Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 7. 2021,
13.27

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,94

Natisni članek

Roma italijanska nogometna reprezentanca Euro 2020 Leonardo Spinazzola

Ponedeljek, 5. 7. 2021, 13.27

2 leti, 10 mesecev

Leonardo Spinazzola

Ganljivi prizori iz Italije, azzurre razveselil poseben obisk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,94
Belgija Italija | Leonarda Spinazzolo čaka vsaj polletno okrevanje.  | Foto Reuters

Leonarda Spinazzolo čaka vsaj polletno okrevanje.

Foto: Reuters

Delček vzdušja, ki priča o enotnosti, pozitivni energiji in tovarištvu v taboru italijanske nogometne reprezentance, polfinalistke evropskega prvenstva, ponujajo čustveni prizori ob obisku Leonarda Spinazzole. Poškodovani branilec, eden največjih osmoljencev Eura, je presenetil soigralce, ki mu niso ostali dolžni, ampak ga eden za drugim objeli in mu zaželeli čim hitrejše okrevanje. Nesrečnik je danes že prestal operacijo.

Belgija Italija
Sportal Atraktiven petek, po katerem se smeji Italijanom in Špancem

Italijanski nogometni reprezentant Leonardo Spinazzola je eden izmed največjih osmoljencev evropskega prvenstva. Levi bočni branilec Rome je z azzurri nizal zmage in uspešne predstave, na četrtfinalnem dvoboju v Münchnu, na katerem so Italijani izločili neugodno in zelo močno Belgijo (2:1), je utrpel poškodbo leve ahilove tetive. Zaradi nje je moral predčasno z igrišča. Zelenico je zapuščal po 79 minutah na nosilih v solzah in bolečinah. Njegovi soigralci so zdržali do konca, ubranili prednost pred Belgijo in se uvrstili v polfinale.

Nesrečnemu soigralcu so zaželeli veliko sreče pri okrevanju že na letalu, ko so se vračali z Bavarske in vzklikali njegov vzdevek "Ole, ole, ole, Spina, Spina!". Ganljiv posnetek je hitro zaokrožil po svetovnem spletu, v soboto pa je Spinazzola, ki bo moral za nekaj časa pozabiti na nogometne užitke, presenetil soigralce z obiskom.

Leonardo Spinazzola
Sportal Udarec za Italijo pred nadaljevanjem evropskega prvenstva

V Converciano, znano pripravljalno središče pri Firencah, se je konec prejšnjega tedna odpravil na berglah. Soigralci so ga pozdravili z dolgim in bučnim aplavzom, nato pa ga eden za drugim objeli in mu namenili besede podpore.

Palec mu je dvignil tudi selektor Roberto Mancini, ki je že po zmagi nad Belgijo poudaril, kako je Italija v zadnje minute srečanja vstopila s posebnim motivom, saj so igrali za poškodovanega soigralca. "To je za nas hud udarec. Naredili bomo vse, da se bo Leonardo počutil ponosnega na nas," je dodal Nicolo Barella, strelec prvega zadetka proti rdečim vragom.

Spinazzola je danes prestal operacijo ahilove tetive na Finskem. V Turkuju ga je operiral priznani kirurg Sakari Orava. Po prvih napovedih naj bi bil z igrišč odsoten od pet do šest mesecev, tako da je novi trener Rome Jose Mourinho že povedal, da išče novinca, ki bi lahko nadomestil italijanskega reprezentanta do konca leta 2021.

Spinazzola po uspešni operaciji:

Spinazzola pred odhodom na Finsko v družbi najbližjih:

Spinazzola je v soboto prek Instagrama sporočilo: "Žal se je zame končalo tako, kot se je, se pa nadaljujejo naše modre sanje (azzurri igrajo v prepoznavnih modrih dresih, op. p.). S takšno skupino igralcev je vse mogoče. Lahko vam le zagotovim, da se bom hitro vrnil," je sporočil navijačem 28-letni branilec, ki bo v mislih soigralcev tudi v torek, ko se bodo slovenski zahodni sosedi v uvodnem polfinalu Eura na Wembleyju pomerili s Španijo.

Češka Danska
Sportal Velik udarec za danske navijače, ki ne živijo na Otoku
Ukrajina Anglija
Sportal Neverjetna predstava Anglije v Rimu, danska pravljica vse lepša
Ciro Immobile
Sportal Italijan čudežno vstal od mrtvih in nasmejal svet
Belgija Italija
Sportal Azzurri nepremagani že 32. zapored!
Ne spreglejte