Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
13. 9. 2015,
14.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Aleš Mertelj

Nedelja, 13. 9. 2015, 14.22

8 let

Lestvica bo kmalu spet takšna, kot mora biti. Z Mariborom na vrhu.

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Aleš Mertelj je v Novi Gorici spet krpal luknje in se tokrat preselil v osrčje obrambe. Nalogo je opravil dobro in Mariboru pripomogel do zmage s 4:1.

"Vedno je lepo, ko tako visoko zmagaš. Vsi igralci smo zadovoljni, a se hkrati zavedamo, da vse še ni bilo tako, kot bi moralo biti. So malenkosti, ki jih moramo popraviti. Zdaj moramo delati na tem in poskrbeti, da bomo v prihodnosti še boljši," je po zmagi, v kateri je v osrčju obrambe Maribora ob Marku Šulerju igral od prve do zadnje minute, povedal Aleš Mertelj.

"Gorica je odlična ekipa, ki je tudi v tokratno tekmo štartala odlično in si nabrala nekaj priložnosti, a smo se v nadaljevanju zbrali, se primerno odzvali in pokazali pravo držo," je še povedal izkušeni vezist, ki je v tej sezoni igral tudi na desni strani obrambe in vseskozi krpa luknje v mariborskem moštvu.

"S tem nimam niti najmanjših težav. Imamo težave z branilci, zato se je trener odločil tako, kot se je. Vsi smo profesionalci in moramo upoštevati naloge, ki so postavljene pred nas. Če bo trener zahteval, bom šel tudi v gol. Vse za dobro ekipe. Najbolj pomembno je, da smo se izkazali. Verjamem, da bomo v prihodnosti še boljši," je povedal.

Z lestvico se ne obremenjujejo preveč

Izogniti se seveda ni mogel niti vprašanjem o novem trenerju Krunoslavu Jurčiću, ki je na klop prvakov sedel pred reprezentančnim premorom.

"Vsak trener ima svoje zahteve in vizijo, kakšno ekipo želi videti na igrišču. Prej smo igrali nekoliko drugače, a še vedno gre za iste posameznike, ki smo v preteklosti že večkrat pokazali, da znamo igrati nogomet. Tega nismo pozabili. Zdaj moramo narediti vse, da se vrnemo v tirnice, v katerih smo bili. Da igramo agresivno. Tako kot znamo. Danes smo pokazali, da lahko. Zdaj moramo v tem slogu nadaljevati," je napovedal 28-letni Gorenjec.

O lestvici, na kateri Olimpija vodi in ima pred Mariborom sedem točk prednosti, ni govoril veliko. "Lestvica ni po našem okusu, to je jasno, a se s tem ne obremenjujemo preveč. Mislimo predvsem na to, kako našo igro spraviti na pravo raven. S takšnimi igrami, kot smo jo pokazali tokrat, bo lestvica kmalu spet takšna, kot mora biti. Maribor bo na vrhu," je obljubil nogometaš, ki igra že sedmo sezono v mariborskem dresu.

Ne spreglejte