NATISNI PISAVA

Tudi nogometaši Reala očitno nasprotujejo portugalskemu strategu

Cristiano Ronaldo vodja upora proti Mourinhu?

Avtor: Dario Dotto

Madrid - Jose Mourinho se je po porazu na prvi polfinalni tekmi lige prvakov z izbruhi, kritikami in predvsem taktiko zameril širokemu krogu navdušencev. Očitno pa so se proti njemu postavili tudi nogometaši.

Jose Mourinho in Cristiano Ronaldo imata očitno različne poglede. Jose Mourinho in Cristiano Ronaldo imata očitno različne poglede.

V kolikor gre verjeti zapisom španskega časnika El Pais naj bi se nekateri nogometaši po dveh zaporednih porazih z Barcelono v ligi prvakov in v prvenstvu proti Zaragozi zoperstavili Joseu Mourinhu in njegovi obrambno naravnani taktiki. V Španiji so se pojavile govorice, da naj bi bila napetost v slačilnici Reala na vrhuncu. Tako naj bi se nekateri zvezdniki, med katerimi je bil bojda v ospredju Cristiano Ronaldo, ki je med drugim že javno ošvrknil igro Reala, pred treningom s tihimi pripombami upirali taktiki Mourinhu. Še bolj glasno pa je bojda bilo po treningu v garderobi, od koder naj bi se slišalo "To je sramota", "To ni Real Madrid", "Delujemo nebogljeni" …

Razlog, zakaj najboljši igralec in strelec Reala v tej sezoni, Cristiano Ronaldo, ni sodeloval ob porazu proti Zaragozi, naj bi bile ravno kritike rojaka. Športni direktor Reala, Jorge Valdano, je skušal strasti umiriti in ob tem dejal, da Ronaldo ni igral zaradi počitka, vendar resnica naj bi bila drugačna. "Mourinho in Cristiano Ronaldo sta velika ega, zato ni enostavno biti v njuni bližini," naj bi dejal eden izmed neimenovanih virov, ki deluje pri Realu. Nekaj lahko poved tudi to, da je Cristiano Ronaldo na začetek zadnjega treninga v madridski bazi Valdebebas pred potjo v Barcelono zamišljeno stal in se šele naknadno pridružil soigralcem. Trening so izpustili Sergio Ramos, Pepe, Sami Khedira in Fernando Gago. Ta četverica zaradi kartonov in poškodb niti ne bo igrala v katalonski prestolnici.

Takole zamišljen je bil na treningu Cristiano Ronaldo. Takole zamišljen je bil na treningu Cristiano Ronaldo.

Mourinho, če je to res, ima pred sabo izjemno zahtevno nalogo, saj mora ob nesoglasjih prepričati igralce, da skušajo na Camp Nouu v torek presenetiti Barcelono in nadoknaditi zaostanek dveh zadetkov s prve tekme, ki je prinesla toliko razburjenj in odzivov po svetu. Kljub temu pa se lahko Mourinho pohvali, da je klubu po treh letih vendarle zagotovil srebrnino v španskem kraljevem pokalu.

Preberite še:

Foto: Reuters
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Nova osebna vozila Renault

Kadjar, Megane, Talisman Grandtour, Espace - narejeni, da vas navdušijo. Oglejte si najnovejše modele!

Konec s trdo kožo na nogah!

S pomočjo balzama Cornea. Ekskluzivna promocijska ponudba in akcija do 15.2.2016.

Zimske počitnice že za 36,00 EUR

Od 13. do 28. 2. preživite počitnice na obali, v Hotelih Bernardin. Otroci do 12. leta brezplačno!

oglasno sporočilo