NATISNI PISAVA

Mamić je hotel kupiti Zahoviča

Avtor: Rok Viškovič

Ljubljana - Pred nami sta tekmi poletja, za ligo prvakov se bosta udarila Maribor in zagrebški Dinamo. Kluba, pri katerih glavni vlogi pripadata Zlatku Zahoviču in Zdravku Mamiću.

V naslednjih desetih dneh bosta najbolj pomembna operativca slovenskega in hrvaškega prvaka stala na nasprotnih bregovih, pred leti pa bi se lahko zgodilo, da bi delala skupaj. Pogled v preteklost razkriva, da ni manjkalo veliko in Zlatko Zahovič bi bogato igralsko nogometno pot sklenil prav v Zagrebu. Pisalo se je leto 2005, januar, ko je najboljši strelec slovenske reprezentance po nekaj mesecih neigranja s takratnim klubom, lizbonsko Benfico, sporazumno predčasno prekinil pogodbo, kar je skušal izkoristiti Zdravko Mamić, že takrat ključni mož Dinama. Takrat 34-letnega Zahoviča je skušal pripeljati v Zagreb.

Kar nekaj časa je morebiten prestop slovenskega zvezdnika v Dinamo polnil medijski prostor, po tehtnem premisleku pa je Zahović, predvsem zaradi družine, sklenil, da ponudbo vljudno zavrne. ''Z Zahovičem sva se sestala in se pogovarjala o morebitnem prestopu. Prišla sva zelo daleč. Celo do tega, da sva razmišljala o šoli, v katero bi hodila njegova otroka. Žal se je Zlatko pozneje odločil tako, kot se je. Lahko rečem, da sem kljub vsemu zelo vesel, da sem ga spoznal, a hkrati žalosten, ker ne bo prišel v naš klub,'' je takrat medijem zaupal Mamić.

Zlatko Zahović je kariero sklenil pri lizbonski Benfici. Zlatko Zahović je kariero sklenil pri lizbonski Benfici. Pin It

Za tem je bil aktualen prihod v Maribor. S takratnim predsednikom kluba Rudijem Turkom se je Zahović dogovarjal, v poštev naj bi prišel v poletnem prestopnem roku. Projekt je bil zanimiv za obe vpleteni strani, Zahovič pa je že takrat razlagal, da želi pomagati klubu iz mesta, v katerem se je rodil. No, do prestopa kljub temu ni prišlo, Zahović je sklenil kariero, je pa zato v klub v vlogi športnega direktorja prišel dve leti za tem. Ostalo je zgodovina. Zdaj ima izjemno priložnost, da v boju za ligo prvakov izloči Dinamo in Mamiću zada še eno, zagotovo veliko bolj bolečo rano.

Preberite še:

Zdaj pa na tekmo življenja, nad Dinamo

Maribor je z odliko opravil zadnjo nalogo pred prvim odločilnim evropskim obračunom v boju za ligo prvakov, tekmi z Dinamom. Po zmagi nad Domžalami so misli slovenskih prvakov usmerjene le v Zagreb.

Maribor v Zagrebu z več kot 1000 navijači

Tekma z Domžalami je za Mariborom, zdaj je v mislih le še zagrebški Dinamo. Na sredini tekmi v Zagrebu Marcos Tavares in soigralci ne bodo brez pomoči s tribun. Spodbujalo jih bo vsaj 1000 navijačev.

Čačić: Ludogorec je boljši od Maribora

Le še štirje dnevi nas ločijo od nogometnega vrhunca tega poletja. Vsaj kar se slovenskega klubskega prostora tiče. Prve tekme četrtega kroga kvalifikacij za ligo prvakov med Mariborom in Dinamom.

Na tekmo z Mariborom za 13 centov

Bliža se prva tekma odločilnih kvalifikacij za ligo prvakov med Dinamom in Mariborom v Zagrebu. Iz Dinama so sporočili, da bodo imeli navijači praktično zastonj vstop.

Dinamo že petkrat usoden za Slovence

Zagrebški Dinamo se je v zgodovini evropskih tekmovanjih s slovenskimi tekmeci pomeril petkrat in si še vselej priigral napredovanje. Nazadnje je izločil Koper, ki ga je v Novi Gorici skoraj izločil.

Skregan z navijači, prvi zvezdnik izključen

Dinamo je v zadnjih letih nenadkriljiv na Hrvaškem, v ligi prvakov pa si je v minuli sezoni v močni skupini prislužil zanimiv rekord, najslabši učinek vseh časov. Leta 2003 je že izločil Maribor.

Foto: Vid Ponikvar, Reuters
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Informativni dan Univerze v Novi Gorici

Petek 12. in sobota 13.2.2016. Preveri ponudbo in novosti 2016/17.

Tecos, plastika

Zmanjšajte stroške, poskrbite za zanesljivo delovanje orodij ter estetsko in dimenzijsko ustrezne izdelke!

Naroči revijo Računalniške novice!

21 številk + odlični IT izdelki za samo 33,50€.

oglasno sporočilo