Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
10. 1. 2015,
15.03

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Domžale Luka Elsner NK Maribor NK Maribor Zlatko Zahović Dejan Trajkovski Matic Črnic Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 10. 1. 2015, 15.03

8 let, 1 mesec

Luka Elsner ocenjuje, da ima Zlatko Zahović prav (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Priprave na spomladanski del so začeli tudi Domžalčani. Jesenski prvaki so izgubili nekaj pomembnih igralcev, a tudi pridobili nogometaša Maribora, ki sta bila pri vijolicah na stranskem tiru.

Domžalski čudodelec Luka Elsner je prepričan, da bosta okrepitvi iz Maribora prinesli ogromno. ''Dejstvo je, da smo potrebovali igralca, ki znata igrati pod pritiskom,'' se je mladi strateg razveselil prihoda Matica Črnica in Dejana Trajkovskega. Prvi bo okrepil konkurenco na krilnih položajih v napadu oziroma zvezni vrsti, drugi pa bo kandidiral za mesto levega bočnega branilca, na katerem je v jesenskem del izstopal Erik Janža. Prekmurec je pokazal reprezentančno formo, po selitvi v Maribor pa prisilil klubsko vodstvo, da je začelo pospešeno razmišljati o zamenjavi. Našlo jo je prav v Ljudskem vrtu. ''Domžale so zmagale na devetih tekmah brez prejetega zadetka. To je super,'' je navdušen nad novim delodajalcem Trajkovski.

Mariborčanu, nekdanjemu mlademu reprezentante, bo v slačilnici ob Kamniški Bistrici štajersko družbo delal Črnic, s katerim se je družil že v Ljudskem vrtu. Zanimivo bo spremljati, kako se bosta Mariborčana znašla v boju za naslov prvaka, ki ga v svojih vitrinah pričakuje njun nekdanji klub, pri katerem sta preživela več kot deset let. Da sta se hitro vživela v okolje, ki je jeseni spisalo čudovito zgodbo in pomagalo do osvojitve jesenskega naslova, dokazuje skeč, v katerem sta sodelovala takoj po prihodu v Domžale.

Športni direktor Maribora Zlatko Zahović je prepričan, da bo mesto ob Dravi ob koncu sezone bogatejše za 13. državno krono. Po jesenskem delu s tekmo manj za Domžalami zaostaja tri točke, domžalski strateg pa se strinja z njegovo ugotovitvijo. ''Njegovo razmišljanje je glede na pogoje delovanja, zgodovino in kakovost moštva upravičeno,'' je v mikrofon Planet TV povedal Elsner, ki bo v pripravljalnem obdobju vodil izbrance na osmih tekmah. Osrednji del bo v Turčiji, kjer bodo Domžalčani delovno prebili deset dni, za podoben korak pa sta se od slovenskih tekmecev odločila le še ''večna tekmeca'' Maribor in Olimpija.

Za nekoliko slabšo voljo v vrstah Domžalčanov je poskrbel odhod Joshue Parkerja. Napadalec, rojen v Londonu, ki zastopa barve karibske državice, je oblekel rdeče-beli dres. Domžalčani ga bodo pogrešali, zato bodo do konca prestopnega roka poskušali zapolniti nastalo vrzel z novincem, ki bi ponudil podobno kakovost.

Mlada okrepitev iz Romunije, Husmanija ne bo do aprila

''Težava je v tem, ker je na našem trgu zelo težko dobiti takšnega igralca,'' je potožil trener Domžal, ki je v petek prvič v tem letu pozdravil igralce in jim natančneje predstavil delovne naloge. Med njimi je bil tudi mladi romunski napadalec Andrei Blejdea, ki lahko zaradi starosti (19 let) igrata za mladinsko ekipo.

Zaradi poškodb sta manjkala Zeni Husmani (po hujši poškodbi bo odsoten do aprila) in Kenan Horić, bolezen je na posteljo prikovala Veljka Simića, domžalska zasedba pa bo trše, bolj ''nogometne'' treninge začela v ponedeljek.

Prva pripravljalna tekma bo 20. januarja, tekmec pa bo ljubljanski nižjeligaš Ilirija 1911.

Ne spreglejte