Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
24. 8. 2016,
16.01

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,23

3

Natisni članek

Dejan Mezga NK Maribor NK Maribor Luka Zahović

Sreda, 24. 8. 2016, 16.01

6 let, 7 mesecev

Nov povratnik v vrstah slovenskega podprvaka

Luka Zahović se je vrnil v Maribor

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,23

3

Slovenski nogometni podprvak Maribor se je okrepil. Z Nizozemske, kjer je bil v zadnjem letu član tamkajšnjega prvoligaša Heerenveena, pri katerem si ni izboril statusa prvokategornika, se vrača mladi napadalec Luka Zahović. Dvajsetletnik bo v Ljudski vrt posojen.

Luka Zahović, sin športnega direktorja Maribora Zlatka Zahovića, je pred skoraj natanko letom dni za 700 tisoč evrov prestopil v Heerenveen, a se na Nizozemskem ni uspel dokazati v tolikšni meri, kot si je želel.

V klubu, s katerim je podpisal pogodbo do leta 2018, je v prvenstvu v celotni sezoni 2015/16 zbral vsega 139 minut igre v vseh tekmovanjih. V prvenstvu je nastopil na šestih tekmah, v pokalu pa na dveh. Vselej je na igrišče vstopil s klopi. Med strelce se ni uspel vpisati. Izkušnje je nabiral predvsem v drugi ekipi, za katero je v 15 nastopih zabil šest golov in prispeval prav toliko podaj.

Zdaj se vrača v Maribor, pri katerem je zablestel kot zelo mlad. Da v Slovenijo odhaja kot posojen nogometaš za eno leto, so potrdili tudi pri Heerenveenu. "Pomembno je, da spet začne igrati. Najbolje se bo odrezal v okolju, ki ga pozna. V Mariboru se je že dokazal, tam se počuti dobro. Želimo mu uspešno prihodnost," so zapisali pri nizozemskem prvoligašu in dodali, da se po letu dni spet vrača v Heerenveen.

V Mariboru se je v preteklosti izkazal

Z Mariborom je v sezoni 2014/15 igral v ligi prvakov. | Foto: Vid Ponikvar Z Mariborom je v sezoni 2014/15 igral v ligi prvakov. Foto: Vid Ponikvar Zahović na četrtkovi povratni tekmi play-offa za ligo Europa proti Qabali iz Azerbajdžana, na kateri bodo Mariborčani pred domačimi navijači skušali nadoknaditi zaostanek s prve tekme (1:3), ne bo imel pravice nastopa, saj ni prijavljen za evropske nastope.

20-letni napadalec, sicer mladi slovenski reprezentant, je za Maribor v vseh tekmovanjih do zdaj odigral 56 tekem in zabil 17 golov. V njegovem dresu je debitiral v zadnjem prvenstvenem krogu v sezoni 2012/13, ko je bil star vsega 17 let. Zvezdniški trenutek je doživel septembra 2014, ko je z golom tik pred koncem tekme v Ljudskem vrtu poskrbel za remi v prvem krogu skupinskega dela lige prvakov proti lizbonskemu Sportingu (1:1).

Po Hrvatu Dejanu Mezgi, ki je prav tako povratnik v Ljudski vrt, je mladi Zahović druga okrepitev Maribora v zadnjih dneh. 

Ne spreglejte