Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
25. 4. 2011,
21.22

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Alex Ferguson Wayne Rooney Manchester United

Ponedeljek, 25. 4. 2011, 21.22

8 let, 1 mesec

Man Utd odločen popraviti statistiko

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaše Manchester Uniteda na poti do sanjskega finala na Wembleyju, kjer bi se pomerili z madridskim Realom ali Barcelono, čaka nemška prepreka Schalke.

''Ko gre za polfinale tako velikega tekmovanja, kot je elitna liga prvakov, nobena tekma ne more biti lahka. Ne glede na to, kdo ti stoji naproti. Ne bo lahko niti za nas niti Schalke, a vseeno upam, da bomo mi tisti, ki se bomo veselili napredovanja,'' je začel veliki Sir Alex Ferguson in nadaljeval: ''Schalke ni niti za trenutek pokazal šibkosti proti Interju. Obe tekmi so imeli Nemci vse skozi pod kontrolo. To je res izjemen podatek. Njihova domača forma v letošnji ligi prvakov je stoodstotna. Zmagali so na vseh tekmah, tudi proti Interju in Valencii.''

Popularni 'Fergie' bo imel na voljo večino igralcev in ne bo imel težav s sestavo ekipe: ''V veselje mi je, da imam po dolgem času spet popolno moštvo, še mesec dni nazaj smo imeli pravo 'bolnišnico'. Vrnitev Andersona, Parka, Ria in Valencie je res dobrodošla. Velik plus za našo ekipo je tudi izjemna forma Wayna Rooneyja, ki je eden najpomembnejših igralcev. Kljub vsemu nam v Gelsenkirchnu ne bo lahko, vendar United je ekipa, ki se nikoli ne preda in se vsako tekmo bori do zadnjega diha. To je res kakovost, ki je nima vsako moštvo.'' Manchester United nikakor nima lepih spominov na nemške nasprotnike (razen finala proti Bayernu leta 1999), saj so v izločilnih tekmah (z domačo in tekmo na gostovanju) ''rdeči vragi'' izgubili vse štiri obračune proti nemškemu nasprotniku. To zakletost so pred začetkom polfinala ''rdeči vragi'' odločeni razbiti.

''Rdeči vragi'' so pretekli konec tedna z nemalo težavami premagali Everton. Odločilni gol je dosegel letos izjemni Mehičan Javier ''Chicharito'' Hernandez, ki je ''karamele'' pokopal v 84. minuti. United je tako že na tretji zaporedni prvenstveni tekmi ohranil svojo mrežo nedotaknjeno, poraza pa ne poznajo že od 6. marca, ko jih je na Anfieldu nadigral Liverpool. Schalke v letošnji sezoni v domačem prvenstvu ne blesti in zaseda šele deseto mesto na lestvici. Za nameček ga je na njihovem igrišču z 1:0 premagal Kaiserslautern. To vsekakor ni dobra popotnica pred torkovim obračunom z Unitedom, a ''evropski'' Schalke je nekaj povsem drugega. ''Rudarji'' so v letošnji sezoni lige prvakov na štadionu Veltins-Arena v Gelsenkirchnu zabeležili same zmage, na drugi strani pa varovanci Alexa Fergusona na gostovanjih še niso prejeli zadetka.

Kdo bo manjkal?

V taboru Uniteda se je na listi poškodovanih znašel bolgarski napadalec Dimitar Berbatov. Na njej sta že dalj časa Darren Fletcher in Owen Hargreavs. V kadru ni niti ''okrepitve'' pred sezono Portugalca Bebeja.

Ne spreglejte