Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 4. 2016,
20.08

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Zavrč

Sreda, 6. 4. 2016, 20.08

6 let, 7 mesecev

Maribor kar ne more prekiniti uroka Zavrča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Nogometaši Zavrča in Maribora so se v 28. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

Domači so spet zaigrali pod vodstvom novega starega trenerja, prvi mož Zavrča Miran Vuk je še drugič zamenjal Ivico Solomuna, na klop znova postavil Slavka Matića in s tem napravil že peto trenersko spremembo. Ekipi sta se tokrat srečali že četrtič v tem prvenstvu. Statistika beleži neodločena izida v Ljudskem vrtu (1:1, 3:3), domačo zmago Haložanov (2:1) in tokratni novi remi. Moštvi bosta sicer aprila igrali še dvakrat. Ob današnji ligaški tekmi ju čakata še dve v polfinalu slovenskega pokala.

V korist gostov je pred tekmo pričalo dejstvo, da so Zavrčani izgubili kar pet od zadnjih sedmih tekem na svojem stadionu, a Mariborčani niso znali izkoristiti ponujenega darila Olimpije, ki je pred tem remizirala z Gorico.

Milivoje Novaković pretil, a ni zadel ...

Mariborčani so preko Milivoja Novakovića, ki je tokrat tekmo začel od prve minute, zapretili že v tretji minuti. Reprezentančni napadalec je žogo odvzel kapetanu Lovru Cveku, a nastreljal vratarja Matijo Kovačiča. V deseti minuti so do žoge po nespretnosti Aleksa Pihlerja prišli Mariborčani, Marwan Kabha se je srečal s Kovačičem, a je bil zmagovalec dvoboja vratar.

V 21. minuti so bili domači blizu zadetka, a je Jasmin Handanović prosti strel Veljko Batrović odbil v prečko. Na začetku 24. minuti je bil Batrović spet nevaren, po preigravanju pred vrati pa sam ni zmogel žoge poslati v mariborsko mrežo.

V 59. minuti je Davor Rogač nepravilno ustavljal Novakovića na robu kazenskega prostora in si prislužil rumeni karton. Prosti strel s kakšnih 25 metrov je izvajal Agim Ibraimi, a mimo živega zidu meril naravnost v roke Kovačiča.
Milivoje Novaković in Marcos Tavares sta imela priložnosti, a nista zadela. | Foto: Milivoje Novaković in Marcos Tavares sta imela priložnosti, a nista zadela.

Kapetan sam pred vrati, a meril previsoko

V 65. minuti se je Marcos Tavares po podaji Ibraimija sam znašel pred vrati Zavrča, a meril previsoko. Z dolgim strelom s kakšnih 30 metrov je tri minute kasneje preko vrat meril še Amar Rahmanović. V 73. minuti je Handanoviću v roke spet streljal Batrović.

Gostje so v zadnjih desetih minutah začeli stopnjevati pritisk. V 85. minuti je lepo priložnost zapravil Rahmanović, ki je natančno podajo Ibraimija z glavo poslal mimo vrat. Čeprav so Zavrčanom proti koncu pošle moči, je bil Kovačič nepremagljiv. V sodnikovem podaljšku je za vijoličaste poskusil še Gregor Bajde, a domači vratar ni klonil.

Zavrč : Maribor 0:0

Stadion v športnem parku, gledalcev 1500, sodniki: Mertik (Odranci), Smej (Fokovci), Anželj (Tišina).

Zavrč: Kovačić, Cvek, Rogač, Golubar (od 35. Dodlek), Glavica (od 70. Kokorovič), Matjašič (od 90. Mužek), Antić, Jakšić, Pihler, Shtanenko, Batrović.
Maribor: Handanović, Filipović, Rahmanović, Tavares, Novaković, Mendy (od 69. Bajde), Kabha (od 46. Ibraimi), Viler, Defendi, Šme, Mertelj.

Rumeni kartoni: Shtanenko, Rogač, Kokorovič; Kabha, Viler.

Ne spreglejte