Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 7. 2011,
22.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Maribor liga prvakov liga prvakov

Ponedeljek, 18. 7. 2011, 22.23

8 let

Maribor se bo udaril z Maccabijem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mariborčani so ugnali F91 Dudelange tudi v gosteh, v tretjem predkrogu lige prvakov pa se bodo pomerili z izraelskim prvakom, Maccabijem iz Haife. Povratna tekma bo v Ljudskem vrtu.

Na evropskih zelenicah so si nogometaši Maribora, ki so obakrat premagali F91 Dudelange, priigrali vstopnico za tretji krog kvalifikacij nogometne lige prvakov. Prvi zadetek na tekmi je padel v 27. minuti, ko je po podaji Roberta Beriča v polno zadel Dejan Mezga. Zadetek slednjega je bil do konca prvega dela tudi edini gol na srečanju.

Domačini so v 54. minuti izenačili, mariborskega vratarja pa je ukanil Daniel Da Mota. Po hladnem tušu za Mariborčane je Milanič v nadaljevanju zamenjal Filipoviča in Velikonjo, kar se je izkazalo za pravo potezo, saj so gostje na krilih Roberta Beriča do novega vodstva prišli v 72. minuti. Milaničevi izbranci so premoč kronali štiri minute pozneje, ko je bil z enajstmetrovke natančen Mezga, ki je sodeloval tudi pri drugem golu, domačini pa so v nadaljevanju ostali z dvema igralcema manj. Vijoličasta zasedba se tako v štajersko prestolnico vrača z zmago in napredovanjem. Četa Darka Milaniča se bo tako v 3. krogu kvalifikacij spopadla z Maccabijem iz Haife, ki je v Banja Luki utrpel neboleč poraz z 2:3. Za uvrstitev v skupinski del lige prvakov bo potrebno poleg izraelskega prvaka ugnati še tekmeca v odločilnem, četrtem predkrogu.

Poleg "vijolic" sta se v torek za preboj med najboljše potegovala kluba dveh slovenskih legionarjev. Oba sta bila uspešna, in sicer Andraž Kirm z Wislo Krakov ter Dejan Djermanovič z Litexom, nobeden izmed njiju pa ni dobil priložnost za nastop. Almir Sulejmanovič je s Skenderbeujem v sredo doživel visok poraz na Cipru.

Ne spreglejte