Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
15. 8. 2014,
22.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Domžale

Petek, 15. 8. 2014, 22.15

8 let

Maribor v Celje po nov evropski zagon

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Danes nas v petem krogu slovenskega nogometnega prvenstva čakajo tri tekme. Najbolj zanimivo bo v Celju, kjer nas čaka štajerski derbi, spremljali ga boste lahko na Planet TV.

Celje – Maribor (sobota ob 17. uri s prenosom na Planet TV)

V Mariboru mislijo le na play-off za ligo prvakov, prvo tekmo proti Celticu (nekaj malega je še vedno možnosti, da bo to varšavska Legia), ta bo na sporedu že prihodnji teden, in sanjajo ligo prvakov. Vsaj navijači zagotovo, nogometaši in strokovno vodstvo pravijo, da so z mislimi le pri Celjanih.

Maribor bo moral biti pazljiv, a glede na širok igralski kader, ki ga premore, v Celju ne bi smel imeti težav. Slovenski prvaki so v odlični formi. Ne le v Evropi, zelo suvereni so tudi na domačih tleh. V prvih treh prvenstvenih krogih so zmagali, med tednom so v klubsko vitrino prepričljivo prinesli še eno lovoriko. S 4:1 so bili v Novi Gorici boljši od Gorice in osvojili še superpokal. Zdaj želijo zmagati še na štajerskem derbiju in še dodatno pridobiti na samozavesti pred pomembno evropsko preizkušnjo, ki je pred njimi.

Tekmo med Celjem in Mariborom si boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na Planet TV.

Domžale – Krka (sobota ob 20. uri)

Domžalčani so v novo sezono vstopili sanjsko. Štiri tekme so odigrali in na vseh štirih zmagali. Da je zadovoljstvo za trenerja Luka Elsnerja še večje, skrbi podatek, da vratar Domžalčanov Nejc Vidmar do zdaj še niti enkrat ni moral po žogo v svojo mrežo, kar je seveda izjemen niz. Če bi ga izkušeni vratar podaljšal še za 90 minut, bi bile Domžale veliko bližje peti zaporedni zmagi, kar bi bil rekord.

"Ta tekma je za nas pravi test, saj na domačem igrišču enostavno moramo osvojiti poln izkupiček. Osnovni cilj so tri točke, a Krko moramo hkrati tudi nadigrati," pravi trener trenutno vodilne ekipe prvoligaškega tekmovanja Elsner pred tekmo z Novomeščani, ti so do zdaj osvojili le tri točke in so pri dnu lestvice, zato je vloga favorita domačinov seveda pričakovana.

"Do zdaj smo prejeli občutno več golov, kar moramo seveda popraviti. Upam, da nam bo uspelo že v Domžalah," na glavno pomanjkljivost svoje ekipe s prstom kaže trener Krke Miloš Rus.

Krka in Domžale sta se do zdaj med seboj udarili štirikrat, vedno v pretekli sezoni. Dvakrat so bile boljše Domžale, enkrat Krka, medtem ko se je ena tekma končala brez zmagovalca.

Olimpija – Rudar Velenje (sobota ob 20.05)

Nogometaši Olimpije so v prvem krogu nove sezone premagali Krko, bili v drugem prepričljivo boljši od Radomelj in vmes pokazali veliko na prijateljski tekmi proti zvezdniškemu Chelseaju iz Londona, zato so prepolni optimizma. A že en slab rezultat ali dva bi optimizem, ki se vse bolj širi tudi med navijači, odgnal drugam. Zato je tekma proti Rudarju zelo pomembna. Če bodo Ljubljančani premagali še Velenjčane, te so v novo sezono krenili res slabo, po štirih tekmah imajo vsega tri točke, se bo v Stožice počasi naselila evforija.

Pri Olimpiji bodo pogrešali poškodovana Matica Finka in Hrvata Josipa Golubarja, a bodo lahko računali na novinca Miha Zajca, ta se je vrnil v Ljubljano, in Hrvoja Spahijo. Pri gostih ne bo Denisa Klinarja, ki je kaznovan.

Ne spreglejte