Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
12. 7. 2011,
22.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 12. 7. 2011, 22.15

8 let

Maribor zanesljivo in neprepričljivo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Mariborčani so v prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij za nogometno ligo prvakov v Ljudskem vrtu z 2:0 premagali luksemburškega prvaka F91 Dudelange. Vijoličasti z igro še zdaleč niso prepričali.

Po petkovem superpokalnem razočaranju se je trener Maribora Darko Milanič odočil za tri spremembe v začetni enajsterici. Od prve minute so zaigrali novinec Arghus, Aleš Mejač in kapetan Marcos Tavares, ki je bil pred dnevi blizu selitve na Kitajsko, a obelodanil svoj ostanek in razveselil številčne privržence vijoličastih.

Luksemburžani blizu vodstva

Navijači, zbralo se jih je približno 6000, so pričakovali silovito ofenzivo od prve minute, a bili po prve pol ure tekme razočarani. V igri domačih je bilo veliko osnovnih napak, prednjačil je predvsem Agim Ibraimi, razen nekaj nenatančnih strelov z glavo pa Mariborčani niso resneje ogrozili vrat gostov. Hitro so lahko ugotovili, da je zdajšnja ekipa vijoličastih slabša od lanskoletne, ki je v Evropi pustila globok pečat. Če ne bodo občutneje popravili svoje igre, se Mariborčanom ne obeta preveč uspešna evropska sezona. Po 32 minutah igre pa bi ta lahko šla celo v smeri katastrofe. Gostje so bili namreč zelo blizu zadetka, ko je od daleč streljal Bryan Mellise. Žoga se je odbila od enega izmed mariborskih branilcev, premagala Marka Pridigarja in končala v vratnici. Kot da bi velika priložnost F91 Dudelangeja domače predramila, so v naslednjih minutah postali bolj konkretni in prišli do dveh zadetkov.

Zadetek ob debiju

Malce za priložnostjo Luksemburžanov je na desni strani prosti strel priigral Ibraimi, hitro za tem udaril po žogi in poslal uporaben predložek v gostujoči kazenski prostor. Tam se je najbolje znašel Arghus in zadel za 1:0. Brazilec je že ob debiju v vijoličasti majici zabil gol in skakal od veselja. Tik pred koncem polčasa je proti vratom gostov prodiral Robert Berič, ki so ga nasprotniki zaustavili na nepravilen način. K žogi je spet pristopil Ibraimi in z dobrih 20 metrov neubranljivo zadel v levi zgornji vratarjev kot. Evrogol, ki je Mariborčane na odmor popeljal z nasmehom na ustnicah.

V drugem delu igre smo pričakovali potrditev zmage, a Mariborčani so z igro razočarali in bili v prvih 20 minutah drugega polčasa povsem nenevarni. Še več, lepo priložnost za znižanje izida so imeli gostje, ko se je po napaki mariborske obrambe v ugodnem položaju znašel Sofian Benzouien, a z nekaj metrov meril čez gol. Mariborčani so bili prvič po daljšem času nevarni v 68. minuti, ko je po napaki gostujočega vratarja do priložnosti prišel Berič, a so se gostje rešili. Že minuto za tem je od daleč silovito streljal rezervist Goran Cvijanovič, a mu je prečka preprečila pravcati evrogol. Škoda, da žoga ni končala v mreži. Zadetek bi prinesel prednost, ki bi bila verjetno neulovljiva.

Ibraimi kot Iličić?

Deset minut pred koncem tekme je z igrišča odšel najboljši mariborski strelec Tavares in si prislužil nekajminutno skandiranje domačih navijačev. Priljubljen je bil že prej, zdaj, ko je potrdil ostanek v Ljudskem vrtu, se je še dodatno prikupil pristašem vijoličaste barve. Zamenjal ga je Etien Velikonja, ki se je vrnil po poškodbi roke in imel že malo po prihodu na igrišče lepo priložnost za povišanje vodstva. Krenil je sam proti vratom gostov, streljal, a je bil vratar na mestu. Do konca tekme se izid ni spremenil in Mariborčani v Luksemburg odhajajo z dvema zadetkoma prednosti. Prvo ime tekme je bil Ibraimi, ki je prispeval podajo in gol. Makedonec se je na začetku nove sezone zelo izkazal. Njegova zgodba trenutno spominja na lanskoletno Josipa Iličića. Gre lahko celo po poti zdajšnjega zvezdnika Palerma? Talenta mu ne manjka. Zagotovo utegne biti največja letošnja okrepitev Maribora.

Boj za prvenstvo bo trd

Mariborčani so zabili dva gola, prejeli ga niso. Rezultat, ki priča o zanesljivi zmagi, ki je Mariborčane verjetno zadovoljila. A le rezultatsko. Glede na igro, ki so jo prikazali, še zdaleč ne morejo biti zadovoljni. Niso bili prepričljivi. Olimpija je trenutno videti veliko bolje, Domžale so Mariborčane premagali v superpokalu. Obeta se zelo zanimiv boj za prvenstveno lovoriko.

Ne spreglejte