Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 10. 2023,
13.15

Osveženo pred

3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49

Natisni članek

David Zec Kvalifikacije za Euro 2024 slovenska nogometna reprezentanca Miha Zajc Matjaž Kek

Petek, 6. 10. 2023, 13.15

3 mesece

Miha Zajc in David Zec

Kek dodal še dva, eden prihaja iz 1. SNL

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49
Slovenija Severna Irska kvalifikacije 2024, Matjaž Kek | Matjaž Kek je vpoklical še dva nogometaša. | Foto www.alesfevzer.com

Matjaž Kek je vpoklical še dva nogometaša.

Foto: www.alesfevzer.com

Selektor Matjaž Kek je na seznam kandidatov za kvalifikacijski tekmi s Finsko (14. oktobra) in Severno Irsko (17. oktobra v Belfastu) uvrstil še dva nogometaša. Na seznamu se je vrnil Miha Zajc, ki je v četrtek po daljšem času zaigral za Fenerbahče, zaradi določenih zdravstvenih težav med branilci pa bo konkurenco v zadnji vrsti okrepil še David Zec. To je prvi vpoklic za mladega branilca Celja, ki se bo tako v izbrani vrsti pridružil klubskemu soigralcu Žanu Karničniku.

Slovenija : Danska slovenska nogometna reprezentanca Matjaž Kek
Sportal Matjaž Kek ne menja zmagovalnega konja, Stožice bodo polne do zadnjega kotička

David Zec se je prvič znašel na seznamu članske izbrane vrste. | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com David Zec se je prvič znašel na seznamu članske izbrane vrste. Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com V začetku tedna, ko je na Brdu pri Kranju predstavil seznam kandidatov za bližajoči se kvalifikacijski tekmi za Euro 2024, je Matjaž Kek napovedal, da bi lahko seznam v kratkem dopolnil oziroma spremenil z nekaterimi novi imeni. In res.

Zaradi zdravstvenih težav, ki pestijo nekatere obrambne igralce (David Brekalo in Vanja Drkušić), se bo izbrani vrsti prvič pridružil tudi 23-letni David Zec. Branilec vodilnega slovenskega prvoligaša Celja ima že bogate izkušnje z igranjem za mlado izbrano vrsto do 21 let.

Miha Zajc je na gostovanju pri Spartaku odigral 63 minut, nato pa ga je zamenjal Brazilec Fred. | Foto: Guliverimage Miha Zajc je na gostovanju pri Spartaku odigral 63 minut, nato pa ga je zamenjal Brazilec Fred. Foto: Guliverimage

Na seznam reprezentantov pa se vrača Miha Zajc. Izkušeni zvezni igralec je v zadnjih tednih zaradi poškodbe izpustil kar nekaj tekem Fenerbahčeja. V četrtek pa je na srečanju v Trnavi zaigral proti Spartaku, prebil na igrišču 63 minut, in dokazal, da so zdravstvene težave že preteklosti. Turškemu velikanu je pomagal do 15. zaporedne zmage v tej sezoni.

Osvežen Kekov seznam za tekmi proti Finski in Severni Irski:

Vratarji: Vid Belec (Apoel Nikozija, Cip), Jan Oblak (Atletico Madrid, Špa), Matevž Vidovšek (Olimpija)

Branilci: Petar Stojanović (Sampdoria, Ita), Jaka Bijol (Udinese, Ita), Jure Balkovec (Alanyaspor, Ita), Miha Blažič (Lech Poznan, Pol), Žan Karničnik (Celje), David Brekalo (Viking Stavanger, Nor), Vanja Drkušić (Soči, Rus), Erik Janža (Gornik Zabrze, Pol), David Zec (Celje)

Zvezni igralci: Jasmin Kurtić (Universitatea Craiova, Rom), Jon Gorenc Stanković (Sturm Gradec, Avt), Sandi Lovrić (Udinese, Ita), Adam Gnezda Čerin (Panathinaikos, Grč), Timi Max Elšnik (Olimpija), Benjamin Verbič (Panathinaikos, Grč), Jan Mlakar (Pisa, Ita), Miha Zajc (Fenerbahče, Tur)

Napadalci: Andraž Šporar (Panathinaikos, Grč), Luka Zahović (Pogon Szczecin, Pol), Benjamin Šeško (RB Leipzig, Nem), Žan Celar (Lugano, Švi), Žan Vipotnik (Bordeaux, Fra)

Slovenija Andraž Šporar
Sportal Odlična novica za Keka, Šporar se je vrnil, Liverpool spet na zmagoviti poti
Ne spreglejte