Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 12. 2020,
11.23

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi PSG Kylian Mbappe Kylian Mbappe Neymar UEFA liga prvakov

Četrtek, 10. 12. 2020, 11.23

1 leto

Najmlajši strelec 20 zadetkov v ligi prvakov

Messi ostal brez rekorda, novi vladar je Mbappe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57
Kylian Mbappe | Kylian Mbappe je v sredo dvakrat premagal vratarja turškega prvaka Merta Gunoka. | Foto Reuters

Kylian Mbappe je v sredo dvakrat premagal vratarja turškega prvaka Merta Gunoka.

Foto: Reuters

Francoski zvezdnik Kylian Mbappe bo prihodnji teden dopolnil šele 22 let, a se že lahko pohvali z imenitnimi uspehi tako v klubskem kot tudi reprezentančnem nogometu. Hitronogi napadalec PSG je v sredo popravil tudi rekord lige prvakov, ki si ga je pred njim lastil Lionel Messi. Postal je najmlajši udeleženec lige prvakov z 20 doseženimi zadetki.

Jan Oblak
Sportal Drama zadnjega večera osrečila Oblaka in Iličića, Handanović ostal brez vsega.

Francoski prvak PSG, aktualni evropski klubski podprvak, se je v zadnjem krogu skupinskega dela na praznem Parku Princev znesel nad Istanbulom Basaksehirjem. Parižani so zmagali kar s 5:1, v napadu pa sta blestela Neymar in Kylian Mbappe. Brazilec je dosegel tri zadetke, Francoz pa dva. Ko je Mbappe v 42. minuti zadel v polno z bele točke, sodnik je nanjo pokazal po prekršku nad Neymarjem, se je galski petelin vpisal v zgodovino.

Mladi napadalec, ki je tako mlad, da bi lahko prihodnje leto nastopil tudi za reprezentanco Francije do 21 let na evropskem prvenstvu, ki ga bosta gostili Madžarska in Slovenija, je postal najmlajši nogometaš z 20 doseženimi zadetki v ligi prvakov. Popravil je dosežek Argentinca Lionela Messija, ta je v dresu Barcelona prebil omenjeni mejnik z 22 leti in 266 dnevi. Mbappe je za dosežek potreboval skoraj leto dni manj.

Ko je pomagal Parižanom do prepričljive zmage nad turškimi prvaki, s katero si je PSG zagotovil prvo mesto v zahtevni skupini H, je bil star 21 let in 355 dni. Prihodnji teden bo dopolnil 22 let, zanimivo pa je, da je na nov zadetek v ligi prvakov čakal skoraj leto dni. Pred srečanjem z Istanbulom je bil namreč nazadnje strelec v najmočnejšem klubskem tekmovanju na svetu 11. decembra 2019.

Sebastian Coltescu
Sportal Romun, ki je zakuhal incident v Parizu: Nisem rasist

Pred Brazilcem le trije

Poleg Mbappeja je novi mejnik v ligi prvakov na tekmi s Turki, ta je bila zaradi znanih zapletov po sporni rasistični opazki četrtega sodnika končala šele dan pozneje od načrtovanega, postavil tudi Neymar.

Kylian Mbappe in Neymar sta skupaj prispevala vseh pet zadetkov PSG. | Foto: Reuters Kylian Mbappe in Neymar sta skupaj prispevala vseh pet zadetkov PSG. Foto: Reuters

Brazilec je z novim trojčkom povečal število doseženih zadetkov v ligi prvakov na 40. Dosegel jih je v 65 nastopih v ligi prvakov. V zgodovini tekmovanja so se v ''klub 40'' hitreje od njega vpisali le trije nogometaši, to so Ruud van Nistelrooy (45 tekem) ter Lionel Messi in Robert Lewandowski (oba 61 tekem).  

Ne spreglejte