Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
1. 4. 2016,
16.05

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Miha Zajc NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije slovenska nogometna reprezentanca

Petek, 1. 4. 2016, 16.05

6 let, 7 mesecev

Miha Zajc podaljšal pogodbo z Olimpijo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Slovenski reprezentant Miha Zajc je sodelovanje z nogometnim klubom Olimpija podaljšal do konca junija 2019. Mladi Primorec, ki je prejšnji teden debitiral v članski izbrani vrsti, želi z zmaji osvojiti čim več lovorik.

Zvezni igralec Olimpije Miha Zajc je po razburljivem tednu, v katerem je doživel marsikaj lepega, podaljšal pogodbo z vodilnim prvoligaškim klubom. Prejšnji teden je debitiral v članskem dresu slovenske reprezentance in Katančevi četi pomagal do zmage nad Makedonijo (1:0). Le nekaj dni pozneje je zablestel na srečanju mladih izbranih vrst do 21 let in z izjemnim prostim strelom zatresel mrežo Irske, s tem pa tudi poskrbel, da se bo zadnjih marčevskih dni spominjal z nasmeškom.

 

Primorec, ki si je prvoligaške izkušnje nabiral tudi v Celju, spada v skupino najobetavnejših slovenskih nogometašev, zato si vodstvo Olimpije šteje v veliko zadovoljstvo, da je z njim podaljšalo pogodbo.

 

"Gre za izjemen primer vzornega športnika na igrišču in zunaj njega. Miha se je razvijal v Olimpiji in bo tudi v prihodnje imel veliko priložnosti za kontinuirano delo in še večji napredek," je sporočil športni direktor Ranko Stojić in dodal, da bo Olimpija še naprej izvajala začrtano strategijo o pozornosti, ki jo bo namenjala v domačem okolju vzgojenim nogometašem.

 

V zeleno-belem dresu želi osvojiti čim več lovorik

 

Pogajanja o podaljšanju pogodbe so potekala poldrugi mesec, Zajc pa je ostal dosleden in spoštoval obljubo, ki jo je predsedniku Milanu Mandariću in prvemu kadroviku kluba Stojiću podal pred začetkom spomladanskega dela Prve lige Telekom Slovenije.

Proti Makedoniji je dočakal prvi nastop v članskem državnem dresu. | Foto: Proti Makedoniji je dočakal prvi nastop v članskem državnem dresu.

 

Tudi mladi biser slovenskega nogometa ni skrival veselja po podaljšanju pogodbe. "Olimpija je v vzponu v vseh segmentih delovanja," je zaupal dodaten razlog za podaljšanje zvestobe. "Ne nazadnje sem se v člansko reprezentanco prebil zaradi dobrih iger v klubskem dresu. Moram priznati, da v zadnjem obdobju uživam ob dobrih igrah in posledično pozitivnih stvareh, ki se mi dogajajo. Brez pomoči soigralcev in strokovnega vodstva bi mi bilo veliko težje ujeti pravo formo, saj sem se dolgo časa mučil s poškodbo iz pretekle sezone. V prihodnjih sezonah želim osvojiti čim več lovorik v zeleno-belem dresu," je izpovedal cilj, zaradi katerega se je lani zahvalil zelo konkretni ponudbi varšavske Legie.

 

Njegovo srce utripa za ljubljanski klub, s katerim želi v tej sezoni zadržati prednost pred tekmeci in po 20 letih preseliti naslov v slovensko prestolnico. Olimpija bo v soboto v 27. krogu Prve lige Telekom Slovenije gostovala v Novem mestu.

Ne spreglejte