Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
25. 6. 2010,
19.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 25. 6. 2010, 19.10

8 let

Miklavič: Ne moremo pričakovati nekaj nemogočega

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ko je slovenska reprezentanca odhajala na jug Afrike, je njen trener Milan Miklavič izpostavil, da pomeni SP za razvoj ekipe nekaj najboljšega. Z doseženim je zadovoljen, tako da odhaja domov srečen.

''Svetovno prvenstvo pomeni za razvoj ekipe nekaj najboljšega. Pokazal nam bo določeno mejo, kar moramo še izboljšati in bolje narediti,'' je pred tedni razmišljal Milan Miklavič, desna roka slovenskega selektorja. Kekova četa je nato v skupini C zbrala štiri točke, navdušila z izjemnim prvim polčasom proti ZDA in po spletu nesrečnih okoliščin ostala brez glavne nagrade, nastopa v osmini finala.

Osvojila je končno tretje mesto in zaostala le točko za Anglijo in ZDA. Ostaja zaradi tega ob odhodu iz Južnoafriške republike občutek grenkobe? ''Ne bi rekel. Mi smo se na tem svetovnem prvenstvu pokazali zelo pozitivno in naredili tudi zelo pozitiven rezultat. Vsi pač omenjajo tekmo z Anglijo, sam sem tu malce drugačnega mišljenja. Sam pravim tako. Če bi tekmo z ZDA pripeljali do konca pozitivno, bi bil to čisto drugačen rezultat, ne moremo pa pričakovati na zadnji tekmi proti Angliji nekaj nemogočega. Tudi kljub temu smo Angležem dobro parirali, imeli tudi svoje priložnosti,'' je nekaj trenutkov pred odhodom na letališče v Johannesburgu, kjer je slovenska nogometna reprezentanca še zadnjič pozdravila JAR, za Sportal povedal 61-trener najmanjše udeleženke SP v JAR.

Prijateljstvo se je še okrepilo

V domovino se vrača z pozitivnimi občutki. ''Skupno gledano je najbolj važno, da se vračamo s pozitivno klimo in da se ta še hitreje prenese na kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Prijateljstvo znotraj reprezentance obstaja že zelo dolgo. Zdaj se je samo še bolj okrepilo in to je najbolj važno.'' Svetovno prvenstvo, tako kot za večino slovenske nogometne odprave je bila to tudi za izkušenega Štajerca prva tovrstna izkušnja (na SP 2002 so bili iz sedanje zasedbe prisotni le zdravnik dr. Vasja Kruh, fizioterapevt Tomaž Šavnik in ekonom Igor Benčič – Čine), ga je navdušilo. ''Organizacija prvenstva je bila zelo dobra, ljudje pa zelo prisrčni. Svetovno prvenstvo v Afriki lahko ocenim samo z pozitivnimi besedami. Iz JAR odhajam srečen in zadovoljen.''

V soboto bo z veseljem pozdravil množico na Prešernovem trgu sredi Ljubljane, nato pa sledi zaslužen počitek od vsakodnevnih nogometnih skrbi. Ne pozabimo, slovenski nogometaši so s pripravami na SP začeli že daljnega 18. maja …

Ne spreglejte