Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
27. 5. 2010,
22.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 27. 5. 2010, 22.16

8 let

Miklavič: Sobotne tekme ne velja jemati resno

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Trener slovenske nogometne reprezentance Milan Miklavič je zadovoljen z dosedanjim potekom priprav. Veseli ga dejstvo, da ni resnejših težav s poškodbami, ni ga zmotilo tudi malce slabše vreme.

Bliža se trenutek, ko bo Kekova četa po številnih treningih dočakala tekmo. Resda le prijateljsko in še to z lokalnim tretjeligašem, a vseeno. Igralci so si zagotovo po trdem delu in prelitem znoju zaželeli posebnega adrenalina, ki ga prinaša vsako nogometno srečanje skupaj z izraženo željo po doseženih zadetkih. Südtirol zagotovo ni rekreativna ekipa, saj nastopa v tretjem kakovostnem italijanskem razredu, v začetku tedna pa je v pripravljalnem dvoboju proti močni Nemčiji prejela le štiri zadetke (0:4 – igralo se je le dvakrat po 30 minut), poleg tega pa si je nakopala še bes navijačev ''elfa'', saj je bilo nenamerno posredovanje igralca ''rdeče-belih'' iz Bolzana usodno za nemškega reprezentanta Christiana Träscha, tako da bo potrebno v tekmo vstopiti z zdravo in razsodno mero pazljivosti. Strokovno vodstvo Slovenije verjame, da bodo igralci dovolj zbrani, da ne staknejo nevšečnosti v najbolj neprimernem trenutku.

Kek ne bo veliko menjal

Nekaj je že jasno. V soboto zagotovo na zelenico ne bodo stopili trije slovenski reprezentantje, ki so imeli v tem tednu zaradi različnih zdravstvenih težav poseben status - Milivoje Novakovič (prepona), Rene Krhin (arkada in ličnica), Bojan Jokič (hrbet), zadnje treninge pa že opravili v družbi soigralcev in pomirili selektorja. ''Če bi bila prava tekma že jutri, bi lahko vsi igrali, ker pa je pred nami le prijateljski preizkus, z njimi v soboto ne bomo poskušali, saj bi bilo to preveliko tveganje. Selektor tudi ne bo preveč menjal. Kaj pa ti menjave sploh prinesejo, če pustiš nekoga malo manj v igri? Saj se vidi, kako se obnaša, na vseh teh treningih. To tekmo tudi ne moreš jemati resno, saj se vse prijateljske tekme pred velikimi tekmovanji igrajo tako. To velja za vse reprezentance po vsem svetu. To niso prave tekme, saj gredo igralci v tekmo s ciljem, da odidejo v JAR zdravi. S takšnim pristopom ne moreš videti nekaj posebnega. Komu bi pa kaj zdaj pomagalo, da se poškoduje? Nemci imajo tako v ekipi že tri poškodovane,'' je zaupal Sportalu trener Milan Miklavič, pomočnik selektorja, ki je bil zadovoljen z obema četrtkovima treningoma.

Selektor bo skrčal seznam

Dopoldanskega je zmotila krajša ploha, občutneje je padlo tudi živo srebro v zraku, kar pa ni uničilo trdne volje slovenskih nogometašev. ''Ploha? Zakaj pa ne. Bilo je fino, saj ni bilo potrebno močiti trave,'' je napol v šali, napol zares, priznal tehnični vodja članske izbrane vrste Boštjan Gasser, ki dodaja, da vlada za sobotno tekmo med Slovenijo in Südtirolom veliko zanimanje, saj naj bi se na tribunah in ostalem prizorišču ob igrišču zbralo okrog 2.000 gledalcev. To bo očitno velik športni praznik za Brunico, tekma pa bo povsem ''normalna'', saj bo za razliko od omenjenega srečanja med Nemci in Südtirolom trajala dvakrat po 45 minut. Sobota bo poleg tekme prinesla še nekaj drugega. Bo zelo pomemben dan v sklopu priprav, najbolj, žal ne v najlepšem spominu, pa si ga bodo zapomnili trije člani reprezentance, ki bodo odpadli iz seznama. Selektor mora v skladu z zahtevo Mednarodne nogometne zveze (FIFA) skrčiti seznam do konca meseca na 23 imen, tako da se bliža trenutek, ko bo moral še drugič v tem mesecu nekatere izbrance soočiti s ''kruto'' realnostjo.

Ne spreglejte