Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
29. 5. 2011,
21.04

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Darko Milanič

Nedelja, 29. 5. 2011, 21.04

8 let, 1 mesec

Milanič in Zahovič razmišljata o ligi prvakov

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Maribora so po osvojenem naslovu slovenskih prvakov z mislimi predvsem pri počitnicah, medtem ko trener in športni direktor že resno razmišljata o novi sezoni.

Po zadnji tekmi sezone se je v taboru Maribora smejalo vsem, še najbolj Luki Krajncu, komajda 16-letnemu mladeniču, ki je v zadnji tekmi sezone dočakal debi v vijoličastem dresu. ''To je nekaj, o čemer sem sanjal vrsto let. Res sem vesel, da mi je trener ponudil priložnost. Zelo lepo je bilo igrati v takšnem vzdušju. Zelo sem vesel, da smo zmagali,'' je po tekmi dejal mladi branilec, ki bo v naslednji sezoni igral v Italiji, kjer bo okrepil Genoo. ''Lahko rečem, da mi je zdaj, ko sem doživel to, kar sem, kar malce žal. Najraje bi še malo ostal v Mariboru. Sezono ali dve, na primer,'' je na pol v šali rekel mladenič, ki je tekmo na nosilih zaključil predčasno. ''Nič hujšega. Bil je samo krč. Vse je v najlepšem redu. Zdaj je čas za proslavo,'' je še povedal in se pomešal med soigralce.

Majer: Čas je za počitek

Kapetanska čast je v zadnji tekmi sezone doletela Aleša Majerja. ''Res lep zaključek sezone. Veseli me, da smo z zmago še dodatno začinili zelo uspešno sezono. Bilo je res naporno, zato sem zelo vesel, da je sezone končno konec. In to na kakšen način. Osvojili smo najbolj prestižno lovoriko v Sloveniji. Zdaj je čas za slavje. Kaj bo v prihodnji sezoni, me trenutno ne zanima. Zdaj se bomo spočili, nato pa kmalu nadaljevali s pripravami na novo sezono. A jasno je, da bomo imeli visoke cilje tudi v Evropi. Maribor jih vedno ima,'' je povedal mladi nogometaš. Pred mikrofone je stopil tudi branilec Jovan Vidovič. ''V Mariboru sem pol leta in lahko rečem, da je res lepo biti nogometaš tega kluba. Navijači so neverjetni. Daleč najboljši v Sloveniji. Ko imaš takšne navijače, res ni težko igrati. Vesel sem prve lovorike v vijoličastem dresu. Zaslužili smo si jo. V naslednji sezoni bomo imeli še višje cilje,'' je optimističen nogometaš, ki je v Ljudski vrt v zimskem prestopnem roku prišel iz Domžal.

Milanič: V Evropi želimo korak dlje

In kaj sta povedala moža, ki sta zagotovo med najbolj zaslužnim za naslov? ''Sezona je bila naporna. Sledili smo svojim ciljem in naslov vrnili v Maribor. Res je, da smo med tednom izgubili v finalu pokala, a to ne zmanjša našega uspeha. Še vedno lahko rečem, da je za nami zelo uspešna sezona, v kateri smo imeli kar nekaj uspehov, v prvenstvu osvojili 75 točk, viden korak pa naredili tudi v Evropi. To, kar smo skupaj z navijači doživeli danes, pa je vrhunec. Pripravili so nam res pravcati nogometni praznik. Zdaj sledi nekaj dni počitka, a časa za brezdelje ne bo veliko. Kmalu nas čaka začetek priprav na novo sezono. Superpokal, nato pa že nastopi v Evropi. Časa za oddih ne bo veliko. Naredili bomo vse, da bomo v naslednji sezoni še boljši. In glede na to, da smo že lani v Evropi naredili veliko, smo optimistični. Verjamemo, da lahko naredimo še korak dlje,'' je povedal trener Darko Milanič.

Zahovič: Evropska liga je realen cilj

''Na lestvici od ena do deset bi sezono ocenil z devetico. Lahko bi bilo še bolje, a je bilo zelo dobro. Zelo sem vesel državnega naslova, ki pomeni veliko. Navijači so spet dokazali, da dihajo skupaj s klubom. Takšnih navijačev, kot jih ima Maribor, ima redkokateri klub. Bil sem v vrhunskih klubih in lahko povem, da mariborski navijači prav nič ne zaostajajo za njimi. Zdaj sledi priprava na novo sezono. V mislih že imamo dve, tri kakovostne okrepitve, s katerimi bomo skušali klub dvigniti na še višjo raven. Želja je seveda tudi liga prvakov. Ta klub je v njej že igral in dobro ve, kakšna je pot do elite, a bolj realen cilj se zdi skupinski del evropske lige,'' pa je bil z mislimi pri prihodnji sezoni že športni direktor Zlatko Zahovič.

Ne spreglejte