Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 6. 2022,
20.00

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Dušan Stojinović Tjaš Begić Milenko Ačimović slovenska nogometna reprezentanca do 21 let

Četrtek, 9. 6. 2022, 20.00

1 leto, 11 mesecev

Kvalifikacije za EP U21 2023

Mladi Slovenci še drugič premagali Andoro

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
U21, kvalifikacije za Euro2023, Slovenija - Andora | Slovenska reprezentanca do 21 let je premagala Andoro. | Foto Luka Vovk/Sportida

Slovenska reprezentanca do 21 let je premagala Andoro.

Foto: Luka Vovk/Sportida

Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je v devetem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2023 v Kranju premagala Andoro z 2:0.

Varovanci Milenka Ačimovića so na svoji deveti tekmi kvalifikacij zabeležili tretjo zmago, s katero je ob štirih remijih na lestvici na tretjem mestu vsaj začasno prehiteli Kosovo, ki bo svojo tekmo tega kroga proti Angliji odigralo v petek.

Slovenci priložnosti, da bi igrali na evropskem prvenstvu nimajo več, so proti skromnim Andorcem, s katerimi so imeli težave na prvi tekmi, ki so jo dobili z 1:0, pričakovano prevladovali na igrišču. Večji del tekme se je igralo na en gol, domači so si pripravili kar nekaj priložnosti, eno je v prvem polčasu izkoristil Dušan Stojinović, drugo pa v drugem delu Tjaš Begić.

Fotogalerija s tekme (Luka Vovk/Sportida):

Fotogalerija
1
 / 56

Andorci, v dosedanjem delu kvalifikacij so dosegli le en gol, prejeli pa so jih 19, so se takoj postavili na svojo polovico in z obrambno igro poskušali priti do ugodnega rezultata. Do 22. minute so domačim dopustili nekaj strelov od daleč, resnih priložnosti pa ne, nato pa so vendarle klonili, potem ko v gneči pred kazenskim prostorom niso uspeli razčistiti nevarnega položaja, žogo postali le do branilca Stojinovića, ki pa se je v kazenskem prostoru znašel kot napadalec in jo poslal v mrežo.

Do odmora je dve priložnosti zapravil Nino Žugelj, eno pa David Zec, od daleč je s strelom poskušal tudi Mitja Ilenič, že takoj na začetku drugega dela pa je Aljoša Matko zadel vratnico. Napadalec Olimpije je nato v 60. minuti igro zapustil, njegova zamenjava Begić pa ni potreboval niti minute, da se je vpisal med strelce. Izkoristil je napačno podajo vratarja in z diagonalnim strelom zadel želeni cilj. Do konca tekme se je priložnost ponudila še enemu rezervistu Davidu Flakusu Bosilju, a je bil z glavo nenatančen, tako da se izid ni spremenil.

Ne spreglejte