Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 6. 2012,
22.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Četrtek, 21. 6. 2012, 22.53

8 let

Moutinho in Ronaldo matirala Čecha

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Portugalske so prvi polfinalisti evropskega prvenstva na Poljskem in v Ukrajini, potem ko so z 1:0 po zadetku Cristiana Ronalda v 79. minuti premagali reprezentanco Češke.

Portugalci so upravičili vlogo favoritov in se kot prvi prebili v polfinale letošnjega Eura. Morda sta jim s tribun pomagala tudi legendarna nogometaša portugalske izbrane vrste Eusebio in Luis Figo, ena vodilnih strelcev ekipe, ki sta moštvo podpirala vso tekmo.

Prvi polčas je postregel z nekaj lepimi priložnostmi, čeprav noben od vratarjev ni imel pretiranega dela. Še najbolj nevaren je bil tik pred koncem prvega polčasa zvezdnik portugalske reprezentance Cristiano Ronaldo, ki pa je v zaključnih minutah prvega dela tekme zatresel zgolj vratnico. V češkem dresu je portugalskemu vratarju zapretil Theodor Gebre Selassie, ki pa je prav tako zadel zgolj vratnico. Še najbolj je Portugalce v prvem polčasu zabolela poškodba Helderja Postige, ki je z igrišča odšepal s poškodovano stegensko mišico, na igrišču pa ga je v 40. minuti zamenjal Hugo Almeida. Za Postigo je to prvenstvo zaradi resnosti poškodbe bržkone že končano.

V drugem polčasu so bili spet bolj nevarni Portugalci, ko je Ronaldo v samem začetku nadaljevanja poskusil s prostim strelom, a je češki vratar Petr Čech žogo odbil v avt. Tudi v nadaljevanju tekme so pobudo imeli favoriti dvoboja Portugalci, Raul Meireles je lepo podal v 54. minuti, Ronaldo je utekel po sredini, vendar ni meril dovolj natančno. V 58. minuti je v kazenski prostor lepo podal Nani, vendar je bil Almeida za korak prehiter in gol je bil zaradi prepovedanega položaja razveljavljen.

V 64. minuti je z razdalje preko kazenskega prostora spet poskusil Ronaldo, a je Čech žogo odbil čez gol. Tudi v 75. minuti so Portugalci lepo kombinirali na robu kazenskega prostora, a je Nani meril mimo leve vratnice. V 79. minuti pa so morali Čehi priznati premoč portugalskim napadalcem. Čehi so sicer zapretili, a so Portugalci hitro vrnili s protinapadom, ko je nezbranost češke obrambe na najboljši možen način kaznoval Ronaldo, ki je z glavo po natančni podaji Joaa Moutinha matiral Čecha. Sledilo je še nekaj poskusov na obeh straneh, a izid se do konca srečanja ni več spremenil in Portugalci so si priborili zasluženo napredovanje.

Ne spreglejte