Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 4. 2013,
20.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Koper

Sreda, 17. 4. 2013, 20.49

8 let

Mura 05 še bolj potonila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Luke Koper so v 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Muro 05 s 3:1 (1:0).

Koprski nogometaši so v tretjem medsebojnem dvoboju v sezoni še tretjič ugnali Sobočane. Z enajsto zmago, drugo domačo zapored, v prvenstvu so dokaj trdno na četrtem mestu lestvice, medtem ko je Mura precej trdno na dnu. Za predzadnjim Aluminijem, ki je danes malce presenetljivo ugnal Olimpijo, zdaj zaostaja štiri točke.

Nevarneje so začeli gosti, ko je v drugi minuti po kotu Mario Sačer z vsega petih metov z glavo streljal čez domača vrata. Domači so povedli iz prvega resnega napada. Leo Štulac je žogo mojstrsko s prsmi sprejel približno 18 metrov od gola, nato pa z volejem zadel v levi kot Murinih vrat. Deset minut pozneje je Matej Pučko lepo preigraval po levi strani, pritekel na rob kazenskega prostora Mure, močno streljal, vratar gostov Filip Draković pa v rokometnem slogu z nogami obranil ta strel. Do konca prvega polčasa je sledila prava uspavanka.

Evrogol s prostega strela

Drugi polčas se je začel z lepo priložnostjo najstnika Domna Črnigoja, ki je po podaji Gorana Galešića streljal z desetih metrov le kakega pol metra mimo gola. V 54. minuti je Pučko pritekel sam pred vratarja Drakovića, ki pa je bil v dvoboju ena na ena uspešnejši. Sedem minut pozneje se je Galešić s približno 25 metrov nenadoma odločil za strel, vratar Mure pa je z začetniškim posredovanjem omogočil domačim povišanje vodstva.

Sledile so minute gostov. V 79. minuti je Sačer sam neoviran z lobom poskusil premagati Igorja Nenezića, ki je stal precej iz vrat, a je žoga zadela prečko, odbite žoge pa Vedranu Vinku z vsega petih metrov ni uspelo potisniti v mrežo. Zasluženi zadetek so gosti dosegli v 87. minuti. S pravim "evrogolom" s prostega strela s 25 metrov je nase opozoril Marko Šimić. Ko so gledalci mislili, da se bo tekma zapletla, pa je vsega nekaj trenutkov pozneje Galešić s skoraj 30 metrov z duhovitim lobom premagal Drakovića za končnih 3:1.

Ne spreglejte