Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
16. 3. 2013,
10.35

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Gorica Luka Koper Olimpija Celje Maribor Domžale

Sobota, 16. 3. 2013, 10.35

5 let, 2 meseca

Ne bo dolgčas: neustrašne Domžale pri Mariboru, Celje v srečnih Stožicah in primorski derbi

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Sobotni prvoligaški spored ponuja tri zanimiva srečanja. Najprej primorski spopad, nato dvoboj v Stožicah, ki ga bo prenašal Planet TV, zvečer pa še derbi v Mariboru. Lahko Domžale presenetijo?

Obračun edinih primorskih prvoligašev ponuja različni izhodišči. Gorica želi čimprej zapustiti spodnji del razpredelnice in se izogniti boju za obstanek, Koprčani pa lovijo Domžalčane in tretje ''evropsko'' mesto. Srebrničevi ''stavkarji'' še vedno ne mislijo zgolj za nogomet. Misli uhajajo tudi na neurejene finančne razmere, bo pa prestižni dvoboj s primorski ''sosedi'' prava priložnost, da se na tribunah zbere večje število gledalcev. Gostitelji bodo močno oslabljeni, manjkala bo udarna afriška moč. Welle N'diaye, Jean Mbida Bindzi Ebila in Alen Jogan bodo manjkali zaradi kartonov, poškodoval pa se je še Klemen Jerkić. V Športni park se vrača Goran Galešić. Bosanski zvezni igralec je le eden od štirih ''kanarčkov'', ki so pred leti nosili dres Novogoričanov, vodstvo Kopra pa ravno na njem poudarja evropske ambicije. Koprčani so na zadnjih treh tekmah vselej remizirali, tokrat želijo narediti nizu konec.

Ljubljančani so pokalni izpad in ''pirov'' prvenstveni remi z Mariborčani hitro preboleli. Najbolj enostavno in učinkovito, s prepričljivo zmago pri še ''nepripravljeni'' Muri 05. Drugo mesto ostaja trdno v zeleno-belih rokah, zdaj pa bo treba vlogo favorita potrditi doma. V Stožice prihaja Celje, ki pod vodstvom Miloša Rusa v spomladanskem delu sploh še ni prejelo zadetka, Muro pa odpihnilo z enakim rezultatom kot Olimpija. Celjani računajo na mlado, brezkompromisno ekipo, v kateri je tudi Miha Zajc, velika želja ljubljanskega občinstva, ki je po zaslugi Darka Klariča končal v mestu ob Savinji. Ljubljančani bodo nekoliko zdesetkani, saj bo zaradi kartonov manjkal Damjan Trifković, še vedno pa je zaradi poškodbe na stranskem tiru najstniški golgeter Andraž Šporar. Pri Celju ne manjka njegovih sovrstnikov, bodo pa gostje oslabljeni za Blaža Vrhovca (kartoni). V Stožicah se Celjani v zadnjih sezonah počutijo imenitno, saj so v prestolnici nazadnje (z Olimpijo) izgubili maja 2011, lani pa bi v Stožicah skoraj osvojili pokalno lovoriko.

Vodilni Maribor bo po treh ''el clasicih'' in prepričljivi zmagi v Velenju pričakal še moštvo, ki v gosteh vzbuja strah in trepet. Tako veleva statistika, saj so Domžalčani takoj za Mariborčani najbolj nezaželeni gostje v Prvi ligi Telekom Slovenije. Trener branilcev naslova Darko Milanič bo zaradi zgoščenega ritma še naprej posvečal veliko pozornost rotaciji mest v začetni enajsterici, sladke težave mu omogoča veliko število kakovostnih tujcev. Med vratnicama bo namesto kaznovanega Jasmina Handanovića stal Marko Pridigar, po dolgem času je v igri za nastop tudi Timotej Dodlek. Maribor želi dokazati, da je gospodar Ljudskega vrta, spomin na zadnje gostovanje v Domžalah, ko so stežka osvojili točko, a bili nadigrani s strani neustrašne Mojsilovićeve zasedbe, pa bo poskrbel za popolno ''mobilizacijo''. Tretjeuvrščene Domžale so nazadnje premagale Maribor oktobra 2009, tokrat pa ne bodo mogle računati na Darka Zeca, Gregorja Zabreta, Žana Majerja in Erika Janžo. Vrnitve v Ljudski vrt se veseli tudi nekdanji napadalec Maribora Dragan Čadikovski.

Ne spreglejte