Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
12. 7. 2013,
10.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 12. 7. 2013, 10.07

8 let

Ne bo dolgčas: Zahovičevi šoki, sramotni poraz, lovorike …

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V Mariboru ni dolgčas. Dogaja se veliko, veliko več pa je dobrih kot slabih stvari. Branilci naslova želijo z Zlatkom Zahovičem doma zadržati vodilno vlogo, z Antejem Čačićem pa ujeti ligo prvakov.

Čeprav bodo razlogi, zaradi katerih se je Zlatko Zahovič odločil tako, kot se je pač odločil, očitno še nekaj časa nepojasnjeni in lahko o njih le ugibamo, je za navijače Maribora, teh pa v Sloveniji ne manjka, najpomembneje, da so se osnutki scenarija o namišljeni krizi in preplahu v vrstah državnih prvakov že zabrisali. Po neverjetnem tednu, ki je ponudil skrivnostno slovo dolgoletnega športnega direktorja, velemojstra svojega poklica, čustven odziv privržencev, katastrofalen poraz na prijateljski tekmi z nemškim drugoligašem Kaiserslauternom (0 : 7) in prodajo reprezentančnega napadalca Roberta Berića v bližnji Gradec za okrogli milijon evrov, čeprav so apetiti Maribora segali bistveno višje, je marsikdo pričakoval zdrs NK-ja Maribor na superpokalnem dvoboju. Vendar tega ni bilo. Še več, krepka zaušnica, ki še zdaj boli nemočne nogometaše Olimpije, je v mariborsko slačilnico naselila vedno dobrodošlo samozavest, dodatno jo je okrepila Zahovičeva vrnitev, nekdanji soigralci pa so zaploskali še Berićevemu golu v mreži PSG-ja. In tako je položaj, v katerem se je znašel mariborski klub, hitro prejel zmagoslavni obris. Spomin na Milaničeve zlate čase.

V najboljši formi takrat, ko se delijo evropske vstopnice

Zdaj lahko v miru in z novimi dresi čaka na domačo in evropsko premiero. Zvečer z Zavrčem, v torek na Malti. Sreča spremlja hrabre, to velja tudi v primeru žreba. Ante Čačić želi javnosti najboljše predstave ponuditi čez nekaj tednov. Takrat, ko se bodo že skoraj delile vstopnice za skupinski del lige prvakov, najmikavnejši cilj, ki v tem trenutku stanuje v Ljudskem vrtu: "Priprave so bile zastavljene tako, da bomo v najboljši formi nekje ob koncu julija, na začetku avgusta, ko nas čakajo najpomembnejše tekme v evropskih pokalih. Tako tudi tekmi z malteškim prvakom uvrščamo v neki meri znotraj samih priprav, čeprav bo Birkirkari seveda namenjeno vso spoštovanje in se bo treba potruditi za napredovanje," napoveduje zagrebški "gospod z brki", ki je lani Maribor izločil iz igre za ligo prvakov, finančno odlično nagrajene (od Evropske nogometne zveze) razvade pa želi tokrat okusiti s slovenskim prvakom. Lahko računa na zelo močno ekipo, saj od tistih, ki so v sezoni 2012/13 tlakovali pot trojni kroni, manjka le Berić. Po drugi strani hrvaški strokovnjak noče nikogar podcenjevati. Lanski polom bogatašev iz Salzburga z amaterji iz Luksemburga še odmeva, opozorilo je več kot primerno.

Mariborčani imajo opravka s pritiskom

Če je izmed igralcev, ki so sestavljali udarno enajsterico, odšel le Berić, pa so Mariborčani v poletnem prestopnem roku postali bogatejši za tri novince. Vsi prihajajo iz slovenskih prvoligašev. Temnopolti Francoz Jean-Philippe Mendy bo zaostril konkurenco v napadu, Damjan Bohar in Amir Dervišević, oba sta se v pripravljalnem obdobju že vpisala med strelce, pa v zvezni vrsti. Čačić prisega na rotacijo igralcev, zato z veseljem pozdravlja dejstvo, da bi v Prvi ligi Telekom Slovenije visoko prilezla tudi mariborska ekipa "drugokategornikov". Maribor ima tako dobre rezerviste, ki bi dobili priložnost pri vsakem tekmecu, v Ljudskem vrtu pa bodo morali najprej prepričati trenerja. Na njihovo srečo pogosto na zelenico pošilja različne postave in skrbi za reden počitek najboljših. "Maribor je v zadnjih letih gospodar slovenskega klubskega nogometa, tako da zagotovo predstavljamo izjemen motiv za vse nasprotnike, s katerimi se bomo srečali v prvenstvu. Na nas je tako vse več pritiska, naši apetiti pa postajajo vedno večji," se je Čačić dotaknil še ciljev v prihajajoči sezoni, ki jo je odprl z navdušujočo superpokalno zmago nad Olimpijo. In to le nekaj dni po nevsakdanjem porazu z 0 : 7. Tisto, kar ne ubija, krepi. Maribor ponuja živ dokaz.

Ne spreglejte