Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 5. 2022,
21.25

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

Kylian Mbappe Kylian Mbappe Carlo Ancelotti Liverpool Real Madrid finale liga prvakov liga prvakov

Torek, 24. 5. 2022, 21.25

2 leti

Trening Reala Madrida pred finalom lige prvakov

Negativne misli Ancelottija, a njegovi zabijajo že na treningu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Nogometni svet odšteva dneve do sobotnega velikega finala lige prvakov. Pred obračunom z Liverpoolom v Parizu je že v torek vrata na trening medijem odprl Real Madrid. Njihov trener Carlo Ancelotti je na novinarski konferenci priznal, da jih je tako daleč pripeljala odločnost, ne popolna igra.

Real Madrid
Sportal Real po epskem preobratu in podaljšku preprečil angleški finale

Ancelotti sproščen na torkovem treningu pred finalom lige prvakov. | Foto: Reuters Ancelotti sproščen na torkovem treningu pred finalom lige prvakov. Foto: Reuters Na torkov trening pred sobotnim finalom lige prvakov, ki bo v Parizu na stadionu Stade de France, je Real Madrid spustil tudi novinarje, snemalce in fotografe. Kot pričajo posnetki v zgornjem videu, so strelci belega baleta zelo razpoloženi. Trening je minil v sproščenem vzdušju, še trener se je zabaval, zabili pa so nekaj zelo atraktivnih golov.

Nato se je na novinarski konferenci trener Carlo Ancelotti razgovoril o poti do finala in poudaril, da niso odigrali najboljšega nogometa. "Nismo prikazali vrhunske igre, a nas ni nihče premagal, kar zadeva predanost in motivacijo. Predanost in motivacijo potrebuješ tudi v finalu, a tam to ni dovolj. Nihče si že vnaprej ne zasluži zmage v finalu. Zaslužiti si jo moraš s tem, kar prikažeš na veliki tekmi, ne prej."

Pred odhodom v Pariz nogometaši Reala Madrida trenirajo še v domačem trening centru. | Foto: Reuters Pred odhodom v Pariz nogometaši Reala Madrida trenirajo še v domačem trening centru. Foto: Reuters

"Fantje bi lahko mene naučili, kako se igra v finalu"

Kot prednost njegove ekipe v soboto proti Liverpoolu pa navaja dejstvo, da bo za večino teh fantov to peti finale lige prvakov v zadnjih osmih letih. "Nekateri fantje bi lahko mene naučili, kako se igra v finalu. Odigrali so več odločilnih tekem kot jaz." No, tudi Ancelotti je ekipo že vodil v petih finalih. Je pa res, da bo to zanj drugi v zadnjih osmih letih.

Benzema in Modrić sta atraktivne gole zabijala že na torkovem treningu. | Foto: Reuters Benzema in Modrić sta atraktivne gole zabijala že na torkovem treningu. Foto: Reuters Čeprav je italijanski strateg najprestižnejše nogometno klubsko tekmovanje osvojil že trikrat (dvakrat z Milanom in enkrat z Realom), pa to sezono težje obvladuje svoja čustva kot v prejšnjih. Vendarle lahko postane prvi trener s štirimi lovorikami v ligi prvakov. "Zame so najtežji trenutki tri, štiri ure pred tekmo. Še posebej letos, saj se veliko več potim, srčni utrip se mi dvigne, veliko je negativnih misli. Takrat mi je res težko in ne znam razložiti, zakaj. A ko se tekma začne, vse to izgine."

Sporočilu Mbappeju: Želim mu vse dobro, a ne proti Realu

Mbappe je podpisal novo triletno pogodbo s PSG-jem. | Foto: Reuters Mbappe je podpisal novo triletno pogodbo s PSG-jem. Foto: Reuters Zgodba s Kylianom Mbappejem, ki si je premislil in ne prihaja v njihov klub, ni bila motnja pred finalom, pravi Ancelotti. "Vsak se odloča sam. Bodimo pošteni in priznajmo, da bi bil odličen za našo ekipo, saj je izjemen nogometaš. Čeprav se je odločil, da ostane v Parizu, ga moramo spoštovati še naprej. Želim mu vse dobro, a ne proti Realu. Sicer mu želim vse dobro."

Kylian Mbappe
Sportal Mbappeja niso prepričali milijoni, ampak Macron in klic domovine
Ne spreglejte