Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 8. 2021,
13.53

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Michel Platini UEFA Joseph Blatter FIFA Sepp Blatter

Ponedeljek, 9. 8. 2021, 13.53

2 leti, 9 mesecev

Nekdanji šef Fife Blatter prispel na zadnje zaslišanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Joseph Blatter | Joseph Blatter je moral konec lanskega leta na manjšo rutinsko operacijo, a se je pri posegu zapletlo. Šele konec januarja mu je šlo počasi spet bolje. | Foto Guliver Image

Joseph Blatter je moral konec lanskega leta na manjšo rutinsko operacijo, a se je pri posegu zapletlo. Šele konec januarja mu je šlo počasi spet bolje.

Foto: Guliver Image

Sepp Blatter, nekdanji dolgoletni predsednik Mednarodne nogometne zveze Fife, je prispel v Zürich na zadnja zaslišanja švicarskega tožilstva v aferi iz leta 2011 in izplačili Michelu Platiniju. Kot poroča nemška agencija dpa, danes 85-letnega Blatterja preiskujejo glede plačila dveh milijonov švicarskih frankov (1,85 mio eur) Platiniju. Francoz je bil takrat predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa), ki jo odtlej vodi Slovenec Aleksander Čeferin.

Joseph Blatter
Sportal Blatter, ki je bil teden dni v umetni komi, dobro okreva

"Danes zjutraj je Blatter prispel v pisarno zveznega tožilstva v Zürichu," je Blatterjev predstavnik za stike z javnostmi Thomas Renggli potrdil francoski agenciji AFP.

Zadnje zaslišanje v aferi je bilo zaradi slabega zdravja Blatterja preloženo na avgust. Tudi zato bo imelo tožilstvo danes na voljo le 90 minut. Lahko pa bo, po potrebi, zaslišanja nadaljevalo ves teden.

Sepp Blatter je marca okreval v zasebni kliniki, potem ko je bil dva meseca v bolnišnici. Konec lanskega leta je moral na manjšo rutinsko operacijo, a se je pri posegu zapletlo. Šele konec januarja mu je šlo počasi spet bolje.

Danes 85-letnega Blatterja preiskujejo glede plačila dveh milijonov švicarskih frankov (1,85 mio eur) Platiniju. | Foto: Reuters Danes 85-letnega Blatterja preiskujejo glede plačila dveh milijonov švicarskih frankov (1,85 mio eur) Platiniju. Foto: Reuters

Švicar je bil predsednik Fife vse do jeseni 2015, ko ga je suspendirala etična komisija Fife in mu kasneje za osem let prepovedala delovati v nogometu. V ozadju je ravno izplačilo dveh milijonov frankov Michelu Platiniju, ki ga je na čelu krovne zveze nato zamenjal Aleksander Čeferin.

Z izplačilom iz leta 2011, Platini je vselej trdil, da je šlo za plačilo svetovanja, se še vedno ukvarja švicarsko pravosodje. Iz tega obdobja so tudi številne druge menjave in afere v mednarodnem nogometu, v katere pa Blatter ni vpleten, čeprav mu nekateri kritiki očitajo, da bi se na številne nepravilnosti lahko odzval.

Ne spreglejte