Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
19. 12. 2016,
16.28

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Sunderland Sergio Ramos Manchester United nogomet Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Lionel Messi Lionel Messi izbor z družabnih omrežij

Ponedeljek, 19. 12. 2016, 16.28

6 let, 7 mesecev

Izbor z družabnih omrežij

Neznani Anglež z mojstrovino zasenčil tudi Messijevo čarovnijo #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Za nami je izredno razburljiv nogometno obarvan teden, ki je postregel s številnimi zanimivostmi. Deset smo jih, tako kot je že običaj, spet zbrali na enem mestu.

Smeh, ki vas bo nasmejal do solz

Trener Chelseaja Antonio Conte se v angleškem prvenstvu igra s tekmeci. V soboto je še 11. zapored zmagal in izenačil klubski rekord, zato niti ne čudi, da je v pogovorih z novinarji zelo sproščen. Po vprašanju, ali se mu zdi, da je Giorgio Armani med trenerji, je planil v smeh. Vse skupaj ne bi bilo nič nenavadnega, če ne bi njegov smeh (od 33 sekunde naprej) spominjal na galeba med parjenjem. 

Ali vas smeh Italijana spominja na galeba med parjenjem?

  • Ne.
    31,82 %
    28 glasov
  • Da.
    56,82 %
    50 glasov
  • Nisem povsem prepričan.
    11,36 %
    10 glasov
Oddanih 88 glasov

Angleški vratar ga bo sanjal

Angleški reprezentančni vratar Joe Hart, ki je pred to sezono iz Manchestra odšel v Torino, je na nedeljski tekmi med Torinom in Napolijem prejel kar pet zadetkov. Štiri mu je zabil belgijski reprezentant Dries Mertens, še posebej presenetljiv je bil njegov zadnji, saj je Angleža osmešil z lobom.

Nekdanji nogometaš Chelseaja prepeval z navijači Arsenala

Steve Sidwell, ki je svoj čas veljal za enega najobetavnejših nogometašev na Otoku, pri 34 letih igra v drugi angleški ligi za Brighton & Hove Albion. Nekdanji nogometaš Chelseaja je pred tekmo med Arsenalom in Manchester Cityjem navdušeno prepeval z navijači topničarjev. Vse skupaj vseeno ni tako škandalozno, saj Sidwell prihaja iz Arsenalove mladinske šole. Če kdo, bi mu lahko skandiranje očitali le navijači Albiona.

Tudi najboljšim se lahko zgodi

Cristiano Ronaldo, najboljši nogometaš na svetu, je v polfinalu klubskega SP na Japonskem poskrbel za potezo, ki je v trenutku preplavila svetovni splet. Portugalec je z neposredne bližine z glavo streljal na prazna vrata, a se mu je poskus povsem ponesrečil. Vseeno se je na koncu odkupil navijačem in z zadetkom v sodnikovem podaljšku z 2:0 potrdil Realovo napredovanje v veliki finale.

Je Cristiano Ronaldo najboljši nogometaš na svetu?

  • Da.
    28,42 %
    52 glasov
  • Ne.
    71,58 %
    131 glasov
Oddanih 183 glasov

Še vedno iščejo žogo

Francoski nogometni zvezdnik Florent Malouda, ki je šest sezon branil barve Chelseaja, zdaj igra v indijski ligi. Kaj je storil, da ga omenjamo zdaj? Poglejte in se nasmejte.

Po tekmi razveselili navijače

Nogometaši Manchester Uniteda so po zmagi v angleškem prvenstvu nad West Bromom nagradili svoje navijače, ki so skupaj z njimi pripotovali na gostovanje. Kapetan Wayne Rooney, Ander Herrera, Marcus Rashford so drese vrgli med navijače, Paul Pogba pa je svojega lastnoročno odnesel do invalidnega gledalca in mu polepšal božično-novoletne praznike. "Da, to sem jim jaz naročil, saj je prav, da se v tem časi nagradi tudi navijače," je po tekmi gesto svojih izbrancev razložil trener Uniteda Jose Mourinho.

To vas bo ganilo do solz

Petletnemu navijaču črnih mačk iz Sunderlanda Bradleyju Loweryju, ki je pred tremi leti zbolel za rakom (nevroblastom), se je izpolnila skrita želja in je lahko pred tekmo s Chelseajem obiskal svoje junake. Tako nogometaši Sunderlanda kot tudi gostujočega Chelseaja so ga izjemno lepo sprejeli in mu dali vedeti, da je eden izmed njih. Lepo zmontiran video nepozabnega večera za Bradleyja si lahko pogledate spodaj. 

Ni šala: najboljši igralec tekme je bila vratnica

West Ham je z veliko muke z 1:0 premagal tigre iz Hulla, ki so kar dvakrat stresli okvir vrat Londončanov. Kaj si navijači rudarjev mislijo o težko priborjenih treh točkah, govori tudi anketa, ki so jo Londončani objavili na uradnem profilu. Za najboljšega igralca tekme so izbrali kar vratnico (dobila je kar 57 odstotkov vseh glasov). To se do zdaj v premier ligi ni zgodilo še nikoli.

Neverjetno!

Član angleške ekipe Maidenhead United  Dave Tarpey je poskrbel za enega najlepših zadetkov v zadnjem času. Sicer gre za tekmo iz nedeljske lige, a vseeno. Tarpeyjev zadetek, ki je spomnil na znameniti zadetek nekdanjega nizozemskega zvezdnika Dennisa Bergkampa, so primerjali celo s potezo Messija proti Espanyolu. Morda je dobil celo več pozornosti kot sloviti Argentinec.

Škandal na finalu svetovnega prvenstva

Real je po letu 2014 v Jokohami osvojil še drugi naslov svetovnih klubskih prvakov. Beli balet se je dolgo mučil z japonskim tekmecem Kašimo in ga na koncu s 4:2 strl šele po podaljšku.

A zmaga galaktikov ima vseeno črno piko, saj je Sergio Ramos tik pred iztekom rednega dela prekinil protinapad Japoncev, kar bi moral biti po vseh pravilnikih drugi rumeni karton in s tem tudi rdeči, a se je sodnik, ki je že hotel pokazati rumeno opozorilo, nato premisli. Kdo ve, kako bi se odvil podaljšek, če bi imel španski prvak v podaljšku igralca manj.

Bi moral dobiti Sergio Ramos drugi rumeni karton?

  • Da, to je bila kraja brez primere.
    80,65 %
    475 glasov
  • Ne, sodnik se je prav odločil.
    19,35 %
    114 glasov
Oddanih 589 glasov
Ne spreglejte