Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 4. 2024,
1.58

Osveženo pred

3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59

Natisni članek

Mauro Icardi Galatasaray Fenerbahče

Ponedeljek, 8. 4. 2024, 1.58

3 tedne

Nogometaši Fenerbahčeja v drugi minuti zapustili finale superpokala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59
Fenerbahče Galatasaray | Galatasaray je osvojil turški superpokal na nenavaden način. | Foto Reuters

Galatasaray je osvojil turški superpokal na nenavaden način.

Foto: Reuters

Nogometaši Fenerbahčeja so po le dveh minutah zapustili zelenico v finalu turškega superpokala z Galatasarayem. Za odhod z igrišča so se odločili, potem ko je Galatasaray v uvodni minuti povedel z 1:0, sodniku pa nato ni ostalo drugega, kot da odpiska konec.

Trabzonspor : Fenerbahce pretep 2024
Sportal Huda kazen za Trabzonspor

Na dvoboju pokalnega in državnega prvaka je že po 50 sekundah zadel Argentinec Mauro Icardi. Nogometaši Fenerbahčeja, ta je nastopil z ekipo do 19 let, so nato zapustili igrišče.

Poteza je bila le naslednja v vrsti sporov med turško zvezo in Fenerbahčejem, ki na prvenstveni lestvici za Galatasarayem zaostaja le dve točki, zanj pa nastopa tudi slovenski reprezentant Miha Zajc.

Podpredsednik Fenerbahčeja Erol Bilecik je pred superpokalom jasno napovedal, da se bo prva ekipa v klubu pripravljala na četrtfinalno tekmo konferenčne lige z grškim Olympiakosom. V klubu so zato zahtevali prestavitev termina superpokala, ker tega niso dosegli, je nastopila ekipa do 19 let.

Fenerbahče je zaigral z mlado zasedbo. | Foto: Reuters Fenerbahče je zaigral z mlado zasedbo. Foto: Reuters

V javnosti se je pojavilo več mogočih scenarijev, med drugim se je glasno govorilo o možnosti, da Fenerbahče nastopi z le devetimi nogometaši in da trojica nato prejme rdeči karton.

Gre za tekmo, ki bi morala biti na sporedu že decembra lani v Savdski Arabiji. A tik pred začetkom je bila odpovedana in po neuradnih podatkih naj bi takrat oba kluba zavrnila nastop. Zdaj je bil termin za Fenerbahče zaradi evropskega pokala popolnoma nesprejemljiv.

Galatasaray je novi turški superpokalni prvak. | Foto: Reuters Galatasaray je novi turški superpokalni prvak. Foto: Reuters

A spor s turško zvezo ima daljšo brado. Neljubi navijaški izgredi so se zgodili na tekmi s Trabzonsporom, čigar navijači so po porazu s Fenerbahčejem (2:3) napadli igralce in trenerski štab. Takrat so pri Fenerju na glas grozili tudi z izstopom iz turške lige. O tem pa bo odločala skupščina kluba.

A predsednik Ali Koc je nedavno dejal, da razlog za izstop iz lige niso le zadnji dogodki, ampak vrsta nesprejemljivih zadev v ligi, ki jih klubi že predolgo mirno sprejemajo.

Superpokal bo zveza nedvomno registrirala z izidom 3:0 za Galatasaray, Fenerbahče pa v vrsti zapletov z zvezo lahko računa tudi na ostro kazen.

Ne spreglejte