Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 10. 2020,
23.09

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,17

2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Luka Zahović Ousmane Dembele nogometna tržnica poletni prestopni rok

Četrtek, 1. 10. 2020, 23.09

3 leta, 7 mesecev

Nogometna tržnica (1. oktober)

V znamenju Nizozemca in Zahovića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,17

2

Sergino Dest | Obetavni nizozemski nogometaš Sergino Dest je bil sprva zelo blizu prestopa v vrste evropskega prvaka Bayerna, potem pa je v igro vstopila Barcelona in ga za 21 milijonov evrov zvabila k sebi. | Foto Getty Images

Obetavni nizozemski nogometaš Sergino Dest je bil sprva zelo blizu prestopa v vrste evropskega prvaka Bayerna, potem pa je v igro vstopila Barcelona in ga za 21 milijonov evrov zvabila k sebi.

Foto: Getty Images

Četrtkov dan na poletni nogometni tržnici sta na svetovni ravni zaznamovala Nizozemec Sergino Dest, ki je postal nova okrepitev Barcelone, pri nas pa zagotovo Luka Zahović, ki je po štirih letih zapustil NK Maribor in se preselil na Poljsko.

23:07

Lahko noč

21:50

Alžirec v Lazio

19:22

Francoz odšel iz Domžal

19:10

Wolfsburg milijone za branilca

16:37

Korejec v Kidričevem

15:43

Zahović podpisal s Poljaki

15:20

Nova okrepitev za Celje

14:48

Berlusconi kupil še Marina

14:34

Uradno: Dest v Barcelono

13:55

Genoa se ne ustavlja

13:43

Ajax našel zamenjavo za Desta

13:37

Nekdanji vratar Olimpije v ...

13:15

Iličić že trenira z ekipo

12:15

Koprčani predstavili še dva

11:47

Lorient ima novega napadalca

11:28

AC Milan ujel mladega upa

10:46

Luka Zahović na Poljsko?

10:17

City v lov za Alabo?

10:03

Fiorentina išče zamenjavo

09:58

Dembele resna opcija

09:51

Dobro jutro!

  • 23:07

    Lahko noč

    Ob pestrem popoldanskem nogometnem dogajanju je ostalo malo manj časa za brskanje po tržnici, a kar je bilo pomembnega, smo ujeli. Dovolj za danes. Do jutri se poslavljamo. Lahko noč!

  • 21:50

    Alžirec v Lazio

    Rimski Lazio se je okrepil z alžirskim reprezentantom Mohamedom Faresom, ki ga je za osem milijonov evrov odkupil od tekmeca iz prve italijanske lige Spala. Ta 24-letni vezist je do zdaj v italijanski ligi zbral 85 nastopov in zabil 3 gole.

  • 19:22

    Francoz odšel iz Domžal

    Pri slovenskem prvoligašu Domžalah so sporočili, da so prekinili pogodbo s francoskim vezistom Marcom da Silvo.

    "Marco Da Silva je bil član rumene družine dobro leto dni. Zaradi dolgotrajnih težav s poškodbo mu vidnejšega pečata v zasedbi Dejana Djuranovića ni uspelo pustiti. Osemindvajsetletnik je zaigral na dveh tekmah prve lige, moštvo pa zapušča po sporazumni prekinitvi sodelovanja," so pojasnili pri Domžalah.

    Te so pred dnevi na kaljenje v 2. SNL poslale Žigo Repasa, ki bo igral za Roltek Dob, danes pa so Aluminiju posodile Dohyun Kima.

    Marco da Silva | Foto: Planet TV Foto: Planet TV

  • 19:10

    Wolfsburg milijone za branilca

    Nemški prvoligaš Wolfsburg je odprl blagajno in odštel kar deset milijonov evrov za bočnega branilca Ridla Bakuja. Ta 22-letnik, ki se najbolje znajde na desni strani obrambe, je do zdaj igral za Mainz, v majici katerega je ta mladi nemški reprezentant odigral 54 tekem.

  • 16:37

    Korejec v Kidričevem

    Pri slovenskem prvoligašu Aluminiju so naznanili zadnjega novinca ob koncu poletne nogometne tržnice.

    To je postal šestindvajsetletni Korejec Do-hyun Kim, ki v Kidričevo prihaja na posojo iz Domžal.

    Šestindvajsetletni vezni igralec že vse od leta 2018 nastopa v Sloveniji, kjer je igral za novomeško Krko in nazadnje za Domžale. Svojo kariero je korejski vezist začel v Goyang Citizen, od koder ga je nogometna pot vodila najprej k FK Bezanija, od tam na Hrvaško k NK Dugo Selo in od tam v Slovenijo.

    Do-hyun Kim | Foto: NK Aluminij Foto: NK Aluminij

  • 15:43

    Zahović podpisal s Poljaki

    Zdaj je tudi uradno. Pri poljskem prvoligašu Pogonu Szczecinu so tudi uradno potrdili prihod dvakratnega najboljšega strelca prve slovenske lige Luke Zahovića, ki je z njimi podpisal triletno pogodbo. Štiriindvajsetletni napadalec Maribor zapušča po 82 zadetkih v 199 nastopih. Več o tem ...

  • 15:20

    Nova okrepitev za Celje

    Slovenski nogometni prvak Celje je v sredo svoj igralski kader okrepil z Mirkom Milikićem, Majem Roričem in Jonom Špornom, danes pa so v klubu potrdili še prihod Bradleyja Martisa.

    Dvaindvajsetletni levi bočni branilec, ki je sicer reprezentant Curacaa, je podpisal pogodbo do 30. junija 2023. Martis je bil pred tem član Sparte iz Rotterdama.

  • 14:48

    Berlusconi kupil še Marina

    Talentirani 19-letni Antonio Marin se je iz Dinama preselil k Monzi, ki ji poveljuje nekdanji šef AC Milana Silvio Berlusconi. Hrvat bo pri italijanskem drugoligašu najprej igral kot posojen nogometaš, po sezoni pa ga bo Monza odkupila za šest milijonov evrov.

  • 14:34

    Uradno: Dest v Barcelono

    Španski nogometni velikan Barcelona je potrdil, da je v svoje vrste pripeljal ameriškega reprezentančnega branilca Sergina Desta iz nizozemskega Ajaxa. Devetnajstletni bočni branilec je podpisal petletno pogodbo. Vrednost prestopa je 21 milijonov evrov z dodatnih pet milijonov evrov dodatkov. Odkupna klavzula zanj znaša 400 milijonov evrov.

    Dest je v zadnjih dveh letih pri Ajaxu dobil status enega najboljših igralcev v nizozemski ligi, čeprav je šele v prejšnji sezoni zaigral za člansko ekipo (38 nastopov, 2 zadetka). Mladi bočni branilec je tudi reprezentant ZDA. Za člane je že zbral tri nastope. 

  • 13:55

    Genoa se ne ustavlja

    Eldor Šomurodov je novi igralec Genoe. 25-letni reprezentant Uzbekistana je pred tremi leti v Rostov prišel za 350 tisoč evrov, danes pa ga je ruski klub v Italijo prodal za osem milijonov evrov. Podpisal je štiriletno pogodbo.

    25-letni odlični napadalec je za reprezentanco na 43 nastopih dosegel 20 zadetkov. 

  • 13:43

    Ajax našel zamenjavo za Desta

    Ajax ima novega desnega bočnega branilca. Iz Utrechta je za pet milijonov v svoje vrste zvabil Seana Kleiberja, ki bo neposredna zamenjava za mladega Sergina Desta, ki je tik pred tem, da prestopi v Barcelono. Mladi Nizozemec je v Barcelono prišel že v četrtek, zato je le še vprašanje časa, kdaj bodo 20 milijonov evrov vreden prestop tudi uradno potrdili.

  • 13:37

    Nekdanji vratar Olimpije v ...

    Kranjski Triglav, ki je v minuli sezoni izpadel v drugo slovensko ligo, je predstavil novo okrepitev. Kranjske orle je okrepil Rok Vodišek, ki se je poleti 2018 brez odškodnine iz Olimpije preselil k Genoi, kjer pa ni dobil priložnosti, v serii A ni zaigral niti enkrat.

    Zdaj se bo nazaj na nogometni zemljevid poskušal postaviti pri Triglavu, kjer bo mladi 21-letni čuvaj mreže igral vsaj do konca te sezone.

  • 13:15

    Iličić že trenira z ekipo

    Trener Atalante Gian Piero Gasperini je po izjemni zmagi na Olimpicu proti Laziu (4:1) spregovoril tudi o stanju Josipa Iličića, ki se je po osebnih težavah pred časom vrnil v Bergamo. "Z njim je vse boljše in boljše. Od nedelje trenira z ekipo," je navijače Atalante razveselil Gasparini in nakazal, da bi se lahko slovenski zvezdnik kmalu vrnil na zelenice.

    Pred časom se je omenjalo november, a kdo ve, mogoče bo Jojo nared že za prvo tekmo lige prvakov, ki se začne 20. oktobra. Če bi se to zgodilo, bi bilo to res nekaj čudovitega. Iličić je zadnjo tekmo za Atalanto odigral 11. julija proti Juventusu (2:2). 

    Josip Iličić | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

  • 12:15

    Koprčani predstavili še dva

    Na Bonifiki so potrdili še dva novinca, oba bosta za Koper igrala s statusom posojenih nogometašev. Italijanska Genoa je posodila argentinskega napadalca Claudia Spinellija, Dinamo Zagreb pa je kanarčkom odstopil vezista Bojana Kneževića, v minuli sezoni člana Olimpije. Več tukaj.

    Po vrnitvi Maksa Barišića sta se rumeno-modrim pridružila še dva novinca. 23-letni Hrvat Bojan Knežević je že v Kopru,...

    Objavil/a FC Koper dne Četrtek, 01. oktober 2020
  • 11:47

    Lorient ima novega napadalca

    Francoski Lorient predstavlja novega napadalca. To je Terem Moffi, ki ga je belgijski Kortrijk januarja iz Litve pripeljal le za 150 tisoč evrov, zdaj pa prodal za kar osem milijonov evrov in mastno zaslužil. Mladi 21-letni nigerijski napadalec je s Francozi podpisal štiriletno pogodbo.

  • 11:28

    AC Milan ujel mladega upa

    Uradno. Sedemkratni evropski prvak AC Milan je predstavil novo okrepitev, in sicer mladega norveškega upa Jensa Pettra Haugeja iz neznane ekipe Bodo/Glimt. Rossonerri bodo Norvežanom plačali pet milijonov evrov.

  • 10:46

    Luka Zahović na Poljsko?

    Konec je dilem. Napadalec Maribora Luka Zahović odhaja na Poljsko k ekipi Pogon, je prepričana EkipaSN. O njegovi selitvi se je veliko pisalo že pred dnevi, a zdaj naj bi bilo že vse dogovorjeno.

    Dodajajo še, da se bo vse skupaj zgodilo še pred nedeljskim večnim derbijem v Ljudskem vrtu z Olimpijo.

    Zahović je v dveh obdobjih za člansko ekipo Maribora odigral skoraj 200 tekem in dosegel 81 zadetkov na vseh tekmovanjih. Enega tudi v skupinskem delu lige prvakov v tisti nepozabni tekmi v Ljudskem vrtu proti Sportingu za izenačenje na 1:1. Luka je bil takrat star komaj 18 let.

    Za otroka Maribora bo to drugi odhod v tujino. Pred tem je med letoma 2015 in 2017 nosil dres nizozemskega Heerenveena, a slovenski napadalec tam ni zadihal. Za prvo ekipo je zbral le osem nastopov, med strelce pa se ni vpisal.

    Ekipa Pogon trenutno v poljskem prvenstvu zaseda sedmo mesto, lani je bila na koncu mesto višje. Lovorike še nima, še najbližje ji je bila leta 1987 in 2001, ko je bila poljski podprvak. Tudi v pokalu je trikrat nastopila v finalu, a vselej ostala praznih rok (1981, 1982 in 2010). Luka Zahović | Foto: Nebojša Tejič/STA Foto: Nebojša Tejič/STA

     

  • 10:17

    City v lov za Alabo?

    Trener Josep Guardiola še vedno ni zadovoljen s svojo obrambo. Izboljšati želi še levi bok in njegova tarča ni nihče drug kot Bayernov David Alaba, ki ne želi podaljšati pogodbe z nemškimi prvaki.

    Bavarci so v težkem položaju, saj si Avstrijca ne želijo izgubiti zastonj, zato so sinjemodri v odličnem položaju. Ob tem je treba dodati, da City prodaja tudi mladega Oleksandra Zinčenka.

    David Alaba | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 10:03

    Fiorentina išče zamenjavo

    V Italiji se vse več govori o prestopu zvezdnika Fiorentine Federica Chiese v Juventus. Posel naj bi bil v sklepni fazi, zato Firenčani že iščejo zamenjavo za mladega zvezdnika. Na njihovem radarju je Jose Callejon, ki je trenutno prost igralec, zanimajo pa se tudi za angleškega napadalca Joshuo Kinga in nogometaša Riverja Martineza Quarta.

  • 09:58

    Dembele resna opcija

    Z rdečimi vragi bomo današnjo tržnico tudi odprli. Čeprav se je včeraj poročalo o tem, da si Ousmane Dembele želi ostati pri Barceloni, so novi podatki, da se United in Barcelona na glas pogovarjata o poslu, vse bolj naklonjen selitvi pa naj bi bil tudi francoski napadalec.

    Angleški velikan bi po neuspešnih poskusih nakupa Jadona Sancha napadalca Barcelone vzel na enoletno posojo z možnostjo odkupa po sezoni. Katalonci temu niso preveč naklonjeni, saj potrebujejo denar za okrepitve, a že to, da bi United prevzel Demebelejevo plačo, ni zanemarljivo. Pogovori se nadaljujejo, nihče pa ne, kaj se bo iz tega izcimilo.

    Dembele in njegov bolniški list, odkar je pri Barceloni:

  • 09:51

    Dobro jutro!

    Pred nami je le še pet dni akcije na tej podaljšani poletni tržnici. Slovenski klubi ne smejo več kupovati, medtem ko bi lahko najbogatejše ekipe v petih najmočnejših ligah lahko še potegnile nekaj adutov iz rokava. V mislih imamo predvsem Manchester United, ki je do zdaj povsem razočaral.

Kaj se je dogajalo včeraj:

Josep Guardiola
Sportal Konec v Sloveniji, zatišje pred viharjem pri najbogatejših?

Do kdaj traja poletni prestopni rok?

30. september: Slovenija, Malta, Ukrajina (konec)
2. oktober: BiH
5. oktober: Španija, Nemčija, Francija, Italija, Turčija, Srbija, Avstrija, Grčija, Bolgarija, Poljska, Romunija, Slovaška, Danska, Anglija*
6. oktober: Portugalska
12. oktober: Švica
19. oktober: Hrvaška

*Angleški klubi iz premier league bodo lahko nadaljevali nakupovanje ali posojanje igralcev do 16. oktobra, a bodo lahko sklepali posle le z angleškimi klubi iz nižjih lig.

Trenutno najdražji nakupi v tem prestopnem roku:

nogometaš iz kluba v klub odškodnina
Kai Havertz Bayer Leverkusen Chelsea 80.000.000 evrov
Arthur Barcelona Juventus 72.000.000 evrov
Victor Osimhen Lille Napoli 70.000.000 evrov
Ruben Dias Benfica Manchester City 68.000.000 evrov
Miralem Pjanić Juventus Barcelona 60.000.000 evrov

Ekipe, ki so do zdaj za okrepitve zapravile največ:

klub vsota, zapravljena za okrepitve
Chelsea 247.200.000 evrov
Manchester City 156.800.000 evrov
Barcelona 124.000.000 evrov
Inter Milano 97.000.000 evrov
Tottenham 95.400.000 evrov
Ne spreglejte