Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 8. 2023,
23.52

Osveženo pred

9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,79

Natisni članek

Bono Romeo Lavia Michael Olise NK Celje Charles Ikwuemesi poletni prestopni rok nogometna tržnica NK Bravo Nemanja Jakšić

Četrtek, 17. 8. 2023, 23.52

9 mesecev

Nogometna tržnica, 17. avgust

Padel bo rekord Celja, Neymarju se je pridružil tudi donedavni junak Seville

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,79
NK Celje Charles Ikwuemesi | Nigerijec Charles Ikwuemesi bo kot kaže nadaljeval kariero v serie A. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Nigerijec Charles Ikwuemesi bo kot kaže nadaljeval kariero v serie A.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenski nogometni prvoligaš Bravo iz Ljubljane je v svojem kadru pozdravil starega znanca. V Šiško se je vrnil izkušeni branilec Nemanja Jakšić. Celjani, ki se danes potegujejo v kvalifikacijah za konferenčno ligo na Madžarskem proti beloruskemu Nemanu, bodo kot kaže izgubili najbolj vročega napadalca Charlesa Ikwuemesija, za katerega bi jim lahko Salernitana plačala kar 1,8 milijonov evrov. Če so številke, ki jih omenjajo italijanski mediji, resnične, bo to najbolj donosen prestop v zgodovini celjskega kluba. Al Hilal je predstavil novega vratarja, to je donedavni čuvaj mreže Seville Maročan Bono!

Leandro Paredes
Sportal Plaz odhodov pri PSG, Koper in Bravo z novo močjo, Barcelona pa z novim direktorjem

Italijanski mediji poročajo, da bo Celjanom za prodajo 22-letnega napadalca Charlesa Ikwuemesija pripadlo kar 1,8 milijonov evrov. To bi bila rekordna odškodnina v zgodovini celjskega kluba, ki je v preteklosti za sedemmestni znesek evrov prodal le Benjamina Verbiča. Zanj je Köbenhavn odštel 1,2 milijonov evrov. Ikwuemesi je že odigral svoje v celjskem dresu. Na zadnjih dveh tekmah se je vpisal med strelce, tako proti beloruskemu Nemanu (1:0) kot tudi Rogaški (2:0) v slovenskem prvenstvu. Na tekmah 1. SNL je na 37 tekmah dosegel 11 zadetkov in navduševal s fizično močjo ter spretnostjo.

Žan Vipotnik je prestopil k Bordeauxu, Maribor pa je zanj prejel slabe tri milijone evrov. Slaba dva milijona bo s prodajo Charlesa Ikwuemesija, ki je tako z nekdanjim napadalcem Maribora kramljal na letošnji prireditvi Spins XI, zaslužil NK Celje. | Foto: Vid Ponikvar Žan Vipotnik je prestopil k Bordeauxu, Maribor pa je zanj prejel slabe tri milijone evrov. Slaba dva milijona bo s prodajo Charlesa Ikwuemesija, ki je tako z nekdanjim napadalcem Maribora kramljal na letošnji prireditvi Spins XI, zaslužil NK Celje. Foto: Vid Ponikvar

Italijanski mediji poročajo, da je mladi Afričan v sredo v Salernu že opravil zdravniški pregled in večerjal s športnim direktorjem Salernitane Morganom de Sanctisom, nekdanjim vratarjem Udineseja. Trener Salernitane je nekdanji velikan portugalskega nogometa Paulo Sousa. V nedeljo bo v uvodnem krogu serie A gostoval na Olimpicu pri Romi.

Maribor Fenerbahče
Sportal Evropska rapsodija Celja, Turki po kaosu na tribunah izločili Maribor

Iz Seville v Savdsko Arabijo

Maroški vratar Bono, ki je blestel lani na svetovnem prvenstvu v Katarju in z reprezentanco osvojil četrto mesto, zapušča Sevillo. Privabila ga je ponudba bogatega savdskega kluba Al Hilal, ki bo Andaluzijcem plačal 21 milijonov evrov. 32-letni Yassine Bounou, ki se ga je v nogometnem svetu oprijel vzdevek Bono, se je tako pridružil zvezdniškim soigralcem. Nogometaši Al Hilala so tudi Brazilca Neymar in Malcom, Srb Sergej Milinković-Savić, Portugalec Ruben Neves in Senegalec Kalidou Koulibaly.

Srb se je vrnil v Spodnjo Šiško

Osemindvajsetletni branilec Nemanja Jakšić, ki je za Bravo odigral 69 tekem in se po prejšnji sezoni poslovil od zasedbe iz Šiške, se je vrnil za eno leto z možnostjo podaljšanja za še dodatno sezono. Jakšić je sicer v Prvi ligi Telemach zbral 214 nastopov, v Sloveniji je igral še za Zavrč in Aluminij.

Njegov novi soigralec pa bo tudi mladi hrvaški vezist Marin Žgomba. Osemnajstletnik je do konca sezone kot posojen nogometaš prišel iz Istre 1961, Ljubljančani pa ga po koncu lahko odkupijo.

"Marin je izjemno talentiran, pri svojih 18 letih pa izžareva tudi veliko mero zrelosti. V letošnji sezoni se lahko ogromno nauči, napreduje in pomaga celotni ekipi," je povedal športni direktor Brava Dejan Močnik.

Bravo si trenutno z Aluminijem deli peto mesto na lestvici Prve lige Telemach, v naslednjem krogu pa bo v petek gostil ekipo Kopra.

Ostaja v Londonu, a ne pri Chelseaju

Predsednik angleškega nogometnega prvoligaša Crystal Palacea, Steve Parish, je dejal, da je Michael Olise, ki je bil tarča tekmeca iz angleške lige Chelseaja, podaljšal pogodbo s Palaceom za štiri leta, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Chelsea se je sicer že strinjal s tem, da za mladega francoskega reprezentanta plača zahtevanih skoraj 41 milijonov evrov, toda 21-letnik, ki se znajde na položaju napadalnega vezista ali krilnega igralca, se je odločil, da ostane pri Palaceu.

Olise sicer trenutno okreva po poškodbi stegenske mišice in ne bo nared pred septembrom. V elitni angleški ligi je za Crystal Palace zbral 63 nastopov, pred tem je igral za Reading.

Romeo Lavia kmalu v dresu Chelseaja

Chelsea, ki je v ponedeljek zrušil angleški prestopni rekord, potem ko je za 134 milijonov evrov pripeljal vezista Moisesa Caiceda iz Brightona, je tik pred podpisom pogodbe s še enim nogometašem. Na zdravniških pregledih je že vezist Southamptona Romeo Lavia, za katerega bodo Londončani odšteli približno 62 milijonov evrov.

Chelsea je v uvodnem krogu nove sezone remiziral z Liverpoolom. | Foto: Reuters Chelsea je v uvodnem krogu nove sezone remiziral z Liverpoolom. Foto: Reuters

Ekipa, ki jo po novem vodi Mauricio Pochettino, je poleti dodala še nekaj odmevnih okrepitev, med njimi Christopherja Nkunkuja (60 milijonov evrov), Axla Disasija (45), Nicolasa Jacksona (37), Lesleyja Ugochukwuja (27) in Roberta Sancheza (23). V zadnjih 15 mesecih je londonski klub sicer za okrepitve skupno odštel že približno milijardo evrov.

Obenem pa je Chelsea poleti tudi veliko prodajal, največ je dobil za Kaia Havertza (75), Masona Mounta (64,2), Matea Kovačića (29,1), Kalidouja Koulibalyja (23), Christiana Pulisica (20), Edouarda Mendyja (18,5) in Rubena Loftus-Cheeka (16).

Ne spreglejte