Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 6. 2023,
20.39

Osveženo pred

10 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

Natisni članek

David de Gea Manchester United NK Celje Arsenal West Ham Declan Rice NK Radomlje nogometna tržnica

Sreda, 28. 6. 2023, 20.39

10 mesecev, 3 tedne

NOGOMETNA TRŽNICA, 28. JUNIJ

Vroče dogajanje na Otoku, diši po velikem rekordu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52
West Ham konferenčna liga Aleksander Čeferin Declan Rice | Bo Declan Rice kmalu postal član Arsenala? | Foto Reuters

Bo Declan Rice kmalu postal član Arsenala?

Foto: Reuters

Kaj se danes dogaja na nogometni tržnici? V ospredju je predvsem vroče dogajanje okoli 24-letnega Angleža in člana West Hama Declana Rica, dogaja pa se tudi na slovenskih zelenicah.

Eno glavnih imen nogometne tržnice je v zadnjih dneh nogometaš West Hama Declan Rice, za katerega sta se pošteno ogrela tako Arsenal kot Manchester City. Manchester City naj bi bil za usluge Angleža pripravljen odšteti 90 milijonov funtov (104 milijone evrov), a so pri West Hamu to ponudbo že zavrnili. Še globlje v žep so pripravljeni seči pri Arsenalu, pri katerem naj bi bili za vezista pripravljeni odšteti 105 milijonov funtov (121,4 milijona evrov). City naj bi ob tem že odstopil od dodatnih pogajanj, tako da naj bi bil dogovor med Arsenalom in West Hamom blizu uresničitve. Če bo prišlo do sklenitve dogovora, bodo na Otoku priča novemu rekordu angleškega nogometa, saj še noben angleški nogometaš pri prestopih ni presegel omenjenega zneska. Rekord za zdaj še drži Jack Grealish, ki je iz Aston Ville leta 2021 za sto milijonov funtov (115,6 milijona evrov) prestopil k Manchester Cityju.

24-letni Rice je v tej sezoni kot kapetan West Ham popeljal do naslova v konferenčni ligi, skupno je za angleški klub odigral 245 tekem, uveljavil pa se je tudi kot pomemben član angleške izbrane vrste.

Kakšna bo njegova prihodnost? | Foto: Reuters Kakšna bo njegova prihodnost? Foto: Reuters Man United si je premislil

Britanski Athletic pa poroča tudi o nekoliko nenavadnem primeru na relaciji Manchester United – David De Gea. Španskega vratarja dozdajšnja pogodba z angleškim klubom veže le še do 30. junija, obe strani sta bili z znižano plačo že dogovorjeni tudi za podaljšanje sodelovanja, a so si zdaj pri angleškem klubu premislili. Klub naj bi Špancu in njegovemu agentu že sporočil, da prejšnji ustni dogovor ne velja, saj se je vodstvo kluba odločilo, da želijo De Gei še dodatno zmanjšati plačo.

Athletic še poroča, da je Špančeva prihodnost trenutno negotova, a da do takšnega položaja ne bi prišlo v "normalno vodenem klubu". De Gea je za United v 12 letih kot prvi vratar zbral 545 nastopov.

Celjani pripeljali Edmilsona

Slovenski nogometni prvoligaš Celje je pred prihajajočo sezono pripeljal novo okrepitev. V knežje mesto prihaja napadalec Edmilson. Šestindvajsetletni Brazilec v Celje prihaja po izteku pogodbe s portugalskim Vilaverdensejem, so zapisali na spletni strani kluba.

Edmilson de Paula Santos Filho je za portugalskega tretjeligaša v lanski sezoni v vseh tekmovanjih na 33 tekmah dosegel 15 zadetkov in štiri podaje, preko dodatnih kvalifikacij pa se je prebil v drugo raven portugalskega nogometa.

"Vse se je zgodilo zelo hitro. Moja sezona se je končala 11. junija, nekaj dni kasneje pa sem že bil v Celju na pogovorih. Ko smo uredili dokumentacijo, je sledil še krajši oddih. Prvi občutki so zelo dobri, zavedam pa se, da je pred mano še veliko dela. Dobro je, da imamo na sporedu veliko tekem, da se tako iz kot tudi na terenu čim hitreje še dodatno spoznam z ekipo," je ob podpisu pogodbe dejal Edmilson.

Ta se je soigralcem že pridružil v Kranjski Gori in z njimi odigral pripravljalno tekmo. Napadalec se je iz rodne Brazilije v Evropo preselil poleti 2019, ko je barve Velo Clube zamenjal za portugalskega nižjeligaša AD Marco 09. Leto in pol kasneje je prestopil v Vilaverdense.

Radomlje z drugo poletno okrepitvijo

Slovenski nogometni prvoligaš Kalcer Radomlje je po Ninu Kukovcu pripeljal še drugega novinca v poletnem prestopnem roku. Kot so sporočili iz kluba, bo njihov dres prihodnji dve leti nosil Noel Bilić, nekdanji hrvaški kadetski reprezentant.

Dvajsetletni krilni napadalec je nekdanji up Istre in Rijeke, v pretekli sezoni pa je nosil dres Dekanov. V tem dresu je v drugi ligi odigral 14 tekem in se dvakrat vpisal med strelce.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NK Radomlje (@nkradomlje)

Gal Kurež v času, ko je še igral za Olimpijo. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Gal Kurež v času, ko je še igral za Olimpijo. Foto: Vid Ponikvar/Sportida Kurež in Rener po novem v Severni Makedoniji

Slovenska nogometaša Gal Kurež in Arian Rener bosta kariero nadaljevala v Severni Makedoniji. Kurež, nazadnje je igral za Bravo, in vratar Rener, ki je bil dolga leta član sežanskega Tabora, sta se kot prosta igralca preselila k Tikvešu.

Kurež in Rener sta za zdaj edina Slovenca, ki bosta v sezoni 2023/24 igrala v prvi makedonski ligi. V tej naslov brani Struga, ki je prvič postala državni prvak.

S približno štirimi milijoni evrov je po Transfermarktovi vrednosti sicer na tretjem mestu v ligi za Škendijo (7,15 milijona) in Škupijem (4,8 milijona).

Tikveš, ki je v prejšnji sezoni osvojil šesto mesto, je eden od šestih prvoligašev z dobrimi tremi milijoni evrov vrednosti.

Preberite še:

Mateo Kovačić
Sportal Hrvat za 40 milijonov iz Chelseaja v Manchester City
Ne spreglejte