Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 7. 2023,
21.30

Osveženo pred

10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

Natisni članek

nogometna tržnica

Nedelja, 9. 7. 2023, 21.30

10 mesecev

Nogometna tržnica, 9. julij

Francoski reprezentant iz Bayerna v PSG, Maroša spet v Muri

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24
Lucas Hernandez | Lucas Hernandez se seli v Pariz. | Foto Guliverimage

Lucas Hernandez se seli v Pariz.

Foto: Guliverimage

Francoski nogometni reprezentant Lucas Hernandez bo kariero nadaljeval v pariškem PSG, je danes sporočil njegov dosedanji klub Bayern. Iz münchenskega kluba niso razkrili podrobnosti prestopa 27-letnega branilca. Slovenski nogometaš Amadej Maroša pa se je znova pridružil Muri, je klub sporočil na spletni strani.

David De Gea
Sportal PSG pripeljal Azijca, De Gea se je poslovil od Man Utd, Savdijci prepričali še enega Hrvata

Ta je na Bavarsko prišel leta 2019 iz madridskega Atletica, v štirih sezonah pa je pri Bayernu na 107 tekmah dosegel dva gola, pri zbiranju lovorik pa se je ustavil pri zmagi v ligi prvakov, po eni zmagi v evropskem superpokalu in klubskem svetovnem prvenstvu, v nemškem prvenstvu je bil prvak štirikrat, ima pa še dve pokalni zmagi in en osvojen nemški superpokal.

Medtem ko so bili pri nemških prvakih skromni s podatki o prestopu, pa nemški časnik Bild poroča, da bo PSG za prestop odštel 50 milijonov evrov, kar bo najdražji odhod igralca iz Bayerna v zgodovini kluba. Ob prihodu so sicer Bavarci zanj odšteli 80 milijonov evrov odškodnine, a so njegovo obdobje v Nemčiji zaznamovale tudi številne poškodbe. Zadnjo je Hernandez staknil na svetovnem prvenstvu v Katarju, ko je moral zaradi poškodbe kolena počivati več mesecev.

Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, so pri nemških prvakih že našli zamenjavo, v Bayern bo za pet sezon prišel Korejec Min-Jae Kim; dosedanji član Napolija pa naj bi zaradi klavzule v pogodbi Bavarce stal toliko, kot bodo iztržili za Hernandeza.

Maroša vnovič v dresu Mure

Slovenski nogometaš Amadej Maroša se je znova pridružil Muri, je klub sporočil na spletni strani. Devetindvajsetletni napadalec je s poljskim klubom Gornik Zabrze pred dnevi sporazumno prekinil pogodbo in se vrnil v Fazanerijo. S črno-belimi je podpisal triletno pogodbo.

Maroša se je lani januarja preselil na Ciper, kjer je branil barve AEL Limassola, nato pa prestopil na Poljsko. Za Gornik Zabrze je odigral sedem tekem, od tega pet med poljsko elito in dve v pokalu, v katerem je dosegel tudi edini gol.

Za Muro je igral med julijem 2016 in januarjem 2022 in je s 93 zadetki na 211 tekmah v vseh tekmovanjih trenutno najboljši strelec Mure v novejši zgodovini, je klub zapisal na spletni strani.

"Lahko povem, da sem zelo vesel, da sem se vrnil v Fazanerijo. Z Muro sem doživel vse najlepše trenutke v svoji karieri in verjamem, da jih je pred mano še veliko. V zadnjem času sem iskal novo sredino in ko se je pokazala priložnost, da se vrnem v Mursko Soboto, nisem dolgo odlašal," je v izjavi za klub dejal 29-letni napadalec.

Preberite še:

Jan Oblak Navijači
Sportal Prekrasne novice iz Madrida
Ne spreglejte