Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 2. 2024,
10.16

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,07

Natisni članek

Andreas Brehme noad smrt

Torek, 20. 2. 2024, 10.16

2 meseca, 1 teden

Andreas Brehme (1960–2024)

Nogometni svet žaluje: umrl je nogometaš, ki je Nemčiji prinesel naslov svetovnega prvaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,07
Andreas Brehme | Poslovil se je legendarni nemški nogometaš Andreas Brehme, ki je leta 1990 Nemčijo popeljal do naslova svetovnih prvakov.  | Foto Guliverimage

Poslovil se je legendarni nemški nogometaš Andreas Brehme, ki je leta 1990 Nemčijo popeljal do naslova svetovnih prvakov.

Foto: Guliverimage

Ni dolgo, kar je žaloval za svojim prijateljem Franzom Beckenbauerjem, zdaj se je poslovil še sam. V 64. letu je za posledicami srčnega zastoja umrl Andreas Brehme, nekdanji nogometaš, ki je leta 1990 na svetovnem prvenstvu v Rimu zabil odločilni gol za zmago Nemcev proti Argentini.

Andreas Brehme je v svoji uspešni nogometni karieri igral za številne klube, tudi za Bayern in Inter, a ljubitelji nogometa se ga bodo najbolj spominjali po tem, da je v finalu svetovnega nogometnega prvenstva v Italiji leta 1990 proti reprezentanci Argentine z Diegom Maradono v svojih vrstah zabil gol z bele točke in Nemčiji (1:0) prinesel naslov svetovnih prvakov.

Andreas Brehme | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Andreas Brehme | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Po poročanju Bilda je Brehme umrl danes ponoči v Münchnu. Usoden naj bi bil zastoj srca. Legendarnega nogometaša so prepeljali na urgenco bolnišnice blizu njegovega doma, a je bilo žal prepozno.

Andreas Brehme se je rodil leta 1960 v Hamburgu, igral je za Saarbrücken, Kaiserslautern, Bayern, Inter in Zaragozo. Bil je tudi pomemben član nemške reprezentance, na 86 tekmah je dosegel osem golov, tudi najpomembnejšega na svetovnem prvenstvu leta 1990 v Rimu. Po koncu nogometne kariere se je preselil v trenerske vrste. Bil je trener Kaiserslauterna, Unterhachinga, kjer je med julijem 2004 in aprilom 2005 treniral slovenske nogometaše Gorana Šukala, Rajka Tavčarja in Ermina Hasića, pomočnik trenerja Stuttgarta, nazadnje pa je služboval v Vojvodini leta 2018, kjer je po poročanju hrvaškega Indexa deloval kot ambasador, zadolžen za promocijo kluba v svetu.

Smrt prijatelja in mentorja Franza Beckenbauerja ga je močno prizadela.  | Foto: Guliverimage Smrt prijatelja in mentorja Franza Beckenbauerja ga je močno prizadela. Foto: Guliverimage

V začetku letošnjega leta ga je močno pretresla smrt prijatelja in mentorja Franza Beckenbauerja, ki je bil leta 1990 selektor zmagovite nemške reprezentance.

Preberite še:

Sveča
Sportal Hrvati žalujejo, v prometni nesreči umrl olimpijec
Bogdan Svet
Sportal Umrl je Bogdan Svet
Franz Beckenbauer
Sportal Umrl je legendarni nogometaš Franz Beckenbauer #video
Franz Beckenbauer čb
Sportal "Redko vidiš takega športnika"
Franz Beckenbauer slovo Alianz Arena
Sportal "Zdaj si mrtev 12 dni. Če sem pošten, te zelo pogrešam." #video

 

 

 

Ne spreglejte