Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 12. 2022,
14.15

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,36

6

Natisni članek

Argentina Hrvaška Katar 2022 SP 2022 v nogometu

Torek, 13. 12. 2022, 14.15

1 leto, 5 mesecev

Doho preplavili navijači Argentine in Hrvaške

Norišnica v Dohi: prišlo pet tisoč glasnih Hrvatov, Argentincev kar osemkrat več

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,36

6

Argentina navijači | Današnji polfinalni spopad bo v živo na stadionu Lusail spremljalo okrog 40 tisoč navijačev Argentine. | Foto Reuters

Današnji polfinalni spopad bo v živo na stadionu Lusail spremljalo okrog 40 tisoč navijačev Argentine.

Foto: Reuters

Dve državi, dve reprezentanci, dve celini. Hrvaško in Argentino loči več kot 11 tisoč kilometrov, a bodo njuni dokazano strastni navijači danes z mislimi skupaj. Od 20. ure bodo trepetali za usodo ljubljencev v Katarju, kjer se bodo nogometni zvezdniki Hrvaške in Argentine potegovali za vstop v finale svetovnega prvenstva. Danes se obeta imenitna navijaška kulisa. Tako v Katarju kot tudi poletni Argentini in zimski Hrvaški.

Argentina : Hrvaška Katar 2022 Lionel Messi Julian Alvarez
Sportal Argentina po katastrofi Hrvaške suvereno v veliki finale!

To pa je razlika. Če imajo slovenski sosedi v teh tednih že opravka z zimskimi razmerami in se živo srebro na merilcih temperature nevarno bliža ničli, pa na jugu Južne Amerike kraljuje pravo poletje.

Kako toplo je v teh dneh v Argentini:

Danes bo v Argentini vroče v vseh pogledih. Toplo in sončno vreme bo kot nalašč za dvigovanje napetosti v deželi fanatičnih nogometnih privržencev, ki čutijo, da je v domovini tanga napočil trenutek za tretji svetovni naslov.

Če bo Lionel Messi letos postal svetovni prvak, se bo lahko pohvalil z lovoriko, ki jo je leta 1986 mojstrsko osvojil njegov pokojni rojak Diego Armando Maradona. | Foto: Reuters Če bo Lionel Messi letos postal svetovni prvak, se bo lahko pohvalil z lovoriko, ki jo je leta 1986 mojstrsko osvojil njegov pokojni rojak Diego Armando Maradona. Foto: Reuters

Držijo pesti za 35-letnega nogometnega boga Lionela Messija, da bi svojo bogato kariero kronal z največjo lovoriko. Po zmagah nad Avstralijo in Nizozemsko, po katerih so se gavči uvrstili med štiri najboljše reprezentance na svetu, je evforija na vrhuncu. Ko so v športnem dnevniku Ole spraševali bralce, kdo se bo danes prebil v finale, jih je kar 89 odstotkov odgovorilo: Argentina.

V Doho je prispelo okrog pet tisoč hrvaških navijačev. | Foto: Reuters V Doho je prispelo okrog pet tisoč hrvaških navijačev. Foto: Reuters

Optimizem pa vlada tudi na Hrvaškem. V neposredni soseščini Slovenije ne manjka navijačev, ki so prepričani, da bi lahko Dalićeva četa le štiri leta po drugem mestu na svetu naredila še korak naprej in osvojila svetovno prvenstvo.

Kako je v teh dneh na Hrvaškem:

Ko so na Indexu spraševali navijače, kdo bo napredoval v finale, jih je kar 90 odstotkov odgovorilo, da bodo slast zmage okusili ognjeni.

Navijači so na dan tekme razvili velikansko zastavo na plaži pred hotelom Hilton, kjer so nastanjeni hrvaški nogometaši:

Danes bodo na največjem stadionu v Katarju (Lusail) prevladovali argentinski navijači. Zbralo naj bi se jih okrog 40 tisoč. V Doho pa je pripotovalo tudi okrog pet tisoč Hrvatov, tako da bo danes na uvodnem polfinalnem spopadu SP 2022 navijaška norišnica. V prednosti bodo Argentinci, a se Hrvati, ki bodo danes prvič na tem prvenstvu nastopili v rezervnih dresih (modre barve), tolažijo, da je bilo podobno razmerje navijačev tudi v četrtfinalu proti Braziliji.

Privrženci Argentince so preplavili Katar:

To Hrvatov ni zmotilo, na koncu so se razveselili napredovanja, ki so ga zaradi dolgoletnega rivalstva med južnoameriškima velesilama proslavljali tudi navijači Argentine. Danes bodo imeli opravka s Hrvaško, svetovnim nogometnim fenomenom, še sami. In to ob izjemni navijaški kulisi.

Lepi nogometaši 2022, 5. del finale
Trendi Veliki finale: kdo je najlepši nogometaš svetovnega prvenstva?
Dominik Livaković
Sportal Evropski velikan se je ogrel za vročega Hrvata
Hrvaška navijači
Sportal Slovenec v Argentini opozarja na veliko prednost Hrvatov
SP 2018 Lionel Messi Hrvaška
Sportal "Ne bomo imeli posebnega načrta, kako ustaviti Messija"
Miroslav Ćiro Blažević
Sportal Legendarni Ćiro sporoča Messiju in Argentini: Nimate šans!
Baza Nogometna dvorana Ljubljana Štepanjsko naselje Boštjan Cesar
Sportal "Slovenci se za razliko od Hrvatov premalo cenimo"
Ne spreglejte