Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
27. 4. 2013,
8.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Maribor Domžale

Sobota, 27. 4. 2013, 8.58

8 let

Novogoriški reveži proti redno plačanim Ljubljančanom

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Večina 30. kroga Prve lige Telekom Slovenije bo spravljena pod streho na praznični dan, v nedeljo se bosta pomerila še Triglav in Koper. V Mariboru se obeta igra mačke z mišjo, v Domžalah bodo kamere.

Končno odgovornost za rezultat Olimpije ne bo slonela le na plečih Nikole Nikezića, saj se v napadalski kader vrača Franklin William Vicente, tik pred vrnitvijo je tudi Andraž Šporar. Tu pa je še mladi reprezentant Filip Valenčič. Črnogorec, najboljši strelec 1. SNL, se vrača v Novo Gorico, kjer je pred leti že postal strelski kralj tekmovanja. Zdaj ima drugačno nalogo. Ljubljančanom zagotoviti novo zmago, s katero bi se Mariboru približali na pet točk zaostanka, nato pa v večernih urah čakali na prekmurski čudež sredi Ljudskega vrta. V mestu vrtnic se obeta spopad enajsteric, ki se ubadata z različnimi težavami. Novogoričane tarejo finančne, saj jim klub dolguje marsikaj, ko pa potrkajo na vrata uprave, so deležni le zgodbe o prazni blagajni. Pri Ljubljančanih prihajajo plače v žepe igralcev redno. Po tej logiki bi morali zmaji zaigrati bistveno bolj sproščeno od Srebrničevih izbrancev, ki jim zaradi zadnjih skromnih rezultatov pošteno gori pod nogami, v obrambi pa se pozna odsotnost Mihe Gregoriča. Na lestvici so osmi, pred Aluminijem pa imajo le dve točki prednosti. Olimpija je lahko mirna, saj ima sedem krogov pred koncem pred Koprčani deset točk prednosti, v Evropo pa vodijo prva tri mesta. Evropa se nasmiha, za kaj več pa bi bilo potrebno nadaljevanje mariborske krize, ki pa ga vsaj danes ne gre pričakovati. Tekmo bo sodil Damir Skomina.

V popoldanskih urah si boste lahko v neposrednem prenosu na Planet TV ogledali dvoboj med Domžalami in Aluminijem. Med tretjeuvrščeno ekipo prvenstva in največjim pozitivnim presenečenjem sezone, ki po nenavadnem ključu občutno večje število točk nabira v gosteh kot doma, ter Kidričani, ki so pod vodstvom trenerja Edina Osmanovića začeli osvajati točke in zadnjeuvrščeni Muri 05 ušli za štiri. Domžale so v tej sezoni ponudile marsikaj. Brezkompromisen in napadalno usmerjen slog, ki se ravna po pravilu, da je napad najboljša obramba, je v zadnjih nastopih doživel spremembe, saj sta se, kako netipično za Domžale, zadnji tekmi končali brez zadetkov. Čeprav bi Stevan Mojsilović raje videl, da njegovi igralci tresejo mrežo, se to ni zgodilo že 229 minut. Na njegovo srečo pa se je izkazala obramba, ki je ostala nepremagana še dlje, kar 285 minut, kar je dobra popotnica za Aluminij, ki ima v svojih vrstah enega najboljših strelcev prvenstva, Roberta Kureža. Domžalčanom, ki so v tej sezoni doma zmagali le štirikrat, bi se lahko maščevala utrujenost, saj so bili za razliko od polfinalistov pokala dejavni v sredo, a bo skušal srbski strateg težavo odpraviti s preverjenim receptom, uporabo široke palete kandidatov za tekmo. Pri gostih zaradi kazni ne bo Medveda in Reška.

V Mariboru so zavihali rokave in sporočili, da ni več heca. Dva poraza (v Celju in Kopru) sta javnosti ponudila sliko o ranljivi vodilni ekipi, ki bi lahko v končnici sezone še zapravila prednost, zdaj je na Milaničevi četi, da se vrne k zmagam in nadaljuje zgodbo o mariborski nedotakljivosti v Prvi ligi Telekom Slovenije. Naloga je tokrat še lažja, ker prihaja v goste najslabši prvoligaš. Odkar je Mura 05 zaigrala v prvi ligi, je z Mariborom odigrala sedem tekem. In vseh sedem izgubila. Tokrat krvavo potrebuje točke za obstanek, a ugleda ter prednosti pred Olimpijo ne sme zapravljati tudi Maribor. S težkim srcem, vsaj kar se tiče razpoloženega napadalca iz BiH Nusmirja Fajića, ki se bo podal na lov za zadetki v mreži nekdanjih soigralcev, pa tudi trenerja Anteja Šimundže. Mariborske legende in dolgoletnega Milaničevega pomočnika, ki v Fazaneriji vodi tudi nekaj posojenih igralcev Maribora (Rajko Rep, Alen Ploj in Aleš Majer). Za prijetne novice je v taboru gostiteljev poskrbel Goran Cvijanović, ki je podaljšal zvestobo vijolicam do leta 2016 in tako posnemal korak poškodovanega Aleksandra Rajčevića, še enega članskega reprezentanta, na igrišče pa se po odsluženi kazni vrača Makedonec Agim Ibraimi. Soigralci so ga zelo pogrešali, kar nazorno pričata dve ničli na gostovanjih.

Sosedski obračun v Velenju predstavlja derbi sredine razpredelnice. Če bo zmaga ostala doma, bodo knapi napovedali preboj na zgornjo polovico, saj bi se Celjanom približali na štiri točke zaostanka, če pa bodo mladi izbranci Miloša Rusa kos nalogi in na štadionu Ob jezeru ostali neporaženi, bo že malodane odločeno, da bodo prvenstvo končali najmanj na petem mestu. Pri Velenjčanih bodo zelo pogrešali dirigenta obrambe Davida Kašnika, še vedno je zaradi poškodb na stranskem tiru kar nekaj pomembnih igralcev (Rozman, Bratanović, Rošer in Bakarič). Na zadnji tekmi v Ljubljani sta jim veselje preprečila okvir vrat in sodnik, na zadetek pa čakajo že 188 minut. Pred domačimi gledalci so med najboljšimi v Prvi ligi Telekom Slovenije. Čeprav se Celjani ponašajo z enim izmed najmlajših rodov v klubski zgodovini, pa bodo na zanimivem obračunu deležni tudi bogatih izkušenj. V moštvo se po odsluženi kazni vrača kapetan Sebastjan Gobec, branilci pa bodo najbolj pogrešali prispevek Blaža Vrhovca. Ker bodo Celjani v sredo zaigrali v polfinalu pokala Slovenije, ki jim lahko (spet) zagotovi Evropo, bi bila lahko to voda na mlin Rudarju, saj bi lahko gostje varčevali z močmi. Bo pa za Celjane zaigral tudi Andraž Žurej, strelec častnega zadetka za mlado slovensko izbrano vrsto na nedavni prijateljski tekmi v Ajdovščini (1:4).

Ne spreglejte