Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
11. 3. 2013,
12.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Mura

Ponedeljek, 11. 3. 2013, 12.11

8 let

Nusmir Fajić: pri Muri siromak, na derbiju junak

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Čeprav je bil junak derbija, blestel tako pred vrati Olimpije kot na mariborskih, je Nusmir Fajić ostal skromen v besedah. V dejanjih zagotovo ni, saj v Sloveniji zabija na vsaki drugi tekmi.

Visoki napadalec iz BiH je dokazal, da nasmešek na obrazu Zlatka Zahoviča, ko ga je iz Murske Sobote pripeljal po zelo ugodni ceni, ni bil zaigran. Maribor je dobil preverjenega strelca, ki se lahko v prvi slovenski ligi pohvali z zelo dobrim povprečjem. Doslej je odigral 51 tekem in dosegel že 26 zadetkov, kar sili na zaključek, da se na seznamu strelcev pojavi na vsakem drugem srečanju. To pa je že povprečje, s katerim se v Prvi ligi Telekom Slovenije ne more pohvaliti ravno vsak. Ko je v nedeljo prvič v dresu Maribora nastopil od prve minute, se je izkazanemu zaupanju trenerja hitro zahvalil. Dobrih dvajset minut po začetnem sodnikovem pisku je zatresel mrežo Olimpije, nadaljevanje srečanja pa je postreglo s posrečenim scenarijem, ki zagovarja zgodbo s srečnim koncem, saj si je bil primoran nadeti vratarski rokavici. Od zaključne ofenzive Olimpije ni bilo skoraj nič, 26-letni legionar iz Bosanske Krupe pa je z nekaterimi potezami potrdil Milaničeve besede, da premore ogromno talenta tudi v vlogi vratarja. ''Raje sem napadalec,'' se je po tekmi nasmehnil Nusmir Fajić, ki se je spopadel s šaljivim vprašanjem, če bi se v prihodnje še kdaj preizkusil na vratih. ''Prvič se je zgodilo, da sem bil na tako pomembni tekmi vratar. Ko je šel Jasmin z igrišča, sem takoj rekel soigralcem, da grem na gol. Imeli smo igralca manj, v igri pa dva napadalca. Zato je bilo realno pričakovati, da bo šel na gol napadalec,'' je povedal mariborski strelec, ki je na treningih Mure 05 dokazoval, da se odlično znajde tudi v vlogah branilca oziroma vratarja. Takšno informacijo je trener črno-belih pred časom posredoval Darku Milaniču, zato je bil slednji še bolj zadovoljen z odločitvijo, da se med vratnici v zelo delikatnem trenutku, ko je številčno močnejša Olimpija naskakovala zmago, poda 191 cm visok napadalec. V mladosti se je znal pošaliti s prijatelji in nekajkrat na treningih stopil med vratnici, zdaj so mu izkušnje, ki jih je takrat nabiral, prišle zelo prav. ''Fajić je poseben tip. Ima 'lovke', dolge roke in noge. Pokazal se je kot zelo dobra rešitev,'' ga je po derbiju pohvalil tudi soigralec Mitja Viler.

Maribor se vrača v Ljudski vrt s točko, prednost pred Olimpijo pa še vedno znaša visokih ducat točk. ''S točko sem zadovoljen, vendarle smo imeli igralca manj. Obdržali smo 12 točk prednosti in smo blizu lovorike. Mislim, da bo ta prednost zadoščala za naslov prvaka, moramo pa iti previdno iz tekme v tekmo. Sam upam, da bom dosegel še veliko zadetkov in da je bil to šele začetek,'' je napovedal plodno nadaljevanje spomladanskega dela sezone, v katerem bo skušal Maribor osvojiti (ubraniti) dvojno krono.

Na uvodnih večnih derbijih, v četrtfinalu pokalnega tekmovanja, so prednost dobili drugi napadalci, v nedeljo pa se je prvič, odkar se je preselil v mesto ob Dravi, znašel v začetni enajsterici. ''Izkoristil sem priložnost, zabil gol, lahko pa bi še enega. Sam sem zadovoljen. Da v Mariboru vlada velika konkurenca, sem vedel že prej. Na meni je, da vsako priložnost dobro izkoristim. Do konca sezone bo še veliko tekem. Upam, da bom dobil večjo minutažo. Ne smemo pozabiti, da je tu še pokal, kjer bomo verjetno odigrali še tri tekme. Upam, da bomo vzeli dvojno krono,'' je izpovedal željo napadalec iz BiH, ki še čaka na prvo lovoriko v članski konkurenci. V nekdanjih klubih (Sloga Bosanska Otoka, Jedinstvo Bihać, Zvijezda Gradačac, Ankaraspor in Travnik) je lahko o njih le sanjal, v tej sezoni pa bi se lahko marsikaj spremenilo. Pa tudi v prihodnjih, saj ima pogodbo z ''vijolicami'' sklenjeno do maja 2016.

Ne spreglejte