Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
16. 4. 2016,
21.32

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,60

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije Radoje Smiljanić Marko Nikolić Luka Elsner NK Domžale NK Olimpija NK Olimpija

Sobota, 16. 4. 2016, 21.32

6 let, 7 mesecev

Veselje in šok: Olimpija izgubila najdražjega rekorderja

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,60

Vodilna Olimpija je dobila sosedski derbi in osrečila številne navijače, ki so napolnili tribune v Domžalah. Domačega trenerja Luko Elsnerja je v slabo voljo spravil nov gol, prejet po prekinitvi, Ljubljančanom pa je popolno veselje preprečila poškodba Blessinga Elekeja.

To, kako pomembna je bila zmaga zmajev v Domžalah, je izžarevalo zadovoljstvo po tekmi, ko so iz slačilnice, namenjene nogometašem Olimpije, odmevali vriski veselja. Bili bi še glasnejši, če zmaga na sosedskem derbiju ne bi imela kozmetične napake. Vodilni zeleno-beli so plačali drago ceno za nov paket treh točk, saj so na srečanju izgubili Blessinga Elekeja.

Mladi Nigerijec, najdražja okrepitev v zgodovini 1. SNL, saj je Olimpija zanj Gorici plačala 800 tisoč evrov, si je poškodoval stegensko mišico in na začetku drugega polčasa odšepal z igrišča. Igre ni več nadaljeval, podroben zdravstveni pregled pa bo v bližnji prihodnosti odgovoril na vprašanje, kako dolgo bo odsoten z nogometnih zelenic.

V ljubljanskem taboru niso preveliki optimisti, saj je mišica strelca 14 zadetkov v tej sezoni natrgana vse prej kot nedolžno, tako da so po dvoboju začele krožiti napovedi, da je sezone zanj že konec. Če se bo črni scenarij uresničil, bo Olimpija v zadnji šestini sezone (do konca prvenstva bo odigrala še šest krogov) zelo oslabljena, saj na položaju, ki ga je pokrival Eleke, nima primerne zamenjave z igralcem podobnih karakteristik.

Šporar in Lazović v slačilnici, Nikolić le na tribunah

Nigerijca sta po dvoboju v slačilnici tolažila tako Andraž Šporar, ki je kratek obisk v domovini izkoristil za ogled srečanja v Domžalah, kot tudi Danko Lazović, ki ga razganja od želje, da bi pomagal Olimpiji, a mora zaradi administrativnih preglavic prisilno počivati. Andraž Šporar je po tekmi čestital nekdanjim soigralcem (tudi Nemanji Mitroviću) za pomembno zmago v boju za državno krono. | Foto: Andraž Šporar je po tekmi čestital nekdanjim soigralcem (tudi Nemanji Mitroviću) za pomembno zmago v boju za državno krono.

Strateg Marko Nikolić, ki zaradi kazni po opazki z rasistično vsebino ne sme voditi Olimpije do konca sezone, se po tekmi ni mudil v slačilnici. Če bi se, bi storil prekršek, saj se pred in med tekmo ter po njej ne sme gibati v omenjenih prostorih. Dvoboj je spremljal na osrednji tribuni domžalskega štadiona in bil prek mobilnega telefona ves čas v stiku z drugim pomočnikom Dejanom Kopasićem. Ta bi lahko na klopi sedel poleg prvega pomočnika Radoja Smiljanića, ki je na papirju v Domžalah vodil ljubljansko ekipo, a je srečanje raje spremljal na bližnjih tribunah, bil v neposrednem stiku z Nikolićem, nato pa njegova opažanja in ukaze prek različnih kanalov posredoval sodelavcu Smiljaniću.

Elsner presenetil Olimpijo, ki je dvoboj začela v krču

"Med tekmo smo komunicirali s trenerjem Nikolićem. Na takšno rešitev smo se pripravili že v četrtek, ko smo izvedeli za kazen. Pred tekmo smo se pripravili na vse scenarije, ki nas lahko doletijo, a nas je nato kolega Elsner presenetil, ko je v obrambni vrsti zaigral s štirimi igralci. Pričakovali smo, da bo vztrajal pri postavitvi s tremi. Domžale so nas presenetile, mi smo bili v krču, nato pa potrebovali od 15 do 20 minut, da smo se prilagodili tekmecu. Ko nam je to uspelo, smo prevzeli nadzor nad igro in se na koncu zasluženo veselili treh točk," je po zlata vredni zmagi Olimpije v boju za državni naslov dejal 37-letni Smiljanić.

Zmaje je na srečanju v mestu ob Kamniški Bistrici spremljalo ogromno navijačev. | Foto: Zmaje je na srečanju v mestu ob Kamniški Bistrici spremljalo ogromno navijačev.

Potrdil je, da bo strokovno vodstvo ljubljanskega kluba na podoben način sodelovalo tudi na preostalih tekmah v tej sezoni, saj pravilniki tekmovanja Prve lige Telekom Slovenije v nasprotju z ligo prvakov ne prepovedujejo uporabe mobilnih telefonov. To velja ob predpostavki, da se predsednik Milan Mandarić, ki v Domžalah v spremstvu športnega direktorja Ranka Stojića ni skrival sreče po veliki zmagi, ne bo premislil in bo na položaju prvega trenerja ohranil Nikolića.

"Komunikacija med tekmo ne naredi veliko. Bolj je pomembno tisto, kar se dogovorimo pred srečanjem," je poudaril Smiljanić, ki ne bi imel nič proti, če bi s "šefom" Nikolićem, s katerim sodeluje že v četrtem klubu (po Radu, Vojvodini in Partizanu), tekme vodil na način, kakršnega je predstavil v Domžalah.

Elsnerja je bolelo

Trener gostiteljev Luka Elsner je moral prvič v tej sezoni priznati premoč Olimpiji. Poraz je sprejel težko. "Dobri smo bili v taktičnem smislu in tudi tekalno, tekmecu pa smo prepustili le malo priložnosti za zadetek, zato me izredno boli, da smo odločujoči zadetek prejeli iz prekinitve in uničili vse dobro, kar smo naredili na tekmi. To zelo boli," je bil iskren najmlajši strateg v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Radoje Smiljanić je v vlogi začasnega  | Foto: Radoje Smiljanić je v vlogi začasnega

Njegovi igralci po prejetem zadetku niso zmogli vrniti udarca Olimpiji. "Energetsko smo se takrat znašli v težkem položaju, saj nam je pokalna tekma v Celju vzela preveč moči," je opozoril na nedaven poraz v knežjem mestu, po katerem je javnosti zaupal, da ga je bilo pošteno sram.

Po porazu proti vodilni Olimpiji ga je bilo veliko manj, saj ni imel fantom razen nezbranosti ob prekinitvi v 69. minuti, ko je Rok Kronaveter odločil srečanje, ničesar očitati. Domžalam ostaja boj za tretje mesto v prvenstvu in preboj v finale pokala Slovenije. Olimpija je storila pomemben korak k osvojitvi naslova, a pri tem najverjetneje do konca sezone izgubila najdražjega rekorderja.

Ne spreglejte