Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
3. 4. 2016,
8.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Krka Andrej Kastrevec Marko Nikolić Blessing Eleke NK Olimpija NK Olimpija

Nedelja, 3. 4. 2016, 8.00

6 let, 7 mesecev

Nepotrebna nervoza trenerja Nikolića in kako je rekorder 1. SNL čakal le minuto (foto in video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Nogometaši Olimpije so v Novem mestu osvojili tri načrtovane točke, s katerimi so izpolnili cilj in zadržali prednost pred Mariborom. "Ni bilo lahko, Krka je dobra ekipa," je po srečanju dejal trener vodilnih zmajev Marko Nikolić.

Dvoboj na Dolenjskem je osrečil privržence Olimpije, ki v zadnjih sezonah niso bili vajeni pogostih pozitivnih rezultatov, ko se je igralo na Portovalu. Zmaji so v soboto na uvodni tekmi 27. kroga Prve lige Telekom Slovenije v nasprotju s tradicijo prepričljivo ugnali Krko.

Olimpija je bila boljša z 2:0, med strelce pa sta se vpisala tujca v napadalnih vrstah ljubljanskega kluba Miroslav Radović in Blessing Chibuike Eleke. Izkušeni Srb je za prvenec v zeleno-belem dresu na prvi letošnji tekmi s Koprom potreboval le nekaj minut, podobno se je godilo 20-letnemu Nigerijcu. Na prvi gol v dresu Olimpije je čakal pet tekem. V zimskem prestopnem roku je prispel v Stožice za 800 tisoč evrov, ki so jih jesenski prvaki nakazali Gorici. Skušal je stopiti v čevlje najboljšega strelca sezone Andraža Šporarja, a je proti mrežam tekmecev streljal s slepimi naboji.

Proti Kopru, Mariboru, Celju in Rudarju se mu ni posrečilo, proti Krki, kjer je dvoboj začel kot rezervist, pa si je lahko končno oddahnil. V igro je vstopil v 58. minuti, ko je zamenjal poškodovanega Juliusa Wobayja, nato pa potreboval le minuto, da se je vpisal na seznam strelcev. Soigralci so mu navdušeno skočili v objem, Eleke pa se je po srečanju zahvaljeval bogu, ekipi in navijačem (v Novo mesto jih je prispelo okrog dvesto), da je končno osrečil novega delodajalca s prvim golom.

Krka je neugodna na domačem igrišču

Olimpija je z zmago v Novem mestu za nekaj ur prednost pred Mariborom povišala na sedem točk, a si vijolice v Novi Gorici niso privoščile spodrsljaja, tako da je ponovno skopnela na štiri točke. Do konca sezone je še devet krogov, tudi večni derbi v Ljubljani.

Vrhunci srečanja v Novem mestu:

"To je bila za nas pomembna tekma, morali smo zmagati. Želimo postati prvaki. Ni nam bilo lahko. Krka je dobra, spoštovanja vredna ekipa. Njeni igralci so izjemno organizirani in imajo določene segmente igre, ki so za njih prepoznavni. Neugodni so zlasti na domačem igrišču," je po novi tekmi v spomladanskem delu, ko se mreža Olimpije ni zatresla, povedal mladi srbski strokovnjak Marko Nikolić.

Trener Krke:  Nimamo si kaj očitati

Pohvalil je igro izbrancev zlasti v prvem polčasu. "Takrat smo imeli rezultat in igro. Moram priznati, da sem bil ob polčasu nekoliko nervozen, ker bi lahko vodili z večjo razliko. Ampak dobro … Dali smo še drugi gol, tekma je postala mirnejša in lažje jo je bilo spremljati, mi pa smo dosegli pomembno zmago," je bil zadovoljen 36-letni Nikolić.

Njegov stanovski kolega pri dolenjskem prvoligašu Andrej Kastrevec ni bil jezen na varovance, ampak priznal, da je zmaga Olimpije zaslužena. "Nismo slabo odigrali tekme. Nimamo si kaj očitati. Fantje so dali vse od sebe, a je tekmo odločila kakovostnejša in izkušenejša ekipa Olimpije. Izkoristili so svoje priložnosti, mi svojih nismo," je dejal strateg Krke, ki je v prejšnji sezoni znal parati živce ljubljanskemu klubu, v tej sezoni pa je njegova redna stranka. Novomeščani so izgubili še na tretji tekmi proti Olimpiji.

Navijači Olimpije so si na novomeškem Portovalu dali duška z dimnimi bombami. | Foto: Navijači Olimpije so si na novomeškem Portovalu dali duška z dimnimi bombami.

Vidmar nepremagan že 839 minut

Prvi vratar vodilnega kluba 1. SNL Nejc Vidmar je niz nepremagljivosti podaljšal na 839 minut. Na srečanju ga je spremljala tudi pomoč sreče, saj je v drugem polčasu Luka Majcen zadel okvir vrat. Vidmar je v obrambi sodeloval tudi z Arisom Zarifovićem, ki je nadomestil kaznovanega Nemanjo Mitrovića.

Olimpija bo v prihodnjem krogu, ki bo na sporedu že v sredo, gostovala v mestu vrtnic, Krko pa čaka zahteven obračun v boju za obstanek v Rudarjem.

Ne spreglejte