Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
15. 3. 2017,
11.15

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

Natisni članek

Kasper Schmeichel Jamie Vardy Samir Nasri Jorge Sampaoli Craig Shakespeare UEFA liga prvakov Sevilla Leicester City

Sreda, 15. 3. 2017, 11.15

1 leto, 1 mesec

Odmevi po tekmi med Leicester Cityjem in Sevillo

Sevillo tlačijo nočne more o junaškem Dancu

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48
Leicester City Sevilla | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Danski vratar Kasper Schmeichel je veliki junak Leicester Cityja. Sin slavnega Petra, nekdanjega zvezdnika Manchester Uniteda, je nogometašem Seville živce paral tudi na povratni tekmi osmine finala lige prvakov, ki so jo angleški prvaki dobili z 2:0 in se uvrstili med osem najboljših. Ponovno je ubranil strel z bele točke.

Nogometaši Seville so v Leicester pripotovali s prednostjo s prve tekme (2:1), ki pa ni zadoščala za napredovanje. Na povratni tekmi so ostali praznih rok, prejeli po en zadetek v vsakem polčasu in izpadli iz tekmovanja (0:2).

"Trudili smo se po najboljših močeh, a nam je načrte prekrižal njihov vratar," je po bolečem porazu na Otoku potožil trener Seville Jorge Sampaoli. Argentinec, ki zadnjega sodnikovega piska ni dočakal na klopi španskega velikana, saj ga je sodnik zaradi bučnih komentarjev med srečanjem poslal na tribune, je izpostavil danskega vratarja Kasperja Schmeichela.

Blesteli tako kot v šampionski sezoni 2015/16

Kasper Scheichel je na povratni tekmi zaklenil svoja vrata. | Foto: Guliverimage/Getty Images Kasper Scheichel je na povratni tekmi zaklenil svoja vrata. Foto: Guliverimage/Getty Images Čuvaj mreže Leicester Cityja je blestel že na prvi tekmi v Andaluziji, ko je ubranil kazenski udarec Joaquinu Correi, hkrati pa ustavil še nekaj nevarnih strelov Seville.

Na povratni tekmi je ponovil vajo, ostal zbran v svojih vratih od prve do zadnje sekunde srečanja, v 80. minuti, ko bi lahko Sevilla prek najstrožje kazni izsilila podaljšek (zaostajala je z 0:2), pa je ubranil strel Stevena N'Zonzija in si prislužil naziv prvega junaka tekme.

"Občutek, ko pomagaš ekipi do napredovanja, je izjemen. Zelo pomembna je samozavest. Proti Sevilli smo se izkazali. Igrali smo tako kot v prejšnji sezoni," je 30-letni Skandinavec poudaril, da so v torek na štadionu King Power prikazali podobno predstavo kot v šampionski sezoni 2015/16, ko so senzacionalno osvojili naslov angleškega prvaka.

Zadnjo pred tremi leti, nato dve proti Sevilli

"Neverjetno, kaj smo dosegli z Leicestrom. Ponosen sem na fante, odigrali smo zelo zahtevno tekmo proti kakovostnemu tekmecu. Držali smo se svojega načrta in test opravili z odliko," je Schmeichel po tekmi zaupal v mikrofon BT Sport in se nato posvetil ubranjeni enajstmetrovki.

Veselje lisic iz Anglije in razočaranje nogometašev Seville, ki so se poslovili od Evrope. | Foto: Guliverimage/Getty Images Veselje lisic iz Anglije in razočaranje nogometašev Seville, ki so se poslovili od Evrope. Foto: Guliverimage/Getty Images

"Mislim, da sem zadnjo ubranil pred tremi leti, nato pa kar dve na tekmah proti Sevilli! To je bil fantastičen večer," ni skrival sreče.

Shakespeare ni pozabil na Ranierija

Jamie Vardy je padel kot pokošen, ko je z njim "obračunal" Samir Nasri. | Foto: Guliverimage/Getty Images Jamie Vardy je padel kot pokošen, ko je z njim "obračunal" Samir Nasri. Foto: Guliverimage/Getty Images Novi trener Craig Shakespeare je dobil še tretjo zaporedno tekmo z Leicestrom. Ob velikem uspehu se je spomnil predhodnika Claudia Ranierija, ki je vodil lisice na prvi tekmi v Sevilli (1:2).

"Claudio bo zaradi svojih dosežkov za vedno ostal v prijetnem spominu. Ko je vodil ekipo na tekmi v Sevilli, je omogočil dobro popotnico za povratno srečanje," je dejal Anglež, ki je še nedavno opravljal vlogo pomočnika trenerja, zdaj pa navdušuje kot prvi stateg.

Najboljši strelec Leicester Cityja Jamie Vardy si je privoščil nekaj zgrešenih strelov, ki jih je v prejšnji sezoni, ko je šlo lisicam kot po maslu, ponavadi pretvoril v zadetke. To se gostiteljem ni maščevalo.

 

Za izbruh sreče sta zaslužna strelca Wes Morgan (prvi Jamajčan, ki je dosegel zadetek v zgodovini lige prvakov) in Marc Albrighton. V polno sta zadela v 27. in 54. minuti ter poskrbela za zgodovinski uspeh Leicester Cityja, ki se je v krstnem nastopu v ligi prvakov uvrstil med osem najboljših na stari celini.

Najprej brez Nasrija, nato pa še trenerja

Sevilla je v 74. minuti ostala brez francoskega zvezdnika Samirja Nasrija, ki si je prislužil drugi rumeni karton. Nasedel je na provokacijo Vardyja, se mu nevarno približal z glavo, nato pa je angleški reprezentant kot pokošen padel na tla. Sodnik je oba petelinčka kaznoval z rumeno kaznijo, Francozu pa pokazal še rdeči karton.

Soigralci so morali miriti razjarjenega Samirja Nasrija, ki je v 74. minuti prejel rdeči karton. | Foto: Guliverimage/Getty Images Soigralci so morali miriti razjarjenega Samirja Nasrija, ki je v 74. minuti prejel rdeči karton. Foto: Guliverimage/Getty Images

Nasri je težko sprejel dejstvo, da je pustil ekipo na cedilu. Na igrišču je želel še enkrat obračunati z Vardyjem, tako da so ga morali pomiriti soigralci. "On je bil naš ključni igralec v napadalnih akcijah," je dejal Sampaoli, ki je bil prav tako izključen. Po dvoboju mu sploh ni bilo jasno, zakaj je moral zapustiti klop Seville.

Obnašal se je kot amater

Jorge Sampaoli sploh ne ve, zakaj je bil izključen. | Foto: Guliverimage/Getty Images Jorge Sampaoli sploh ne ve, zakaj je bil izključen. Foto: Guliverimage/Getty Images "Ne vem, zakaj me je sodnik poslal na tribuno. Tega mi ni povedal. Zavedam se, da sem se glasno odzval na določeno situacijo, a mi ni jasno, zakaj bi bil zaradi tega izključen," se je čudil nekdanji selektor Čila, tudi eden izmed kandidatov za novega trenerja Barcelone, ki jo bo po koncu sezone zapustil Luis Enrique.

Rdeči karton Nasrija, nekdanjega nogometaša Arsenala in Manchester Cityja, je močno odmeval na Otoku. Francoz, znan po vročekrvnosti, zaradi katere si je pred leti zaprl tudi vrata reprezentance, je zamudil priložnost, da bi s Sevillo ostal v boju za evropski naslov.

"To je bila zelo neumna poteza. Je izkušen igralec, zagotovo je vedel, da je že prejel rumeni karton, a se je obnašal kot amater," se je nekdanji angleški reprezentant Steven Gerrard čudil Francozu, da se je tako nepremišljeno odzval na Vardyjevo provokacijo. Nič kaj pohvalnih besed za osmoljenca večera ni našel niti nekdanji selektor Irske Martin O'Neill: "Nasri se je zredil. Ni več isti, kot je bil pred petimi leti."

Žreb bo v petek

Žreb parov četrtfinala lige prvakov bo v petek, 17. marca. Med osem so se že uvrstili Real Madrid, Barcelona, Bayern München, Borussia Dortmund, Juventus in Leicester City, danes pa se bo o zadnjih dveh potnikih v četrtfinale odločalo v Madridu in Monaku. Prednost s prvih tekem bosta branila Atletico in Manchester City.
Ne spreglejte