Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
13. 3. 2019,
15.54

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

UEFA liga prvakov Josep Guardiola Domenico Tedesco Schalke Manchester City

Sreda, 13. 3. 2019, 15.54

1 leto

Odmevi po tekmi v Manchestru

Guardiola ni pozabil Bayerna, Schalke se je po sramoti opravičil

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Josep Guardiola | Josep Guardiola je pozdravil najvišjo zmago, odkar vodi Man City v Evropi. | Foto Reuters

Josep Guardiola je pozdravil najvišjo zmago, odkar vodi Man City v Evropi.

Foto: Reuters

Nogometaši Manchester Cityja so se pod vodstvom Josepa Guardiole v torek na povratni tekmi osmine finala lige prvakov znesli nad Schalkejem. Na Etihadu so ga ponižali s 7:0 in pahnili nemškega velikana iz Porurja še v globljo krizo. Stolček trenerja Domenica Tedeseca se trese tako močno, kot še nikoli.

Bayern Liverpool
Sportal Poslovil se je še bavarski velikan, v četrtfinale tudi Barcelona

Če so imeli angleški prvaki na prvi tekmi osmine finala v Gelsenkirchnu še težave s Schalkejem in po dramatični končnici zmagali s 3:2, so na povratnem dvoboju napolnili mrežo rudarjev in se sprehodili med najboljših osem. Goste so premagali kar s 7:0 in ponovili rekordno visoko zmago v tem delu tekmovanja.

''Na začetku nam ni šlo najbolje. V prvih 30 minutah smo se bali igrati. Po 1:0 smo se sprostili, začeli igrati tako, kot smo si želeli, in bili bolj agresivni,'' je trener Manchester Cityja Josep Guardiola poudaril, kako ni bil zadovoljen z začetkom dvoboja – na Etihadu v uvodnih 30 minutah ni bilo zadetkov -, nato pa so ga varovanci navdušili z izjemno predstavo.

Sane prvi po Riberyju

Leroy Sane je bil brez milosti do nekdanjega kluba. | Foto: Reuters Leroy Sane je bil brez milosti do nekdanjega kluba. Foto: Reuters Prva dva zadetka je dosegel Sergio Agüero, nato so v polno zadeli še Leroy Sane, Raheem Sterling, Bernardo Silva, Phil Foden in Gabriel Jesus. Nemec Sane je proti nekdanjemu klubu prispeval kar tri podaje za zadetek. Postal je prvi nogometaš po letu 2012 s tovrstnim podvigom na tekmah izločilnega dela lige prvakov. Takrat je proti Baslu tri podaje prispeval Francoz Franck Ribery (Bayern), ki bo poskušal danes v ligi prvakov izločiti Liverpool.

City je proti vratom Schalkeja ustrelil 26-krat (gostje v obratno smer le enkrat), razmerje strelov v okvir vrat je bilo 11:0, posest žoge pa 67:33 v korist gostiteljev.

Angleški prvak je z visoko zmago izpostavil resno kandidaturo za odmeven evropski uspeh v tej sezoni. Tekmeca v četrtfinalu bo izvedel v petek. Med njimi bi lahko bil tudi zmagovalec današnjega derbija med Bayernom in Liverpoolom. Koga bi si bolj želel Katalonec? ''Bayern. Sem del tega kluba. Obožujem München. Rad imam Bayern. Tam imam veliko prijateljev,'' bi se razveselil vnovičnega srečanja z Bavarci.

Atletico Madrid Antoine Griezmann
Sportal Griezmann izustil grdo besedo, Simeone bo prodajal melone

Najslabša igra, odkar je trener Schalkeja

Domenico Tedesco doživlja najtežje trenutke v vlogi Schalkeja. | Foto: Reuters Domenico Tedesco doživlja najtežje trenutke v vlogi Schalkeja. Foto: Reuters Guardiola simpatizira z mladim trenerjem Schalkeja Domenicom Tedescom, ki se je znašel v težkem položaju. Njegov stolček se je tresel že pred gostovanjem na Otoku, po rekordno visokem porazu Schalkeja na evropski tekmi v klubski zgodovini pa se je znašel še v slabšem položaju. Knapi so na zadnjih petih tekmah prejeli kar 21 zadetkov.

''Takšen poraz zelo boli. Zelo sem razočaran. V uvodnih 30 minutah smo še igrali dobro, po prvem golu pa padli. V drugem polčasu smo razpadli. Primanjkovalo nam je poguma. Bili smo nezbrani in odigrali najslabše, odkar sem trener Schalkeja,'' je potožil 33-letni Nemec, rojen v Italiji. Športni direktor Jochen Schneider naj bi se kmalu odločil o njegovi usodi, Tedesco pa verjame, da bo deležen še ene priložnosti.

Opravičilo Schalkeja navijačem in zahvala za podporo:

''To tekmo moramo čim prej pozabiti in se osredotočiti na tekmo z Leipzigom. Ne bomo se kar tako predali. Kdo pa nam bo verjel, če ne bomo sami sebi,'' je še vedno optimist. Schalke nevarno pleše tudi v bundesligi, kjer zaseda skromno 14. mesto. Klub se je navijačem, ki so se odpravili na Otok in bili zelo bučni, opravičil hitro po tekmi. Kako bo konec tedna, ko se bodo pomerili s Kevinom Kamplom in druščino?

Niko Kovač
Sportal Selektor Nemčije je šokiral Bayern, ga bo zdaj še Nemec na klopi Liverpoola?
Cristiano Ronaldo
Sportal Kdo je boljši od Cristiana Ronalda? Besede, ki povedo vse.
Josep Guardiola Manchester City
Sportal Guardiola ogorčen, kaj si dovolijo mediji
Ne spreglejte