Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
18. 11. 2017,
12.23

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije večni derbi Martin Milec Ljudski vrt Gregor Bajde Tomislav Tomić

Sobota, 18. 11. 2017, 12.23

6 let, 5 mesecev

Odmevi po zmagi Maribora nad Olimpijo

Martin Milec: Olimpija je lahko še srečna

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
Maribor Olimpija Zlatko Zahović Saša Gajser Mitja Pirih | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

"Zakaj pa ne? Če bomo igrali tako kot danes …" je Martin Milec, eden izmed junakov mariborske zmage nad Olimpijo, premleval o možnostih vijolic za napredovanje v polfinale pokala Slovenije. Na prvi pokalni tekmi v Ljubljani (0:3) ni zaigral, v petek pa na prvenstvenem derbiju pomagal Mariboru do zmagovitega zadetka.

Trilogije ljubljansko-mariborskih novembrskih obračunov še ni konec. Za zdaj je rezultat izenačen (1:1 – Olimpija je zmagala v pokalu s 3:0, Maribor pa v prvenstvu z 1:0), zadnje dejanje pa se obeta 29. novembra. Takrat se vijolicam ponuja priložnost, da s pomočjo domačega občinstva v Ljudskem vrtu nadoknadijo visok zaostanek, priigran v Stožicah, ter se v polfinalu pokala pridružijo Aluminiju, Celju in Gorici.

Vrhunci dvoboja v Mariboru:

"Nismo še vrgli puške v koruzo. Skušali bomo nadoknaditi zaostanek. Če bomo grizli od prve minute, lahko nadoknadimo tudi 0:3," je po sladki prvenstveni zmagi nad Olimpijo sporočil Martin Milec. Občasni reprezentant, ki se je v mesto ob Dravi vrnil po dokazovanju v Belgiji, je v petkovem večnem derbiju pokazal, koliko je manjkal Milaničevi četi na uvodni četrtfinalni pokalni tekmi.

Martin Milec je začel akcijo, iz katere je padel edini zadetek na srečanju. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Martin Milec je začel akcijo, iz katere je padel edini zadetek na srečanju. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Edini zadetek na srečanju je padel po njegovi podaji v kazenski prostor Olimpije, ki jo je s pomočjo Denisa Klinarja v zadetek pretopil vijoličasti kapetan Marcos Tavares.

Enajst vijoličastih levov

Gregor Bajde je soigralcem pomagal tudi pri obrambnih nalogah. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Gregor Bajde je soigralcem pomagal tudi pri obrambnih nalogah. Foto: Urban Urbanc/Sportida Maribor je na prvenstveni tekmi pokazal drugačen obraz od tistega v Ljubljani. Če je v Stožicah na vsej tekmi naredil le dva prekrška, je tokrat zaigral bolj iskrivo, z večjo željo in zelo borbeno. Zmajem ni pustil dihati niti za trenutek, kar so po dvoboju priznali tudi v zeleno-belem taboru.

"Na igrišču je bilo enajst levov. Zasluženo smo zmagali. Ustvarili smo si veliko priložnosti. Škoda, da nismo dosegli še kakšnega zadetka, saj bi bil lahko rezultat še višji," je pojasnil Gregor Bajde. Če bodo hoteli prirediti pokalni čudež in po visokem porazu v Stožicah izločiti Olimpijo, bodo morali 29. novembra vsaj trikrat zatresti mrežo zmajev. Takrat si ne bodo smeli privoščiti toliko zapravljenih priložnostih. V petek je najlepše za Maribor zapravil Dare Vršič.

"Dobro smo odprli tekmo. Bili smo agresivni od prve do zadnje minute. Olimpija je bila praktično brez pravih priložnosti. Lahko je srečna, da gre domov le z enim golom," je Milec opisal razliko med zadnjima večnima derbijema.

V obračunu izkušenih kapetanov Branka Ilića in Marcosa Tavaresa je krajšo potegnil Ljubljančan. | Foto: Urban Urbanc/Sportida V obračunu izkušenih kapetanov Branka Ilića in Marcosa Tavaresa je krajšo potegnil Ljubljančan. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Sobotnega je zaradi zdravstvenih težav spremljal le kot gledalec in hitro opazil, da soigralcem primanjkuje agresivnosti. "Niti približno nismo bili tako agresivni kot na tej tekmi, ko smo naredili veliko malih prekrškov. Tokrat smo igrali taktično zelo dobro," je pohvalil strokovno vodstvo na čelu z Darkom Milaničem, da je vrnil udarec ljubljanskemu klubu.

Tomić se bo kmalu vrnil v Maribor

Olimpija si v Mariboru ni priigrala zrelejših priložnosti. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Olimpija si v Mariboru ni priigrala zrelejših priložnosti. Foto: Urban Urbanc/Sportida Olimpija je prvič v tej sezoni v 1. SNL naletela na boljšega tekmeca, ki ji je odnesel vse točke. "To je bil pravi derbi. Tekma je bila zelo zahtevna in upravičila svojo vlogo. Težko smo vstopili v srečanje. Nisem zadovoljen z uvodnimi 30 minutami. Vse, kar je naredil Maribor, je bilo na račun naših napak. V zaključku akcij nismo bili dovolj mirni in zbrani. Nismo znali doseči zadetka in na koncu izgubili," je dejal Tomislav Tomić, zvezni igralec iz BiH, ki je v dresu Olimpije debitiral na večnem derbiju v Ljudskem vrtu.

Kmalu se bo na štadionu pod Kalvarijo vrnil. Konec meseca čaka zmaje nov izziv, na katerem bodo imeli bistveno lažjo nalogo, saj bodo na povratno pokalno četrtfinalno tekmo odpotovali z veliko prednostjo. Mariborčani mu sporočajo, da še niso rekli zadnje. Po petkovi zmagi je njihov optimizem, zgodba o veliki vrnitvi, ki jo je po porazu v Ljubljani omenjal že kapetan Tavares, le še zrasel …

Ne spreglejte