Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
10. 4. 2016,
20.41

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija Blessing Eleke Marko Nikolić NK Zavrč Slavko Matić

Nedelja, 10. 4. 2016, 20.41

6 let, 7 mesecev

Nikolić se je posul s pepelom: Odgovornost za najslabšo tekmo Olimpije je moja

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

Srbska trenerja Marko Nikolić in Slavko Matić sta v Stožicah (1:1) ohranila spoštljiv niz neporaženosti v Prvi ligi Telekom Slovenije, a se po napetem srečanju ni nobeden pretirano veselil. Olimpija je izenačila v izdihljajih srečanja. Zavrč je od odmevne zmage delilo le nekaj minut.

Šestintridesetletni Marko Nikolić z Olimpijo v spomladanskem delu še ni izgubil, a je z novim remijem, tretjim v letošnjem delu tekmovanja, dovolil Mariboru, da se mu na razpredelnici približa le na dve točki zaostanka. Mladi srbski strateg pogosto poudarja, da o naslovu prvaka odločajo manjše tekme. Na tej, v kateri so Ljubljančani računali na prednost domačega igrišča in veljali za očitnega favorita, se mu načrt ni posrečil.

Njegov rojak Slavko Matić, ki je pred tedni potegnil krajšo v Kopru, nato pa se ekspresno vrnil v Haloze, je dokazal, da v očeh nogometašev Zavrča premore veliko karizmo. Haložani pod njegovim vodstvom sploh še niso izgubili. V jesenskem delu so v sedmih tekmah osvojili 17 točk in med drugim osvojili tudi Stožice, v zadnjih petih dneh pa so remizirali z Mariborom in Olimpijo. Le malo je manjkalo, pa bi pod vodstvom srbskega čudodelca še drugič v tej sezoni zmagali na gostovanju v Ljubljani.

Eleke izenačil, proslavljal, se poškodoval in odšel na nosilih

Vodili so skoraj do zadnje sekunde, a jim je globoko v sodnikovem podaljšku zmago iz rok izpulil srečen zadetek Blessinga Elekeja. Nigerijec se je zadetka tako razveselil, da je stekel k zastavici, ki označuje kot, in se zahvaljeval bogu. Soigralci, še bolj pa navijači, so se začudeno spogledovali, saj so s tem spolzele po zlu dragocene sekunde, ko je Olimpija po izenačanju iskala pot do čudežnega preobrata.

Blessing Eleke je priigral Olimpiji točko v sodnikovem podaljšku, nato pa se med proslavljanjem poškodoval. | Foto: Blessing Eleke je priigral Olimpiji točko v sodnikovem podaljšku, nato pa se med proslavljanjem poškodoval.

Pobožni Afričan se je pri proslavljanju za nameček še poškodoval, tako da je bila tragikomedija napetega konca srečanja izdatna. Igrišče je zapustil na nosilih, njegovi soigralci pa v zadnjih sekundah ogromnega pritiska niso nadgradili z zmagovitim golom. Ostalo je pri 1:1 in mešanih občutkih obeh trenerjev.

Trener Olimpije: Še vedno imamo dve točki prednosti

"To je bila naša najslabša tekma, odkar sem trener Olimpije.  Odgovornost prevzemam nase. Počel sem stvari, ki jih ne bi smel. V enem tednu smo odigrali tri tekme, v napadu pa ne razpolagamo z možnostjo zadostne menjave kandidatov. Želel sem osvežiti moštvo, a sem s tem naredil več škode kot koristi," se je s pepelom posul Nikolić, ki bi neskončno rad v svoji ekipi pozdravil tudi srbskega napadalca Danka Lazovića, a ni prejel dovoljenja za pravočasno registracijo.

Dvoboj Lovra Cveka, strelca za Zavrč, in Juliusa Wobaya, ki si je po mnenju trenerja Olimpije privoščil nedopusten nastop. | Foto: Dvoboj Lovra Cveka, strelca za Zavrč, in Juliusa Wobaya, ki si je po mnenju trenerja Olimpije privoščil nedopusten nastop.

Nikoliću ni všeč, da je Olimpija na zadnjih dveh tekmah izgubila štiri točke, hkrati pa izgubila slog igre, ki jo je krasil v uvodnih spomladanskih nastopih. "A še vedno imamo pred Mariborom dve točki prednosti," se je tolažil, a tudi pripomnil, da v njegovi ekipi ne poteka vse po njegovih željah. Ker se bosta med tednom igrala polfinalna dvoboja pokalnega tekmovanja, Olimpija pa se je za razliko od Maribora, Domžal, Celja in Zavrča že poslovila od boja za pokalno lovoriko, bodo imeli zeleno-beli dragoceno priložnost, da se malce odpočijejo, napolnijo baterije in strnejo vrste pred zadnjimi sedmimi krogi.

Predstavo Wobaya označil za katastrofalno

V slabo voljo ga je spravil pristop nekaterih igralcev, ki so po njegovem mnenju pokazali veliko manj od tistega, kar znajo in prikazujejo na treningih. V negativni luči je izpostavil Juliusa Wobaya, ki je odigral le en polčas, nato pa romal na klop. Nekdanji reprezentant Sierra Leone ga je tako razočaral, da je njegovo predstavo označil za katastrofalno. "Igral je pod vsako ravnijo. Ne vem, kako se bom odločil z njim," razmišlja o nadaljnjih korakih.

Matić: Remi najbolj pravičen rezultat

Gostje so bili na pragu odmevnega podviga. Le nekaj minut jih je delilo od zmage v Stožicah, ki bi zelo razveselila alfa in omego završkega kluba Mirana Vuka. Dvoboj je spremljal v častni tribuni in zaploskal novi točki, še bolj pa svoji odločitvi, da se je prejšnji teden zahvalil Ivici Solomunu in na trenerski stolček vrnil Matića.

Slavko Matić je kot trener Zavrča v Prvi ligi Telekom Slovenije nepremagljiv. | Foto: Slavko Matić je kot trener Zavrča v Prvi ligi Telekom Slovenije nepremagljiv.

"Čestital bi gostiteljem za pošteno igro. Že pred tekmo sem vedel, da bomo gledali dobro tekmo. Obe ekipi sta želeli zmagati. Srečno smo dosegli zadetek, podobno pa velja tudi za Olimpijo (oba zadetka sta bila dosežena tako, da se je žoga po strelu odbila v mrežo od tekmečevih nog, op. p.). Morda bi si bolj zaslužili zmago, bili smo bližje, na koncu pa je remi morda najbolj pravičen rezultat," je zaupal gostujoči trener, ki je od trenerja Olimpije starejši tri leta.

Z Zavrčem je po Mariboru (0:0 v sredo) pokvaril večer še vodilnim zmajem, v sredo pa ga čaka že novi izziv – prva polfinalna tekma pokala Slovenije, v kateri se bodo Haložani pomerili z Mariborom. Z vijolicami v tej sezoni sploh še niso izgubili. Trikrat so remizirali, enkrat pa jih premagali. Lahko neustrašni in borbeni Haložani pod vodstvom Matića poskrbijo za novo senzacijo?

Ne spreglejte