Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 7. 2011,
10.24

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija

Sreda, 13. 7. 2011, 10.24

8 let, 1 mesec

Olimpija z 1:1 na Dunaj, Iličić zadel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Olimpije so na prvi tekmi tretjega predkroga lige Europa remizirali z Austrio (1:1). Dunajčani so povedli v prvem polčasu, po uri igre pa je izenačil Dare Vršič. V polno še Josip Iličić.

Na štadionu v Stožicah je kakšnih 9.000 gledalcev videlo dva zadetka. Že v 12. minuti je zaradi poškodbe prepone moral z igrišča Sreten Sretenović, kar je bil precejšen udarec za Olimpijo. Po pol ure igre so Ljubljančani imeli pobudo, a si kakšne večje priložnosti niso ustvarili. Austria je prvo resnejšo akcijo, tudi z obilico sreče, izvedla v 33. minuti in po strelu Rolanda Linza z levico povedla. V 50. minuti je imel Anej Lovrečič po podaji Dareta Vršiča sprožil z razdalje, a je močan strel s težavo zaustavil Pascal Grünwald. Olimpiji se je vztrajnost izplačala v 60. minuti, že četrti evropski zadetek v tej sezoni pa je zabil Dare Vršič. Pri Austrii zaradi rumenega kartona na povratni tekmi ne bo igral Peter Hlinka. Povratna tekma bo čez teden dni na Dunaju.

Poleg ljubljanske Olimpije, še zadnjega slovenskega predstavnika v ligi Europa, je bilo na delu še nekaj slovenskih nogometašev. Palermo je povedel po zadetku Josipa Iličića, a je švicarski Thun celo povedel, ob koncu tekme pa je za izenačenje poskrbel Fabrizio Miccoli. Armin Bačinovič je vstopil v 61. minuti, Siniša Anđelkovič in Jasmin Kurtič nista bila v kadru.

Slask z Rokom Elsnerjem v prvi postavi (v preteklem predkrogu se je vpisal na Škotskem med strelce) je remiziral proti sofijski Lokomotivi, Karpaty je brez Gregorja Balažica premagal irski St. Patrick's. ADO Den Haag z Aleksandrom Radosavljevičem je bil poražen na Cipru, Rene Mihelič je sodeloval ob zmagi Nacionala proti Häcknu, Legia pa je brez Dejana Kelharja (Brežičan je na izhodnih vratih in naj bi v kratkem zapustil klub) zmagala proti Gaziantesporju.

Za preboj v skupinski del lige Europa bo potrebno zmagati tako v tretjem, kot tudi četrtem predkrogu. Povratni dvoboji bodo odigrani 4. avgusta.

Ne spreglejte