Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
14. 12. 2007,
11.27

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 14. 12. 2007, 11.27

8 let, 1 mesec

Pečečnik bo "zaklenil" bežigrajski štadion

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Poslovnež in predsednik Interblocka Jože Pečečnik napoveduje, da bo že kmalu po božično-novoletnih praznikih začel priprave na celovito obnovo Centralnega štadiona za Bežigradom.

Ker je Olimpijski komite Slovenije partner novoustanovljene družbe Bežigrajski športni park, je Jože ''Joc'' Pečečnik o aktivnostih na nekdanjem središču slovenskega nogometnega dogajanja poročal tudi na 21. seji skupščine krovne športne organizacije. "Veseli predvsem dejstvo, da zaenkrat nismo naleteli na večje zaplete. Vsi trije partnerji družbe - OKS, Mestna občina Ljubljana in moje podjetje GSA - smo lahko zadovoljni z dosedanjim delom. Zaenkrat sta na družbo prenesena zemljišče in začetni kapital. Kmalu pa že lahko pričakujemo tudi prve korake," je napovedal Pečečnik.

Plečnikov štadion bodo tako že v kratkem zaprli za vse uporabnike in januarja začeli z osnovnimi deli. "V prvi fazi bomo objekt 'pospravili' in odstranili nekatere dodatke. Do februarja naj bi se pridobil projekt restavratorstva, na podlagi katerega bodo razvidne tudi nadaljnje smernice predvsem glede obnavljanja določenih elementov. Že v začetku marca bi te elemente prepeljali na novo lokacijo. Upam, da bomo tedaj dobili tudi gradbeno dovoljenje za pripravljalna dela. Sledita izkop in rušitev," napoveduje Pečečnik, ki je članom skupščine OKS tudi obljubil, da bo objekt, ki bo pripravljen na otvoritev septembra ali oktobra 2010, obdržal Plečnikovo dediščino, hkrati pa se je zavezal, da bo komiteju v primeru prekinitve projekta povrnil vsa vložena sredstva.

Julija tudi maketa?

Pečečnik, ki je še pred ustanovitvijo družbe BŠP od SCT odkupil parcelo za Bežigradom, zaenkrat še ne razpolaga z dokončnimi načrti štadiona, čeprav so obrisi in pa ime (štadion Jožeta Plečnika) že znani. "Pridobiti moramo soglasje vseh, ki so vključeni v upravni postopek. Vsem smo že poslali dopise. Odgovore, mnenja in stališča pričakujemo do konca leta. Sledi usklajevanje in oblikovanje urbanističnega načrta. Upam, da bomo z načrtom dokončne podobe objekta razpolagali julija ali pa najkasneje avgusta 2008," razlaga poslovnež, zavedajoč se dejstva, da lahko projekt upočasnijo morebitni zapleti. "Z razhajanji se utegnemo soočiti pri razlagi posega v spomeniško varstvo. Zaenkrat sicer dobro sodelujemo in se prilagajamo. Upam, da bo tako tudi v prihodnje," meni Pečečnik in hladnokrvno dodaja, da si z morebitnim in celo napovedovanim štadionom v Stožicah ne bo belil glave, saj verjame, da bo projekt njegove skupine bolj kakovosten.

Bo županova želja uslišana?

Ker bo vodilni mož projekta še pred začetkom spomladanskega dela nogometne sezone zaklenil vrata bežigrajskega štadiona, postaja jasno, da se je brez domovanja znašla tudi tretjeligaška Olimpija Bežigrad. Slednja naj bi svojo pot proti drugi ligi nadaljevala na štadionu v Spodnji Šiški ali pa v Športnem parku Ilirija. Poleg tega pa je še naprej aktualno vprašanje povezovanja Interblocka in Olimpije, za katerega se zavzema predvsem ljubljanski župan Zoran Janković. "Novosti na tem področju ni. Olimpiji smo pripravljeni finančno pomagati. Poudarjam tudi, da sem pripravljen na dogovor, če se bo izkazalo, da bo klub potreboval novega financerja. A pogoji so zelo jasni. V tem primeru želimo biti vlagatelj in upravljalec. V nasprotnem primeru ne vidim osnove za sodelovanje, kar pomeni, da bosta kluba potovala po različnih poteh," je krajši pogovor za Sportal sklenil predsednik Interblocka.

Ne spreglejte