Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 8. 2013,
11.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Robert Koren Chelsea Manchester United

Petek, 16. 8. 2013, 11.32

8 let

Pellegrini odlično začel otoško avanturo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V zadnji tekmi prvega kroga angleške premier lige je Manchester City z novim trenerjem Manuelom Pellegrinijem visoko premagal Newcastle United.

Rdeči vragi, ki branijo naslov prvaka, so silovito krenili v novo sezono. Na izredno zahtevnem in težkem gostovanju, tekmo je motil tudi močan dež, so po dveh zadetkih Robina van Persieja in Dannyja Welbecka z gladkih 4:1 premagali "labode" in se že na uvodu zavihteli tja, kjer so končali lansko sezono, na sam vrh Premier League. Naj še dodamo, da je trener David Moyes v drugem delu v igro poslal tudi nesrečnega Wayna Rooneyja, ki se je izkazal z dvema podajama za zadetek, a vse skupaj je pokvarilo dejstvo, da se angleški napadalec sploh ni veselil zadetkov. Vse skupaj kaže na to, da si Rooney še vedno želi zapustiti ekipo.

Prvič po petih letih se je zmage na uvodu angleškega prvenstva veselil Liverpool, ki je z lepim zadetkom Daniela Sturridga z 1:0 premagal Stoke City. Ta je sicer imel v 89. minuti z bele točke imel možnost za izenačenje, a se je v vratih Liverpoola izkazal novinec Simon Mignolet.

V sezono pa ni nič kaj obetavno vstopil londonski Arsenal, ki je pred domačimi gledalci z 1:3 moral priznati premoč Aston Villi, občinstvo pa je od prekaljenega francoskega strokovnjaka zahtevalo, naj seže v klubsko denarnico in poskrbi za kakšno okrepitev.

Na Stamford Bridgeu je José Mourinho doživel zmagovit povratek. Hull s kapetanom Robertom Korenom ni bil dorasel tekmec. Chelsea je zapretil že v 5. minuti z zgrešeno 11-m. Mrežo Hulla je načel Oscar, medtem ko je Frank Lampard z drugim golom popravil vtis zgrešenega strela z najstrožje kazni. Zadel je s prostega strela. V drugem polčasu je Hull vzpostavil ravnotežje, toda gola niso uspeli doseči. Koren je odigral celotno srečanje.

V zadnji tekmi prvega kroga je bogati Manchester City, ki ga bo s klopi v tej sezoni vodil Čilenec Manuel Pellegrini, povsem ponižal Newcastle United in ga premagal s 4:0. Pri gostih Harisa Vučkića pričakovano ni bilo niti na klopi.

Ne spreglejte