Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 3. 2013,
10.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Celje

Sobota, 9. 3. 2013, 10.12

8 let

Planet TV začenja s prenosi: za uvod štajersko-prekmurski obračun

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Uvodno tekmo 23. kroga Prve Lige Telekom Slovenije iz Celja si boste lahko ogledali na Planet TV. Bo Celjanom steklo v napadu ali pa bo prenovljena Mura 05 začela zbirati pomembne točke?

Po remiju brez golov v Novi Gorici bo to za Celjane druga tekma v nadaljevanju prvenstva, za Muro 05 pa prva. Obračun proti Olimpiji je bil zaradi razmočenega igrišča v Fazaneriji prestavljen. Pogledna lestvico priča, da je v vlogi favorita štajerski klub, ki se nahaja na petem mestu, vendar prenovljena zasedba Mure s povratnikom Antejem Šimundžo je pripravljena na boj za obstanek.

Celjani s težavami v napadu

Celjani so v Novi Gorici prišli že do devetega remija v sezoni, kar je največ med vsemi ekipami. Ob tem imajo ob Aluminiju najslabši napad lige, ki je zmogel le 20 golov. Tudi v Novi Gorici je prišla do izraza slabša realizacija, saj Celjani niso uspeli unovčiti številčne premoči, kljub nekaterim zrelim priložnostim. "Naš cilj je zmaga. Podobno kot proti Gorici bomo tudi tokrat skušali voditi igro," je povedal strateg Celja, Miloš Rus.

Celjani so doslej zbrali kar 13 točk več od Mure. V tej sezoni sta se kluba pomerila že dvakrat, v Celju so minimalno zmagali gostje, v Murski Soboti pa je bilo 2:2. Večjih težav Celjani z odsotnostmi igralcev nimajo. David Tomažič Šeruga je vprašljiv zaradi bolezni, Mario Močič, Iztok Močivnik in Tadej Gaber pa so poškodovani že nekaj časa.

Mura je neznanka, vendar z več optimizma

Prekmurci se z močno spremenjeno ekipo podajajo v boj za obstanek. Nova je predsednica kluba, Nataša Horvat, Šimundža je povratnik na mesto trenerja, novi pa so tudi nekateri nogometaši. V in okrog kluba je zaznati precej več optimizma. Mura pa je obenem tudi velika neznanka. S tekmo manj ima štiri točke manj od najbližjega zasledovalca Aluminija. Je pa igralcem zaradi poznega začetka priprav podaljšani teden koristil. "Na tekmo proti Olimpiji smo se pripravljali, ampak proti naravi se ne moremo boriti. Dobro bi bilo, če bi tisto tekmo odigrali, tako zaradi publike kot tudi lepega vremena. Misli je treba usmeriti na tekmo proti Celju. Cilj je seveda obstanek v ligi, kalkulacij ni in vsako tekmo moramo igrati na zmago. Vsaka točka je pomembna in ni pomembno s kom igramo. Tako bo tudi v Celju," je povedal kapetan in član upravnega odbora Mure, Fabijan Cipot.

Pri črno-belih bodo manjkali Marko Šimič, Josip Mlinarič, Dardan Idrizi in Saša Lalovič, ki še niso dobili dovoljenj za registracijo. Manjkal pa bo seveda tudi dalj časa odsotni Leon Horvat. Alen Ploj, ki je na posoji iz Maribora, je sredi tedna ob porazu (1:4) za izbrano vrsto do 20 let v Trstu dosegel celo gol proti Italiji, v Celju pa zna biti eden glavnih adutov Mure.

Ne spreglejte