Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 4. 2024,
16.00

Osveženo pred

3 tedne, 5 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

Natisni članek

izgredi nogomet Dinamo Zagreb Hajduk Split

Četrtek, 4. 4. 2024, 16.00

3 tedne, 5 dni

Stadion Poljud

V Splitu pridržali 51 navijačev, Poljud zapira vrata

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21
Navijači med tekmo md Hajdukom In Dinamom | Navijači med tekmo md Hajdukom In Dinamom | Foto Guliverimage

Navijači med tekmo md Hajdukom In Dinamom

Foto: Guliverimage

Po sredini tekmi med Hajdukom in Dinamom iz Zagreba v hrvaškem nogometnem pokalu je policija po navijaških izgredih, ki so izbruhnili na igrišču in se nato preselili v mesto, pridržali 51 navijačev. Obračun večnih tekmecev je sicer v Splitu dobil zagrebški klub z 1:0.

V neredih so bili poškodovani tudi trije policisti, ki se zdravijo v tamkajšnji bolnišnici, poročajo hrvaški mediji. Navijaški izgredi so se začeli na stadionu, ko so privrženci domače zasedbe prebili zaščitno ograjo in vdrli na zelenico. Potem ko so nogometaši zbežali v garderobe, so navijači stekli do sektorja, kjer so bili privrženci gostujoče zasedbe.

Policija je sicer preprečila spopad navijaških skupin. Navijači domačega kluba so nato iz svojega sektorja nad policiste metali bakle in stole, piše hrvaški Index.hr. Neredi so se nato nadaljevali zunaj stadiona, v njih so bili po poročanju splitsko-dalmatinske policijske uprave poškodovani trije policisti, uničeno je bilo tudi eno policijsko vozilo.

Navijači so zažgali nekaj kontejnerjev na ulicah, gasilci pa so preprečili, da bi se požari razširili na bližnje avtomobile in stavbe. Navijaške nerede je kot nesprejemljive označil župan Splita Ivica Puljak. Policija je nogometaše Dinama na stadionu Poljud zadržala do 23. ure oziroma konca neredov.

Stadion Poljud v Splitu | Foto: Guliverimage Stadion Poljud v Splitu Foto: Guliverimage Odzvala pa se je že komisija za hrvaški nogometni pokal in sprejela odločitev o suspenzu mestnega stadiona Poljud v Splitu za igranje vseh tekem članskega moštva Hajduka do končne odločitve disciplinske komisije krovne hrvaške zveze HNS. Komisija je svojo odločitev sprejela na podlagi zapisnika s tekme in poročila varnostnika.

"Z vpogledom v zapisnik in poročilo z omenjene tekme smo ugotovili, da je minuto po koncu polfinalne tekme nekaj domačih navijačev s severne tribune nedovoljeno vstopilo na igrišče in se spopadlo s policisti, neredi pa so se nadaljevali tudi na tribunah in v širšem območju stadiona, s čimer so izpolnjeni pogoji iz 66. člena, 4. odstavka disciplinskega pravilnika HNS," je zapisala hrvaška nogometna zveza.

V finalu hrvaškega pokala se bo Dinamo pomeril z Rijeko, ki je z 1:0 premagala Lokomotivo iz Zagreba.

Trabzonspor : Fenerbahce pretep 2024
Sportal Huda kazen za Trabzonspor
Ne spreglejte