Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
29. 5. 2018,
14.35

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

3

Natisni članek

NK Aluminij Matic Vrbanec Marijan Pušnik Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija Oliver Bogatinov

Torek, 29. 5. 2018, 14.35

5 let, 11 mesecev

Trener Aluminija Oliver Bogatinov

Če šokira Olimpijo, bo spravil v slabo voljo nekdanjega šefa

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

3

Oliver Bogatinov | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovensko prvoligaško okolje je tako majhno, da se v njem srečujejo in prepletajo številni znanci, ki menjajo klubske barve. Usoda je hotela, da bo sreda zelo pomemben dan za Oliverja Bogatinova in Marijana Pušnika. Pred tremi leti sta sodelovala pri Olimpiji in pomagala graditi šampionsko zasedbo zmajev, zdaj pa vodita neposredna tekmeca za mesto v Evropi. Aluminij in Rudar. Jo bo nekdanji pomočnik zagodel nekdanjemu šefu?

V sezoni 2017/18 je vedno manj neznank. Prvak je znan. To je Olimpija, prvoligaško druščino zapušča Ankaran-Hrvatini, v Evropi pa bosta poleg zmajev zaigrala še Maribor in Domžale. Četrti evropski potnik iz Slovenije bo znan v sredo. Šele po finalu pokala Slovenije, v katerem bodo zmaji deležni prednosti domače zelenice.

Olimpija prvak PLTS
Sportal Zmaj(i) s hrapavim glasom, Bišćan napovedal spremembe

Če bodo upravičili vlogo favorita, bo julija v kvalifikacijah za evropsko ligo zaigral velenjski Rudar, če pa bo Aluminij senzacionalno prekrižal načrte zeleno-belim, pa bodo v Evropi prvič v klubski zgodovini zaigrali Kidričani.

Kdo gre v Evropo? Aluminij ali Rudar?

Marijan Pušnik je z Olimpijo v jesenskem delu 2015/16 osvojil prvo mesto, nato pa izgubil službo. | Foto: Vid Ponikvar Marijan Pušnik je z Olimpijo v jesenskem delu 2015/16 osvojil prvo mesto, nato pa izgubil službo. Foto: Vid Ponikvar Vodi jih Oliver Bogatinov, ki lahko tako v sredo spravil v slabo voljo nekdanjega šefa. Ko je Marijan Pušnik v sezoni 2015/16 popeljal Olimpijo do jesenskega naslova, je bil njegova desna roka Bogatinov. Pozneje so se njune poti razšle. Korošec je odšel v Split, se po Hajduku za kratek čas vrnil v Stožice, kjer pa ni bil več tako uspešen kot sezono poprej.

V tej sezoni vodi Velenjčane, s katerimi je osvojil četrto mesto. Bogatinov se je po izkušnji v Ljubljani vrnil na Obalo, skrbel za razvoj podmladka koprskega kluba, nato pa je na njegov naslov prišla prvoligaška ponudba iz Kidričevega. Pozimi jo je sprejel, Aluminij ohranil med elito, za nameček pa v polfinalu pokala izločil Gorico in poskrbel, da bodo danes Kidričani napadali največji uspeh v zgodovini.

''Tako je življenje, včasih polno neznank,'' je dejal Bogatinov, ki se z nekdanjim šefom pri Olimpiji sliši zelo pogosto. S Pušnikom sta ohranila redne stike, slišala se bosta tudi po pokalni poslastici, kateri bi lahko v Stožicah prisostvovalo več kot 10 tisoč gledalcev. V sredo se bo tako za pokalni naslov potegoval proti klubu, kjer je bil v sezoni 2015/16 del strokovnega vodstva ljubljanskega kluba, do katerega ne goji nobenih zamer. Za Olimpijo bodo zagotovo stiskali pesti vsi privrženci Rudarja, ki želijo poleti na štadionu Ob jezeru spremljati evropski dvoboj.

Igor Bišćan, Milan Mandarić
Sportal Prepih v hiši prvakov: v Olimpiji sledijo pretresi?

Aluminij bi lahko spisal zgodovino

Matic Vrbanec še ni zaigral v evropskem tekmovanju. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Matic Vrbanec še ni zaigral v evropskem tekmovanju. Foto: Urban Urbanc/Sportida ''Olimpijo zelo spoštujem, Aluminij pa je že z uvrstitvijo v finale izpolnil vse cilje. V finale pokala je prišel kot NK Aluminij, ne pa kot kdor koli od nas posameznikov,'' se je Bogatinov navezal na primer Matica Vrbanca. Kapetan Aluminija je v 22. krogu staknil hudo poškodbo, ki ga je oddaljila od igrišč. Do takrat je bil standarden član udarne enajsterice. ''Matic je z nami, ker prvenstvo s 36 krogi štejemo kot maraton. Vsak igralec, ki je nastopil od prve do zadnje tekme, je del tega mozaika in je prispeval svoj delež, da smo ostali v ligi. To je bil naš prvotni tekmovalni cilj.''

V sredo lahko Aluminij občuti dvojno srečo. Lahko osvoji pokalno lovoriko, hkrati pa si zagotovi še Evropo. ''Zmaga v pokalu bi ostala za vse življenje. To bi bila prva pokalna lovorika za naš klub. Lepa nagrada pa bi bila tudi vstopnica za Evropo, česar nekateri igralci nikoli ne doživijo,'' je poudaril mladi slovenski reprezentant, ki mu je poškodba preprečila, da bi v zadnjih mesecih pomagal soigralcem.

Finale pokala Slovenije med Aluminijem, ki je uradni gostitelj, in Olimpijo se bo v sredo začel ob 20.15.

Anketa Zlatko Zahović Galić Bozgo Djurovski
Sportal Legendo jugoslovanskega nogometa skrbi za NK Maribor brez Zahovića
Zlatko Zahović
Sportal Konec je! Zlatko Zahović potrdil, da odhaja iz Maribora.
Ne spreglejte