Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 4. 2016,
19.22

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Gorica Jean-Philippe Mendy

Sobota, 2. 4. 2016, 19.22

6 let, 7 mesecev

Maribor ostaja zaklet za Gorico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Nogometaši Gorice so v 27. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 0:2 (0:0).

Novogoričanom ni uspelo prekiniti neugodnega niza proti Mariborčanom. Primorci so namreč vijoličaste nazadnje premagali marca 2011, zadnja domača zmaga pa je še dve leti starejša. Danes pa so bili daleč od uspeha, saj so izbranci Darka Milaniča prevladovali v vseh elementih igre. Dosegli so dva gola, imeli več strelov, izvajali kar 12 kotov (domači nobenega), kar je bilo povsem dovolj za 15. zmago v sezoni, s katero ohranjajo štiri točke zaostanka za vodilno Olimpijo. Gorica pa po desetem porazu izgublja stik z vrhom, za Mariborom zdaj zaostaja že za 12 točk.

Tekma se je začela živahno s po eno polpriložnostjo na obeh straneh, nato pa se je igra nagnila na mariborsko stran. V 14. minuti je dotlej najlepšo priložnost zapravil Damjan Bohar, ki je dobil žogo na petih metrih, a mu je ni uspelo spraviti mimo Grege Sorčana, ki je izvrstno posredoval. Ta se je izkazal tudi v 20. minuti, ko se je malce na levi strani na robu petmetrskega prostora znašel Marcos Tavares, toda tudi njemu ni uspelo žoge spraviti v mrežo. Sorčan jo je z nogo preusmeril v vratnico.

Gorica je na zadnje vijolice premagala leta 2011. | Foto: Gorica je na zadnje vijolice premagala leta 2011.

V 23. minuti je imel veliko časa in prostora za strel Željko Filipović, toda žogo z desetih metrov poslal visoko čez vrata domačih. Mariborčani so bili boljši, nevarnejši, imeli kar nekaj priložnosti, v 39. minuti pa je znova moral posredovati Sorčan po Tavaresovem strelu malce z desne strani kazenskega prostora. Razpoloženi 20-letni mladi slovenski reprezentant Sorčan je pred koncem polčasa ustavil še en Boharjev strel in bil glavni dejavnik, da je po prvih 45 minutah ostalo 0:0.

Premoč Mariborčanov se je nadaljevala tudi v drugem delu, tako da ni bilo posebej presenetljivo, ko so Štajerci v 59. minuti povedli. Jean-Philippe Mendy je lepo prišel do strela v kazenskem prostoru in le zadel za 1:0. Isti igralec je dobrih deset minut pozneje podvojil mariborsko prednost, ko je po podaji Mitje Vilerja v kazenski prostor dosegel svoj 12. zadetek v sezoni. Blizu zadetka pa je bil na drugi strani Tilen Nagode v 85. minuti, ko je s približno 20 metrov malce z desne strani le za malo zgrešil cilj.

Gorica bo v 28. krogu v sredo gostila Olimpijo, Maribor pa bo gostoval v Zavrču.

Gorica : Maribor 0:2 (0:0)

Športni park, gledalcev 1800, sodniki: Balažič, Praprotnik in Kovačič (vsi Ljubljana).

Strelec: 0:1 Mendy (59.), 0:2 Mendy (70.).

Gorica: Sorčan, Gregorič, Mevlja, Jogan, Škarabot, Johnson (od 88. Humar), Kolenc, Osuji (od 66. Arčon), Nagode, Kotnik (od 77. Nunić), Burgić.
Maribor: Handanović, Mertelj, Šme, Defendi, Viler, Ibraimi (od 87. Rahmanović), Filipović, Kabha, Bohar (od 70. Bajde), Tavares (od 75. Novaković), Mendy.

Rumena kartona: Nunić, Kolenc.
Rdeči karton: /.

Ne spreglejte