Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 5. 2020,
13.43

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Portugalska Benfica Lizbona Vitoria Guimaraes Koronavirus

Ponedeljek, 11. 5. 2020, 13.43

4 leta

Na Portugalskem najmanj osem okuženih nogometašev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Vitoria | Nogometaši Vitorie Guimaraesa so v tej sezoni nastopali v ligi Europa in se od tekmovanja poslovili po skupinskem delu. | Foto Reuters

Nogometaši Vitorie Guimaraesa so v tej sezoni nastopali v ligi Europa in se od tekmovanja poslovili po skupinskem delu.

Foto: Reuters

Najmanj osem nogometašev je na Portugalskem po prvih izidih testiranj pozitivnih na okužbo z novim koronavirusom. Iz Sportinga, za katerega igra slovenski reprezentant Andraž Šporar, rezultatov še niso sporočili.

Štirje portugalski klubi so objavili izide testiranj iz minulega tedna. Poleg treh nogometašev Vitorie iz Guimaraesa, so tri okužbe s koronavirusom odkrili tudi pri Famalicaou, po en pozitiven nogometaš pa prihaja iz vrst lanskih prvakov Benfice in Moreirenseja. Vsi nogometaši in še dva pozitivna člana strokovnega štaba Famalicaoa so v karanteni.

Se bo prvenstvo nadaljevalo še ta mesec?

Andraž Šporar je edini slovenski legionar na Portugalskem. | Foto: Reuters Andraž Šporar je edini slovenski legionar na Portugalskem. Foto: Reuters Portugalski klubi se pripravljajo na nadaljevanje prvenstvo, predvidoma 30. maja, tekme pa bodo potekale brez prisotnosti navijačev. Uradne potrditve sicer s strani portugalske nogometne zveze še ni bilo, so pa klubi dobili natančna higienska priporočila in navodila zdravstvene stroke, pod katerimi bi lahko odigrali preostalih deset krogov državnega prvenstva.

V navodilih je zapisano, da bodo morali nogometaši omejiti stike s svojimi bližnjimi in predstavniki klubov, obenem pa bodo morali teste na covid-19 opraviti dvakrat tedensko. Tekme bodo lahko odigrane ob minimalni prisotnosti oseb iz organizacijskega odbora in ostalega potrebnega osebja.

Pred prekinitvijo je bil na lestvici prvi Porto, dve točki pred Benfico. Klub Andraža Šporarja, Sporting, je na četrtem mestu z 18 točkami zaostanka.

Dynamo Dresden
Sportal Saga o vrnitvi bundeslige se zapleta
Renan Lodi
Sportal Slabe novice za Jana Oblaka. Okužen je njegov soigralec.
Ne spreglejte