Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
17. 1. 2011,
11.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 17. 1. 2011, 11.39

8 let

Posel končan: Velikonja v Maribor, Plut v Gorico

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kot smo napovedali, so v dopoldanskih ponedeljkovih urah predstavniki HiT Gorice in Maribora sklenili dokončen dogovor o prestopih Etiena Velikonje in Vita Pluta.

Prestop je zdaj tudi dokončno sklenjen in potrjen s strani obeh klubov. Etien Velikonja bo odslej nosil dres Maribora, s katerim je že v nedeljo sklenil dogovor do leta 2013, a je prestop uradno potrjen šele zdaj, ko so se pri Gorici dokončno govorili z Vitom Plutom, dosedanjim nogometašem Maribora. V ponedeljkovih dopoldanskih urah so predstavniki obeh klubov usklajevali podrobnosti glede prestopa Pluta v Novo Gorico in ga po približno eni uri dogovorov tudi dosegli. Enaindvajsetletni napadalec je sklenil štiri in polletno pogodbo z Gorico in bo odslej mreže nasprotnikov tresel v dresu štirikratnih slovenskih prvakov.

Prestop Velikonje v Ljudski vrt je bil sicer aktualen že v poletnem prestopnem roku. Tudi takrat je bil nekdanji najboljši strelec slovenske lige z vijoličastimi že dogovorjen, a se je nato zataknilo pri zahtevah Novogoričanov, da bi v svoje vrste dobili Pluta. Zdaj se ni in posel je bil s polletno zamudo izpeljan. ''Najprej bi se rad zahvalil ND Gorica za vse, kar sem se tukaj naučil in doživel. To bo vedno moj domači klub. Posebna zahvala vsem, s katerimi sem sodeloval, soigralcem in navijačem, ki so mi stali ob strani v dobrem in slabem. Na klub imam zelo lepe spomine, zmage ekipe in goli pa so nagrada za ves trud, ki sem ga vložil v igranje za Gorico. Posebno sem vesel, ker smo s soigralci postali dobri prijatelji,'' je za uradno novogoriško klubsko spletno stran ob odhodu dejal Velikonja.

Velikonja bo danes ob 15. uri v Ljudskem vrtu na novinarski konferenci že predstavljen v vijoličastem dresu.

Plut, denar in odstotek od naslednjega prestopa

Finančne podrobnosti prestopa za zdaj še niso znane, a naj bi Novogoričani ob Plutu za Velikonjo prejeli tudi za slovenske razmere visoko odškodnino (govori se o približno 100.000 evrih), ob tem pa imeli zagotovljen še določen odstotek od odškodnine ob morebitnem prestopu Velikonje.

Velikonja je bil doslej že večkrat blizu odhoda iz Nove Gorice, aktualna sta bila predvsem prestopa v Anglijo in Nemčijo. Zdaj je naposled dočakal želeni odhod iz Nove Gorice in bo v Ljudskem vrtu skušal obuditi kariero, ki je pred dvema letoma obetala zelo veliko. V dresu Novogoričanov je sicer igral od majhnih nog in skupaj za Gorico zabil 32 prvenstvenih golov v 104 tekmah (štiri v 18 prvenstvenih nastopih v tej sezoni).

Plut je bil član Maribora od poletja 2008, ko je v Ljudski vrt prišel iz Kopra. V vijoličastem dresu je dosegel skupaj 14 prvenstvenih golov, skupaj pa v 108 prvoligaških nastopih v Sloveniji prispeval 23 golov (v tej sezoni tri na 17 tekmah).

Ne spreglejte