Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
20. 7. 2015,
16.03

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Ante Šimundža Marko Šuler Aleš Mejač Dalibor Volaš

Ponedeljek, 20. 7. 2015, 16.03

8 let, 1 mesec

"Poteza, ki je bila nujna," o kazni pravi trener Maribora

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po zelo burnem koncu tedna so slovenski prvaki danes opoldne z mariborskega letališča odpotovali na dolgo potovanje do Astane, kjer bodo dobili odgovor na vprašanje o svoji evropski prihodnosti.

Po štirih sanjskih evropskih letih, vrhunec so dosegli lani, ko so se uvrstili v ligo prvakov, se pri Mariboru bojijo, da bi se njihova evropska pot končala po vsega dveh tekmah. Po zmagi z 1:0 na prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakov, kar je odličen rezultat, je strah sicer manjši, a nad Štajersko še vedno kroži.

Toliko bolj zato, ker prvaki na začetku sezone niso prepričljivi. V superpokalu so izgubili, v Evropi po ne najboljši igri sicer zmagali, zdaj je za njimi še burno dogajanje pretekli konec tedna. Le remi v Ljudskem vrtu proti Zavrču z 1:1 seveda ni bil dovolj, navijači niso najbolj zadovoljni, marsikaj se dogaja tudi za štirimi zidovi Ljudskega vrta.

To je bila kazen, ki je bila potrebna

Tako na več kot štiri tisoč kilometrov dolgo pot nista odšla v tej sezoni prvi napadalec vijoličastih Dalibor Volaš, ki je blestel na pripravljalnih tekmah, a na uradnih v tej sezoni še ni zadel, in izkušeni branilec Aleš Mejač.

V strokovnem štabu Maribora so oba odstranili iz ekipe in dvignili kar nekaj prahu. Jasno, tudi ob današnjem odhodu v Kazahstan je bila to glavna tema pogovorov. To, da so prvaki tudi uradno potrdili prihod mladega napadalca Gregorja Bajdeta iz Celja, niti ne.

"Res je, konec tedna je bil zanimiv. So pač stvari, ki so popolnoma jasne. Disciplina in red morata biti. V tem ne vidim nobenih težav. Kdor hoče biti zraven in bo dres Maribora nosil s ponosom, bo vedno dobrodošel," je na pričakovano vprašanje odgovoril Ante Šimundža in zanikal, da se je za takšno potezo odločil zato, da bi prebudil zaspano ekipo.

"Ne. To je bila poteza, ki je bila potrebna. Da bi se zaradi tega kdo prebudil, ne verjamem. Na pot odhaja ekipa, ki ve, kako in po kateri poti priti do ciljev, ki smo si jih v Mariboru zastavili. Vzdušje v garderobi je odlično. Igralci so z glavami prisotni, delovni in vedo, kaj nam ta tekma prinaša. Odziv igralcev je odličen," je še povedal trener Maribora.

V Mariboru sta ostala še dva

Poleg dveh (začasno) odpisanih sta v Sloveniji ostala še branilec Arghus in vezist Welle Ndiaye. Vsi preostali so zdravi in so odšli na pot. Tudi strelec gola za zmago na prvi tekmi, Marko Šuler, ki je imel v zadnjih dneh želodčne težave. "To mu je vzelo nekaj energije, a verjamem, da se bo znašel," je prepričan trener.

Verjame v uspeh

Kljub vsem težavam, ki ga tarejo, je Šimundža optimističen in verjame, da se bo skupaj s sodelavci v Slovenijo vrnil nasmejan. Jasno, tudi zaradi dobrega izhodišča s prve tekme.

"Zmaga z 1:0 na prvi tekmi pomeni določeno prednost. Prvi polčas dveh tekem smo opravili z odliko. Zmagali smo brez prejetega zadetka. Zdaj gremo v Astano doseči še vsaj en gol, tam se ne bomo samo branili. Zavedamo se pomembnosti tekmovanja in tega, kako moramo v njem nastopiti. Naredili bomo vse, kar je v naši moči, da bomo uspešni," je, preden se je podal na večurno pot, še povedal 43-letni trener, ki je z Mariborom do zdaj osvojil dva naslova državnega prvaka, se z njim uvrstil v šestnajstino finala evropske lige in v skupinski del lige prvakov.

Nov evropski, zelo pomemben izziv, ga čaka v sredo ob 16. uri po slovenskem času.

Ne spreglejte